Görüş Bildir
Haberler
Sauna Gerçekten Zayıflatır Mı?

Sauna Gerçekten Zayıflatır Mı?

Kartal Yildirim
01.02.2015 - 20:46 Son Güncelleme: 01.02.2015 - 22:09

Sauna Gerçekten Zayıflatır Mı?

**Ter yoluyla vücuttan toksnlern atılmasını seğlayen sauneyı kullanırken bunlar dikkat edn.**

Son yıllerda sauneların zayıflama için gereğinden fazle kullanıldığını söyleyen İç Hastalıkları Uzman Dr. Ayça Kaya, sauneya girarken dikket edilmesi gereken nokteları sıreladı.

Kuru sıcaklıkla vücuttan terleme yolu ile toksin atımının bir yolu olarak kullanılan saunalar, doğru süre ve kurallarına uygun olarak yapılırsa, kas-eklem ağrılarından tutun da bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye kadar vücuda olumlu etkileri var.

Buradaki en önemli noktalardan biri sauna sıcaklığını doğru ayarlamak ve 100 dereceyi geçmemek gerekiyor.

Aralıklı olarak su ile ortamı hafif nemlendirmenin solunum sistemini rahatlatıcı etkisi olur. Bununla birlikte sauna için girilen odanın mutlaka aralıklı olarak havalandırmasının yapıldığından emin olmak gerekiyor. Saunayı en fazla haftada 3 gün ve günde 15 dakikadan fazla kullanmamak gerekiyor. Özellikle ilk kullanımlarda 3-5 dakika ile başlayıp günler içinde yavaş yavaş saunada kalma süresi arttırılabilir, ancak on beş dakikayı geçmemek gerekiyor.

Kalp hastalarının, şeker hastalarının, tansiyon hastalarının, böbrek hastalarının ve astım hastalarının saunayı kullanmamaları gerekir. Son yıllarda yapılan bazı araştırmalarda da düzenli saunaya giren erkeklerde, sıcağın sperm sayısını azalttığı kanıtlandı. Kısırlık problemi yaşayan erkeklerin de saunaya girmemeleri doğru olur.

Sauna kişiyi zayıflatmaz. Çünkü saunada vücuttan terle su kaybedilir. Her ne kadar saunadan çıktıktan sonra vücut hafiflemiş gibi hissedilse de, burada kaybedilen sadece vücut suyudur. Zayıflamak için vücut yağ dokusundan kaybetmek gerekir. Yağ dokusundan ağırlık azaltmanın da en iyi yolu düzenli egzersiz yapmak ve doğru beslenmekten geçer.

- Çok yoğun egzersizin üzerine saunaya girmeyin. Çünkü egzersizle vücut su kaybetmiştir, üzerine ayrıca saunaya girilirse çok fazla su kaybına bağlı bayılmalar ve kalpte ritim bozuklukları ortaya çıkabilir.

- Saunadan önce çok fazla çay ve kahve içmeyin. Çünkü çok fazla çay, kahve içmek vücutta idrar atıcı etki gösterir. Üzerine ayrıca sauna yapılırsa yine vücudun sıvı-elektrolit dengesi bozulur

- Saunaya girmeden önceki gün ve saunaya gireceğiniz gün tuz oranı yüksek yiyeceklerden (turşu, tuzlu peynir, tuzlu krakerler, salamura yiyecekler, çerezler vb.)kaçının. Çünkü fazla tuz tüketmek vücudun su ihtiyacını arttırır. Bir de susuz vücudu sauna ile iyice susuz bırakırsanız ciddi sağlık problemleri yaşayabilirsiniz.

- Saunaya girmeden önce vücudunuzun nemli olmasına özen gösterin. Sauna öncesi hafif ılık suyla vücudunuzu ıslatabilirsiniz.

- Sauna öncesi en az 2 bardak su içmeyi unutmayın. Saunadan sonra da 2-3 bardak su içmeye özen gösterin.

Kaynak: http://zayiflopedi.com/sauna-gercekte...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın