Görüş Bildir
Haberler
Satürn Kova'da, Yeni Bir Başlangıç Kapıda! Mart Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Satürn Kova'da, Yeni Bir Başlangıç Kapıda! Mart Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
02.03.2020 - 19:23 Son Güncelleme: 03.03.2020 - 12:09

Bahar çok acı bir şekilde gelirken; her şeye rağmen geleceğe, umuda ve birbirimize sarılmaya devam ediyoruz. Birbirimizi sevmekten, birimizi sarmaktan ve şifalamaktan başka çaremiz yok çünkü!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselenini de seçmeyi sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Nefeslenme zamanı, Koç!

Sevgili Koç,

Bu ayın ilk haftası, hatta ilk 10 günü, geçtiğimiz aydan beri devam etmekte olan Merkür retrosunun etkisinde geçecek. O yüzden Mart ayının özellikle ilk günlerinde yorgun hissedebilirsin ve içe dönük, kendi halinde takılmak isteyebilirsin. Bunu enerji toplamak için bir fırsat olarak gör bence çünkü Mart ayı, sonlarına doğru büyük gelişmeler getiriyor ve adeta bahar ateşini yakıyor.

Ayın 4’ünden itibaren artan bir gerginlik, arkadaşların ile aranda söz konusu olabilir. Özellikle 7’sında zirve yapacak olan bu vahşi enerji, kalp kırıcı sözlerin sarf edilebileceği tartışmalara götürebilir. Bu tartışmalarda haklı olduğuna can-ı gönülden inanabilirsin ve hatta ‘aldığın duyumlar’ gibi kanıtların dahi olabilir… Yine de köprüleri hızlıca yakma, insanları kırıp dökme derim. Çünkü bu “insanlar” mevzusuyla bu ayın sonundan itibaren biraz fazlaca uğraşacağız. İnsanların ufak mevzularda harcanmayacak kadar kıymetli olduklarını göreceksin.

Neyse, konuyu dağıtmadan devam ediyorum, uzun yazınca kızıyorsunuz sonra… Kısacası ayın ilk 10 günü, kulağına ne gelirse gelsin, ne kadar emin olursan ol; tartışmadan, kavga gürültüden kaçın derim. Zaten ayın 5’inden itibaren kariyer-para kazanma anlamında bereketli bir döneme gireceksin - bu yüzden enerjini, odağını ve ilgini “şu bana yanlış yaptı, bu kalleş çıktı, vay şerefsiz” gibi ufak ve birkaç ay sonra hiçbir detayını hatırlamayacağın mevzulara değil; işe güce ver derim.

İş güç durumları zaten 9 Mart tarihindeki dolunay ile netleşmeye, nihai sonuçlar vermeye başlıyor. Senenin en olumlu dolunaylarından biri bu. Aynı tarihte biten Merkür retrosu ile de beraber: Daha önce yaptığın iş başvurularından dönüşler alabilirsin, eğer zaten bir işin varsa niyetlendiğin projeler için bütçe bulabilirsin, iş arkadaşlarının desteğiyle yeni kararların alınabileceği ve başlangıçların yapılabileceği toplantılar söz konusu olabilir, sorunlar çözülebilir ve her şeyden de önemlisi kazancın bereketi fazlasıyla artabilir. Yani bak, güzel fırsatlı bir dönemi, kavga gürültü ile ziyan etmemelisin!

Yine de, Satürn’ün de gidişatını göz önünde bulundurunca, özellikle iş yerinden bağımsız bir dostluk kurduğun bir iş arkadaşınla bozuşacağını düşünüyorum ama neyse… Umarım yapmazsın öyle bir şey.

Bu arada, bu dolunay sürecinde (9 Mart ve civarı), sağlığına dikkat etmeni öneriyorum.

