Görüş Bildir
Haberler
Savcıdan Tecavüz Mağduru Kadına: 'Sen de Kadınsın Ben de Kadınım, Ben Neden Tecavüze Uğramıyorum?'

etiket Savcıdan Tecavüz Mağduru Kadına: 'Sen de Kadınsın Ben de Kadınım, Ben Neden Tecavüze Uğramıyorum?'

Ulaş
11.12.2019 - 23:42

Yanında çalışan Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunmak suçundan tutuklanan, ardından itiraz üzerine serbest bırakılan Prof. Dr. H.B. hakkındaki davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmada mahkeme heyetinin Ç.B.'ye yönelttiği 'Kurtulmak için bir şey yapmadın mı, engel olmaya çalışmadın mı?' soruları tepkilere neden oldu. 

Ç.B. daha önce davaya bakan ve talepler doğrultusunda değiştirilen diğer savcının ise kendisine 'Ben de kadınım sen de kadınsın. Ben neden tecavüze uğramıyorum da sen uğruyorsun?' dediğini aktardı... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evrensel'den Burcu Yıldırım'ın haberine göre, duruşmaya Ç.B.'nin avukatları, ailesi, kadın örgütleri, sendika ve meslek odalarının yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

Müşteki avukatı Aslı Arıhan, daha önce yaşadığı travmadan dolayı sanıkların ifadesi alınırken, Ç.B.'nin başka bir odaya alınmasını ve kendi ifadesinin de bir uzman psikolog eşliğinde alınması talebinde bulundu.

Mahkeme heyetinin talepleri kabul etmesinin ardından Ç.B. ifadesinde şunları aktardı 👇

Mahkeme heyetinin talepleri kabul etmesinin ardından Ç.B. ifadesinde şunları aktardı 👇

'Fakülteden 2018 yılında mezun oldum. İnstagram sayfasında gördüğüm ilan üzerine Ocak 2018 tarihinde işe başladım. İlk bir ay boyunca 24 saat şeklinde uykusuz halde nöbet tuttum. Kliniğin genel temizliğini de yaptırıyorlardı. Şubat ayında sekreter işten çıkartıldı. Bunun yükü de bize kaldı. Nisan ayında diğer veteriner hekim arkadaşın yüksek lisans eğitiminden kaynaklı işe gelemeyince iş yoğunluğu daha da arttı. Ben de elimden geldiği sürece her işi yaptım yoksa azarlıyorlardı'

Sanık, kliniğin kapısını kilitlemiş.

Sanık, kliniğin kapısını kilitlemiş.

2 Nisan tarihinde üst üste tuttuğu nöbetlerden dolayı uykusuz olduğunu aktaran Ç.B., 'Akşama doğru S. D. erken çıktı. H. B.'de aşı alıp çıkmıştı. Akşam herkes çıktıktan sonra bir hasta sahibi beni aradı ve kliniğe geleceğini söyledi. H.B. de hasta ile aynı anda kliniğe geri geldi. Hastayı muayene ettim ve geri gönderdim. H.B. eve geçmeden yemek yemek istedi. Benden yemeği ısıtmamı söyledi. Ben yemek ısıtmak üzere yukarı çıktığımda, H.B. kliniğin kapısını kilitlemiş. Kurallara göre birden fazla kişi varken kliniğin kapısı kapanmaz' dedi.

Ç.B., H.B.'nin kendisine önce sözlü ve fiziksel tacizde bulunduğunu, reddedince kafasını vurduğunu, zorla içki içirdiğini, kaçmaya çalışınca da darbettiğini ve ardından da tecavüz ettiğini anlattı.

Baygınlık geçirdiğini anlatan Ç.B. gözünü saat 02.00 civarında veteriner hekimin odasında açtığını ve etrafı bulanık gördüğünü söyledi. Ç.B., “O anda elimin üzerinden damar yolundan girilmiş olduğunu gördüm. Serum takılıydı. Sonra ilaç gördüm. Sonra S.D içeri girdi, ambulansı aramam durumunda beni ve ailemi ölümle tehdit etti. Sonra tekrar uykuya daldım ve sabaha karşı uyandığımda S.D’nin çıplak bir şekilde yanımda olduğunu gördüm. Sonra beni yine tehdit etti” diye anlattı.

Mahkeme heyetinden 'Bağırmadın mı?' ve 'Yardım istemedin mi?' soruları...

Mahkeme heyetinden 'Bağırmadın mı?' ve 'Yardım istemedin mi?' soruları...

Ç.B. ifadesinde ''Ben çok nüfuslu bir insanım. Elimde çıplak fotoğrafların var. Porno sitelerine atarım görüntülerini. Benim ailem, karım var. Seni öldürürüm' dedi ve doktora götürdü. H.B. bana merdivenden çıkarken 'Eğer yardım istersen seni burda öldürürüm' dedi ve o an sadece her istediğini yapıp elinden kurtulmak istedim' diye belirtti.

