Görüş Bildir
Haberler
Twitter, Savcılığın İzini Sürdüğü 3 Hesap İçin IP'leri İletti

Twitter, Savcılığın İzini Sürdüğü 3 Hesap İçin IP'leri İletti

ATKN
13.10.2015 - 18:11 Son Güncelleme: 14.10.2015 - 09:20

Ankara'daki bombalı saldırıyı soruşturan savcılık, olaydan önce Twitter'da şüpheli paylaşımlar yapan üç hesabı soruşturmaya dahil etti. Savcılığın TİB aracılığıyla Twitter'dan acilen istediği üç IP adresi, 36 saat sonra teslim edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği iki ayrı patlamadan sonra başlatılan soruşturmaya üç Twitter hesabı da dahil edildi.

Bu hesaplar Pir Ozan Abdal takma isimle paylaşımda bulunan @AnatolyTodorov, Dinebereday takma ismiyle @DrBereday ve @GoranMetsayan.

Al Jazeera Türk'ten Didem Özel Tümer'in haberine ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) yetkililerinden edindiği bilgiye göre, soruşturmayı sürdüren savcılık söz konusu üç hesabın kullanıcılarının IP (internet protokol) adreslerini kurum aracılığı ile Twitter'dan istedi. TİB'in acil koduyla bilgi talebinde bulundu.

Twitter, savcılığın istediği bilgileri gönderdi

Twitter, TİB aracılığıyla savcılığın kendisinden istediği bilgileri gönderdi. Saat farkı nedeniyle uzayan görüşme trafiğinde Twitter talebe 36 saat sonra yanıt verdi. Gerekli bilgiler savcılığa iletildi.

Şüpheli paylaşımlar

Pir Ozan Abdal @AnatolyTodorov takma adını kullanan kişi 10 Ekim'de 00.22'de paylaşıma başladı. 'Selamlar. Yarın Ankara'da büyük bir miting olacak. Bir durumdan bahsetmek istiyorum' diyerek paylaşımlarına başlayan kişi art arda tweetler attı. Bunlardan en dikkat çekenleri şunlardı:

Kullanıcı daha sonra kendisinin de mitingde olacağını söyledi ve 'Yarın orada ölürsem asla ve asla ülkesini sevmedi demesinler. Ben bu ülkeyi Edirne'den Ardahan'a kadar çok sevdim' dedi.

@AnatolyTodorov adlı kullanıcı paylaşımlarının sonunda 'Yarın da mümkün olduğu kadar bilgi geçmeye çalışırım. Eğer ölürsem celalden ya da @GoranMetseyan'dan öğrenirsiniz. RT yapın bol bol' diye yazdı. Bu paylaşımdaki @GoranMetseyan adlı kullanıcının da bilgileri edinilmeye çalışılıyor.

Dinebereday @DrBereday takma adlı kullanıcı ise 00.58'de paylaşımında ''Bomba' Ankara'da patlayacak diye yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Söz konusu hesaplar daha sonra kendilerini korumaya aldılar. Paylaşım yapmadılar. Twitter'dan artık bu hesapların yaptığı paylaşımlara ulaşmak mümkün değil.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0