Devam edelim… Mart ayının ikinci haftasında Merkür retrosu bitti, Venüs yüceldi, güzel ve bereketli bir dolunay atlatıldı, enerjimizi topluyoruz. Bu süreçte yine biraz yavaş hareket etmek, içimize tam sinmeyen konuları ve girişimleri doğru zamanın geldiğini hissedene kadar ertelemek iyi olabilir. Çünkü artık “yeni bir sene” denebilecek kadar büyük bir değişim geliyor, bahar ve ekinoks ile beraber. Buna sebep olan şey, göklerin en güçlü hakimlerinden biri olan Satürn’ün, Kova’ya geçişi…

Bu öyle önemli bir konu ki; kısaca anlatabilmem mümkün değil. O yüzden en önemli ve öncelikli kısımdan başlayalım: Sevgili Koç; ayın 21’inden itibaren kafandaki hayallerinin/ideallerinin, hedef ve planlarının artık sana uygun gelmediğini, beklentilerinin değişmeye başladığını hissedebilirsin. Diyelim ki yıllarca basın alanında çalışmak istedin ve buna göre okudun, kendini geliştirdin, bağlantılarını sağladın… Bu ekinoks üzerine hayata dair ‘şu an’ nerede olduğunu, nereye gitmek istediğini uzun uzun düşünebilir ve kendin dışında değişen şartları da sorgulayabilirsin. Örneğin basın sektörü sana ‘özgürlük, adalet’ gibi çağrışımlar yapıyordu ve hatta buna gönül verme sebebin başlı başına buydu diyelim; artık bu sektörün sana bunları sağlayamayacağını, hatta elinden alacağını düşünebilir ve buna benzer sebeplerle yolunu değiştirmek isteyebilirsin. Bu sektör örneği, sadece bir örnekti. Kendi istek ve planlarına uyarlayabilirsin. Yol değiştirmek; içgüdülerine güvenmek mi, yoksa ‘vazgeçmek, koyvermek’ mi, buna karar verecek olan sensin. Bhagavad Gita’da geçer: Değersiz de olsa, kişinin kendi ödevini yapması, başkasının ödevini yapmasından iyidir.

Açıkçası Mart’ın üçüncü haftası işte böyle değişim rüzgarlarıyla geliyor. Buna sadece mesleki gözle baktıysan, bir de şu açıdan gözden geçir derim: Sevgilinle geleceğe dair planlarınızda, yaşamak istediğiniz ev ve şehir, yapmak istediğiniz meslek vesaire hepsi çoktan planlanmış olabilir. Hem de bizzat ikiniz tarafından planlanmış olabilir. Ama siz, hala o planlayan insanlar olmadığınızı fark edebilirsiniz. İnsan büyür, insan değişir, bundan daha normal bir şey yok. Acının sebebi de hep değişime direnmektir. Bu yüzden geleceğe dair değişen beklenti ve isteklerini; beraber plan yaptığın insanlarla paylaş, açık sözlü ve cesur ol derim sevgili Koç. Bak insanlar ruhlarındaki böyle dürtüleri gençliklerinde görmezden geliyorlar, sırf anlık tatsızlıklardan ve yüzleşmelerden kaçınmak için, gösterilen yoldan gidiyorlar - sonra 40 50 yaşına gelince yıllarca emek verdikleri işlerini bırakıp, eşlerini boşayıp motosiklet almaya falan kalkıyorlar. Ruhundaki ateşi bastıramazsın yani, eninde sonunda çıkar bir yerden. O yüzden bu ay, otur, düşün ve geleceğini ölç tart derim. Ekinoks ile beraber gece ve gündüze denge gelirken; senin hayatına da biraz alabora gelebilir. Olsun, gelsin, ne de olsa ‘Kaos bir merdivendir’

Şimdiiii… Bu kadar anlattım ama çok paniklemeye de gerek yok aslında çünkü Satürn’ün bu Kova geçişi, getirdiği değişim dalgaları ile adeta olacak somut gelişmelere zemin hazırlıyor. Bu, adeta fragman izlemek gibi, kendini hazırlamak için bir fırsat. Anahtar kelime de iletişim ve dürüstlük… En çok da kendimize dair dürüstlük!