Mahkeme heyetinin, Ç.B.’ye maruz kaldığı cinsel saldırıyı anlattığı sırada, 'Mücadele edemedin mi?', 'Kendinde miydin?', 'Yüzüne ya da herhangi bir yerine vuramadın mı?', 'Tam saati hatırlıyor musun?' , 'Yardım istemedin mi?', 'Bağırmadın mı?' şeklindeki soruları dikkat çekti.

Savcı 'Ben de kadınım sen de kadınsın. Ben neden tecavüze uğramıyorum?' demiş.

Savcı 'Ben de kadınım sen de kadınsın. Ben neden tecavüze uğramıyorum?' demiş.

Verilen aranın ardından devam edilen duruşmada konuşan Ç.B. Jinekolog H.Ş.'den çıkarken H.B'nin kendisine 'Benim elim kolum çok uzun seni mahvederim deliller de karartıldığına göre hiç bir şey yapamazsın. Benimle de birlikte bu klinikte çalışacaksın' dedi ve bana bir iki gün müsade etmelerini, çalışacağımı söyledim. Korkumdan bir süre polisi arayamadım. Taksiyle eve geçtim ve doğum kontrol hapı aldım uyuyup uyanınca şikayet etmem gerektiğini düşündüm ve eve gittiğim akşam Jinekolog H.Ş'yi aradım, ilacın etkisini öğrenmek için. H.Ş. beni uyardı ve şikayet edersem benim zararlı çıkacağımı söyledi' dedi. 

Polise gittiğinde ve ifade verdiğinde daha kötü durumda kaldığını söyleyen Ç.B., 'İfade verirken o kadar zorlandım ki polis memurları bana psikolojik şiddet uyguladı. H.B.'yi savundu, beni doğru düzgün dinlemediler bile. Eksiklikleri hatırladıkça savcılığa başvurdum. Savcı hanım da kendinden örnek vererek 'Ben burda oturuyorum 'Ben de kadınım sen de kadınsın. Ben neden tecavüze uğramıyorum da sen uğruyorsun?' Görüntülerde de sen H.B.'nin koluna girmiş gibisin' dedi. Neden böyle konuştu anlamadım' diye belirtti. 

Ç.B'nin avukatı Aslı Arıhan söz alarak savcının delilsizliğe kurban verilecek bir dosya hazırladığını ifade ederek 'Yoğun çabamız sırasında savcıyı değiştirdik. Bu savcı o dönemlerde tecavüze uğrayan İspanyol asıllı kadına da aynı zamanda 'O sırada dışarda ne işin vardı?' diyen savcı. Buraya kadar yoğun çabalarla geldik. Adli Tıp delileri de savsaklanarak verilmiş' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ç.B. ilacın etkisiyle olayların tamamını hatırlayamadığını ifade etti. Solunum yollarını etkileyen ve baygınlığa sebep olan ilacın, Ayşe Karaman davasında da bahsi geçen ilaçla aynı olduğu görüldü. 

Sanık H.B.'nin avukatı Hatice Çağlar, Ç.B.'ye ayağa kalkıp kusmak için klinik içinde dolaşmak yerine neden kaçmadığını sorunca Ç.B. 'O an ağır bir şey yaşadım, şiddet gördüm, tecavüze uğradım, 36 saat çalıştım ve regl dönemimdi. Bana soru soran avukat da kadın ve bunları anlayacağını düşünüyorum. Bu durumda kendisi ne yapar? Kendimde değildim ve korkuyordum, telefonuma el konuldu' dedi.

Mahkeme 'tutuksuz yargılama' kararı verdi, duruşma ertelendi.

Mahkeme 'tutuksuz yargılama' kararı verdi, duruşma ertelendi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, adli kontrolün devam etmesine ve sanıkların tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Ayrıca olay anına ilişkin görüntülerin bilirkişiden istenmesine, silinmiş olan varsa onların da tespit edilmesine, istenilen tanıkların gelecek celsede hazır bulundurulmasına, sanık H.B.’nin emanette bulunan telefonuna ve sanıklar S.D ile H.Ş’nin telefonlarının mahkemeye ibraz edilip bilirkişi tarafından incelenmesine, Ç.B’nin rızasıyla vermek isterse onun da telefonunun incelenmesine, Ankara Şehir Hastanesince Ç.B’den alınan örneklerin mahkemeye bildirilmesi için yazı yazılmasına ve Adli Tıptan sperm uyumu için rapor istenmesine, bahsi geçen ilacın incelenmesine, sanık S.D’den kan örneği alınmasına, H.B. hakkında Ankara Üniversitesi tarafından yapılan soruşturmaya ilişkin bilgilerin istenmesine, Ç.B. için cinsel saldırı sonucu stres bozukluğu olup olmadığı yönünde rapor istenmesine karar verildi.

Bir sonraki duruşması 26 Şubat 2020 saat 10.30'a ertelendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1201
315
164
35
23
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?