Koç burcunun ilk haftasında doğduysan özellikle - yani doğum günün bu tarihe yakınsa: 24 Mart Koç yeni ayı artık kışın tüm kasvetini, karanlığını söküp atmaya geliyor. Hem de şu Satürn’ün yeni planları yönünde hayatında değişimler yaptırabilir. Koç yeni aylarının gerçek aşk ile mistik bi bağı da vardır; bu tarihte olan sevgilinle yakınlığınızı arttırabilir, yalnızsan da yeni birileriyle tanışabilirsin.

Son hafta boyunca yönetici gezegenin çok aktif olacak, enerjin yüksek ve bahara hazırsın. Kısacası özetleyecek olursak; ay boyunca paranın bereketi yüksek, iş yerinde fırsatlar iyi, kafanda ise binbir tilki… Aşk konusu için son haftayı önersem de 10-11 Mart ve 14-15 Mart tarihleri de flörtler için güzel :) Hadi bakalım.

Venüs sende, Boğa! Bu ayın tadını çıkarıyorsun!

Sevgili Boğa,

Mart ayı her ne kadar, geçen aydan beri hala devam etmekte olan Merkür retrosunun aheste etkisinde başlasa da; ayın 4’ü itibariyle Venüs’ün senin burcuna geçişi ile havayı değiştiriyor. Ayın ilk haftasına neşe, muhabbet ve bereket açısından güzel bir enerjiyle giriş yapıyorsun yani. Bu son derece iyi… Ayrıca, sadece başlangıç!

Ayın ilk haftası Venüs etkisi ile beraber daha dışa dönük hissedebilirsin, bu açıdan sana sosyal zamanlar, gezmeler tozlamalar gözüküyor :) Fakat bir yandan da gelecek endişesi, kariyer ve kazanç gibi konuların kafanı fazlaca meşgul etmesi de mümkün… Bu tarz endişeleri, daha çok içi boş ‘endişe’ ya da anksiyete olarak ele almamak ve geleceği gerçekçi olarak düşünmek adına bir işaret gibi görmek lazım. Sevgili Boğa, bu ay güzel güzel gülüp eğleniyorken; geleceğe dair deriiiiiin düşüncelere dalabilirsin. “Nasıl olacak bu işler? Nereye kadar bu maaşla devam? Gerçekten bu sektörde olmak istiyor muyum? Bu mesleği daha nasıl geliştirebilirim? Gittiğim bu yolda bağımsız ve başarılı olma şansım ne kadar? 10 yıl sonra neredeyim?” gibi iç sıkan sorular kafanın içinde, sen susturmak istedikçe inadına çınlanabilir. Bunlar, bilinçaltının, ruhunun sana uyarıları. Seni gitmen gereken yola, mutlu olacağın yere yönlendirmek isteyen iç sesinin dürtmeleri… Onları, bence, duymazlıktan gelme -çünkü henüz yeni başlıyorlar. Satürn’ün Kova burcuna geçişi ile beraber yepyeni bir döngü, yepyeni bir süreç başlıyor. Tüm sene de sürecek… Şimdilik sadece fragmanını izleyeceğin bu etki, Mart ayında en azından geleceğini hissettirerek, değişimlere her anlamda hazırlanman için zaman veriyor. Yine çok uzatarak anlattım ama önümüzdeki aylarda da bahsedeceğim bu etki Ayın ilk haftasından sonra, son haftasında da kendini hissettirecek. Aklında bulunsun.

Şimdi geçelim daha neşeli, eğlenceli meselelere… Venüs senin burcunda demiştim; 9 Mart tarihindeki Başak dolunayı da son dönemlerin en olumlu etkileriyle beraber geliyor ve sana fazlaca aşk ihtimalleri sunuyor. Aynı tarihte Merkür retrosunun da bitişi ile beraber; retro boyunca flörtleştiğin insanlarla nihayet konuyu aşka döndürebilirsiniz. Sevgilin varsa, retro boyunca konuştuğunuz problemleri çözüp, yakınlığınızı bir seviye daha arttırabilirsiniz. Hatta ve hatta, evlilik, düğün, nişan vesaire gibi güzel gelişmeler olabilir! Bebek sahibi olmak isteyenler için de müjdeli tarihler getiriyor bu dolunay. Ona göre değerlendirmek için kalbimizi açmak, her şeyden önce de istemek lazım. Bu işler sadece istemekle olmuyor, evet; ama istemeden de olmuyor! O yüzden aşka dair şu burun kıvırmalı karamsar tavrı bir kenara bırakmak, biraz sosyalleşmek lazım. Özellikle arkadaş ortamlarından insanlarla tanışabilirsin. Sosyal medya da bu Mart’ın ikinci haftasında şenlikli olacak, birileriyle iletişime geçebilirsin. Haberin olsun.

Ayın üçüncü haftası da, özellikle 14 ve 16 Mart tarihlerinden itibaren, sosyal ortamlara hareketlilik getiriyor. Uzun süredir ayrı düştüğün dostlarla buluşabilir, ufak yolculuklara çıkabilirsiniz. Bu hareketli ve fırsatları iyi olan haftayı her anlamda değerlendir; işe güce koştur, girişimlerini bu süreçte yap, önemli meselelerini ve görevlerini bu hafta içerisinde aradan çıkart derim. Çünkü son hafta açıkçası biraz dalgalı olacağı gibi enerjin de azıcık düşebilir…

Son hafta, sevgili Boğa, şu girişte bahsettiğim ‘gelecek/kariyer/kazanç’ gibi konularla yorgun hissedebilirsin. Fakat paniğe kapılmaman gerektiğini yeniden hatırlatıyorum çünkü fikirler ve istek gelse de; somut değişimler hemen vurmayacak - kısacası uzun uzun düşünme ve hazırlanma zamanı bu. Ayın 24’ündeki Koç yeni ayı ise, bu hazırlanma zamanına uygun etkiler getiriyor. Bu yeni ay etkisindeki son hafta içerisinde yakın ilişkilerin üzerine düşünüp, yeni kararlar alabilirsin. Bazı insanlara mesafe koymak, bazı insanları ise hayatından çıkarmak, sınırlamak gibi kararlar… Bazı şeylerin ayırdına varacağını, adeta aydınlanma yaşarmışçasına bilinçaltı temizliğine gideceğini ve daha kararlı, net bir ruh haliyle bahara gireceğini düşünüyorum.

Nihayet para sıkıntıları bitiyor, İkizler!

Sevgili İkizler,

Mart ayı her ne kadar geçen aydan beri devam etmekte olan Merkür retrosu ile başlasa da, çok şey vaat eden ve oldukça hızlı ilerleyen bir süreç olacak. Öncelikli olarak ilk hafta içerisinde -tekrar ediyorum, her ne kadar yönetici gezegeninin retrosu devam ediyor olsa bile- özellikle ayın 4’ünden sonra geleceğe dair planlarının, hayallerinin söz konusu olduğu meseleler yeniden gündeme gelebilir. Örneğin heves ettiğin ama hiç yapmadığın o yüksek lisans/kurs/mesleki eğitim başvurusu… Yarıda kalan yurt dışı çalışma girişimi… Sonuçlanmayan seyahat fikirleri… Kaçan fırsatlar yeniden ve bu sefer daha olumlu ihtimallerle yeniden karşına gelebilirler. Uzak akrabalar aracılığıyla da olabilir bu, öğretmen / üniversiteden sınıf arkadaşları aracılığıyla da! Kısacası ilk hafta, retroya rağmen güzel fırsatlar barındırıyor.

İkinci hafta içerisinde ise zaten retro sonlanıyor, bununla beraber yükselen Başak dolunayı son derece yüksek bir enerji çıkartıyor ve bizi son derece şaşırtıcı, vahşi bir haftaya getiriyor. Sevgili İkizler, 8-9 Mart tarihlerinde etkisini gürül gürül hissettirecek olan bu dolunayın altında öncelikli olarak ailenle ters düşebilirsin ve aslında ufak meselelerden çıkan bu kıvılcımlar, geçmişe ait yaraları biraz fazla deşerek çok çok büyüyebilirler ve köprüleri yakabilirler. Bu sağı solu belirsiz süper ay etkisini dengeleyebilmek adına aile ile sakin zaman geçirmek, dramatik tavırlardan kaçınarak sorunları tane tane masaya yatırmak ve her şeye rağmen aradaki sevgiyi hatırlamak lazım. Özellikle aile ilişkilerinde, kimse kimseyi kasten incitmiyor, gerçekten. Şifalanmanın tek yolu birbirimizi affetmek ve sevmek, başka yolu yok, inan.

Neyse, aile meselesinden bir diğer yüksek ihtimale geçelim. Sevgili İkizler; bu Başak dolunayı açıkçası geçmişine gömdüğün travmatik meseleleri de hortlatabilir. Ben bu tarz hortlamaları hiç olumsuz görmüyorum; aksine travmaları birebir incelemek, kendini anlamak, şifalandırmak adına muazzam fırsatlar bunlar. İçinde gömülü kalsalar ve dikmek istediğin her fidanı sinsice kökten zehirleseler daha mı iyi? Geçmişteki yaralarını bir an önce şifalandır, aradan çıkar ki, gelecekteki güzel ilişkilerini, mutluluklarını sabote etmesinler.

Neyse… İşte ilk iki hafta böyle geçiyor. 15 Mart itibariyle iş yerinde performansın artarken, 19 Mart sonrasında da Koç sezonu ile resmi olarak bahar ateşini yakıyorsun. Bu tarihten itibaren, ekinoksa kadar; çevrenden ve dostlarından çok fazla destek görebilirsin. Gerek aşk, gerek de meslek anlamında pek çok fırsat, arkadaşların aracılığı ile gelebilir. Sosyal biri olmanın faydasını en çok göreceğin dönemlerden biri bu! Yine de, çevrendeki iletişim ağında dedikodulara karşı biraz dikkatli olmanı da öneririm. Evet, dedikoducu insanlar, oradalar. :)

Aslında bu ayın en göze çarpan hareketi, Satürn’ün Kova burcuna geçişi… En sona bıraktım çünkü ayın son haftasında gerçekleşecek ve etkisi neredeyse tüm yıla yayılacak. Peki nedir bu etki, diye soracak olursan: Sevgili İkizler, öncelikli olarak maddi anlamda sıkıntılar -en azından bir süreliğine- bitiyor. Bahar mevsimine maddi anlamda biraz rahatlamış olarak gireceksin. Satürn’ün terkettiği yerde hüküm sürmeye hazırlanan cömert Jüpiter; burs, kredi, harçlık, tazminat, miras, nafaka gibi pek çok konuda sana kıyak geçmeye hazırlanıyor. Aynı zamanda -özellikle eğitime dair- gelecek planların daha gerçekçi bir süzgeçten geçmeye, somut gelişmelere kalıyor. Bu harika bir haber değil de nedir?

Aşk konusundan bahsetmeden bitirirsem kızarsın, biliyorum. Bahsedeceğim, hem de “gelir bahar ayları, gevşer gönül yayları” tadında! Ayın 24’ünden itibaren özellikle sosyal medya yahut arkadaş grubu vasıtası ile yeni insanlarla tanışabilirsin. Bu aşka dair güzel işaretler taşıyor. Zaten bir ilişkisi olanlar ise 28 Mart tarihini değerlendirmeliler, alev alev tutkuların yükseleceği ve yakınlığın çok artacağı bir tarih çünkü. Hadi bakalım!

Çileni doldurdun artık, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Bu ayın en önemli gökyüzü hareketi şüphesiz Satürn’ün Kova burcuna geçişi. “Peki bunun bizimle alakası nedir? Bizim hayatımızda neye tekabül ediyor?” diye sorarsan da; bir süredir illallah dedirtten aşka dair ilişki sorunlarının en azından bir süreliğine bitişine işaret ediyor. Derin bir nefes alabilirsin… Artık biraz rahatlama ve aşk meşk konularından zevk alma, eğlenme vakti. Geleceği ve binlerce kötü ihtimali düşünmeden, ‘ciddiyet’ takınmadan, çocukça sevme vakti!

Sana aylar boyunca bahsettiğim, 'ilişkilerde sınanma, olgunlaşma, ne istediğini anlama' süreci nihayet bitiyor, kısacası. Satürn göklerin acımasız fakat adil öğretmenidir. İnsana yalan öpücükler vermez; hatta bilakis, hakikatin sert tokatını atar! İşte bu Satürn, uzun zamandan beri seni ilişkiler konusunda adeta test ediyordu. Yoluna engeller, ertelemeler çıkararak; bazen de kendi kendine sabote ettirerek… Bazen çok arzulatarak, bazen mantıklı düşünmeye iterek, bazen de yanlışlarını ve zaaflarını göstererek... Adeta sevdiklerinle, arzularınla test oldun. Eğer bu süreci atlatmış bir ilişkin varsa; bil ki o ilişki Satürn'den onayını almış, uzun soluklu ve güvenilir bir ilişkidir. Eğer bu süreçte bazı ilişkiler de yitip gittiyse, bil ki o ilişkiler zaten sana uzun vadede bir yararı olmayacak olanlardı. Şimdi, eğer yalnızsan, 'bugünkü aklımla severim şimdi' diyebileceğin bir ruh halinde olacaksın. Stabil ilişkilerin, doğru düzgün aşkların vakti geliyor. Ama önce bahsetmemiz gereken başka konular da var tabi…

Sevgili Yengeç, Mart ayını, geçen aydan beri devam etmekte olan Merkür retrosunun etkisinde açıyoruz. Bu da doğal olarak biraz düşük enerji, yorgunluk veriyor. Fakat merak etme çünkü ikinci haftada bitecek olan bu retro süreci, aynı zamanda maddiyata dair daha önceden kaçırdığımız fırsatları yeniden yakalamamızı, önceden verdiğimiz borç ya da kaybettiğimiz paraların geri dönüşünü de inceden müjdeliyor. Dolayısıyla bu durgun sürecin iyi tarafları da var. Zaten ayın 4’ünden itibaren çevremizdeki dostların desteği ile yalnız kalmayacağız; aheste ve tatlı sohbetlerle dolu bir hafta ile Mart ayını açıyoruz kısacası!

Retronun biteceği ve işlerin hızlanacağı Mart ayının ikinci haftasına kocaman bir Başak dolunayı eşlik edecek. Bu süper ay, öncelikli olarak sana beklenmedik ve büyük haberler getirebilir, sevgili Yengeç. Ben bu haberlerin senin gelecek planlarını değiştirecek kadar önemli olacağını düşünüyorum. Bu dolunayın önemi bir başka; sağı solu kestirilemediği gibi, bir taraftan da Merkür retrosunun bitimiyle senkronize olacağı için daha önceden gündeme gelmiş bir konu ile alakalı olabileceğini düşünüyorum. Örneğin bir yere burs başvurusu yapmıştın ama çıkmamıştı/sonuçlanmamıştı diyelim… Onunla alakalı olabilir. Daha önceden düşünülmüş, heves edilmiş yurt dışı ya da eğitim meseleleri, yolculuklarlar, kurslar… Bunlar, gelecek haberin yahut gelişmenin kategorilerinden biri olabililer. Kendini buna hazırla derim.

Bu kısma değinmek ise hoşuma gitmiyor ama uyarmam lazım: Ailenden aldığın bir harçlık, bir kurumdan aldığın burs, sponsorluk, destek vesaire gibi başkalarından gelen para kaynağın varsa; bu konuda özellikle ay sonunda değişimler meydana gelebilir. Para akışında aksama olabilir anlayacağın. O yüzden sular durulana kadar ve mevzular netleşene kadar büyük alışverişlerden kaçınmanı öneririm.

8-9 Mart tarihlerinde aile içerisinde kardeşler-kuzenler arasında da anlaşmazlıklar söz konusu olabilir, havadaki gergin enerjiden dolayı da ufacık kıvılcımlar köprüleri yakabilir. Aman diyeyim, sakin kalmaya bakın.

İkinci haftayı da geride bıraktıktan sonra açıkçası daha sevimli bir döneme giriş yapıyoruz. 16 Mart’tan itibaren kendimizi daha iyi ifade edebileceğimiz, enerjimizin de yükseleceği süreç başlıyor. 19’undan sonrası ise özellikle iş güç konularında kazanma hırsımızın, çalışkanlığımızın, motivasyonumuzun artacağı güçlü bir etki var; malum, Koç sezonu! Fakat bu sezonda, hırs ve kararlılığımızı profesyonel yaşamda bıraktığımıza ve özel ilişkilerimize taşımadığımıza emin olmak lazım. Özellikle aile hayatımızı biraz ihmal edebiliriz, ona göre…

24 Mart tarihindeki yeni ay ise; öncelikle kariyer açısından vuruyor. Patron-öğretmen gibi üst düzey insanlar aracılığı ile kariyere dair bir ilerleme sağlamak mümkün. İşsizler ve öğrenciler için de iş bulma imkanı yüksek. Güzel gömleklerini ütüle, CV’ni ve benzeri belgelerini hazırla derim. Sağa sola haber salmakta da fazlasıyla fayda var - dediğim gibi, patron/eski patron/baba/öğretmen gibi aracılar sana güzel işler paslayabilirler. Sesini çıkarmaktan, aradığını duyurmaktan sakın çekinme sevgili Yengeç. Mahallenin Facebook grubu olsun, güvercin seven kamyoncular cemiyeti olsun, Erzurumlular lokali olsun… Dayanışma ve destek gruplarına haber sal. Bu işler elbette ki sadece “isteyerek” olmuyor. Dolayısıyla sana şu yeni nesil spiritüelciler gibi “sen yeter ki iste, gerisini evrene bırak!!!” falan demeyeceğim ama bu işler istemeden de olmuyor. Pencerenin önüne ekmek kırıntıları koyarak baktığın kuşlar bile, bir gün ekmek kırıntısı koymadığında cama vurarak talep ediyorlar. Talep etmek önemli, talep et…

Sonrası mı? Sonrası iyilik, sağlık… 21 Mart tarihindeki Satürn’ün Kova geçişinden sonra ilişkilere dair rahatlama süreci ilk 28 Mart tarihinde kendini hissettiriyor. Özellikle bekarlar bu tarihte çok eğlenebilirler! Nisan’da aşkın gerçek anlamda ne olduğunu tadacaksın ve su grubundan akışkan bir canlı olduğunu hatırlayacaksın :)

Yükleri at artık, Aslan!

Sevgili Aslan,

Bu ay Merkür retrosu ile başlamasına rağmen yine de dopdolu ve heyecan verici gelişmeleri olan bir ay. Hele öyle bir gökyüzü hareketi var ki; çok önemli olduğu için en son vermem gereken haberi ilk başta vereceğim: Satürn, Kova burcuna geçiyor! Peki bunun anlamı nedir? Senin neden alakadar ediyor?

Sevgili Aslan, Satürn, gökyüzünün sert öğretmenidir. Geldiği yerde zayıf, temelsiz, güçsüz gördüğü şeyleri yıkar ki yerine daha güçlü, sağlam, net ve dayanıklı olanı kurabilesin. Çünkü Satürn; bilgeleştirir, sana neyi isteyip istemediğini, neyi hak edip haketmediğini gösterir. İşte bu Mart ayının son haftasında, Satürn, senin karşıt burcun olan Kova’ya geçerek mevcut ya da gelecekte kuracağın ilişkileri bir süreliğine etkilemeye, üstlerinde hakimiyet kurmaya geliyor. Mesela alışkanlıktan devam eden, pek de geleceği olmayan, yeterince değer görmediğin bir ilişkide misin? Satürn o ilişkinin üzerinden dozer gibi geçer, geçer ki gerçekten seveceğin, gerçekten kalıcı olacağınız bir ilişkiye yer açılsın. Açık ve net olacağım: Satürn; güven vermeyen, geleceksiz, gereksiz ilişkiler için çatırdamalara işaret ediyor. Eğer ilişkine güveniyorsan; kesinlikle bu süreçten korkmamalısın. Aksine, sağlam ilişkileri Satürn maddi hale getirir -imza attırır, düğün yaptırır, ortak kazançlar sağlar. İlişkiler için açıkçası tek kelime ile harika bir testtir. Dolayısıyla ‘test edilmeye’ hazırlan. Bence bu harika bir etki çünkü, Aysel Gürel’in de dediği gibi, bazen ‘yolun başından’ dönmek çok büyük bir şans. Keşke bütün ilişkiler, dönülmez yollara girmeden önce Satürn’ün testinden geçse! Ortalık kaliteli ve sağlıklı ilişkiden geçilmezdi…

Kulağa korkutucu geldiğinin farkındayım sevgili Aslan, ama inan sene sonunda geriye dönüp baktığında bu sene tüm yaşananlar için evrene karşı büyük bir minnet hissedeceksin. Aha şuraya yazıyorum, 2020 Satürn testi ile biterken; senin için gerçekten doğru olan insanı bulacaksın. Lakin sanma ki bu hemen yarın gerçekleşecek bir etki... :) Satürn'ün anahtar kelimeleri: güven, emek, sabır... Dolayısıyla karşında sevgisini sadece boş sözlerle değil; hareketlerle ve emeklerle gösteren birini bulman demek. Güven bana, güzel olacak her şey güzel!

Neyse, seni yeterince korkuttuysam, şimdi ayın başına ve ufak tefek meselelere dönelim. Zira Satürn bu işini bir yıldan daha uzun bir sürece yayacak zaten, vaktimiz bol!

Ayın ilk haftası kariyer açısından şanslı başlıyor. İş yerinde öne çıkabilir, özellikle kadın arkadaşlarının yahut feminen figürlerin aracılığıyla çok güzel işler, projeler yapabilirsin. Alkış ve övgü toplayabilirsin. İlgin, odağın, enerjin iş yerinde olduğu sürece durumlar gayet iyi. İş arayanlar da yine kadın arkadaşlarının aracılığı ile güzel fırsatlar yakalayabilirler. Ama bence, hazırlıkları-girişimleri-başvuruları yaptıktan sonra ikinci haftanın sonuna kadar bekleseler daha iyi olur.

Zira ikinci haftanın sonunda baya önemli bir dolunay -hatta süper ay var! Başak burcunda gerçekleşecek olan bu vahşi enerjili dolunay; maddi konularda büyük bir değişim getirecek gibi duruyor. Bu dolunay öyle farklı, öyle sağı solu belirsiz bir şekilde geliyor ki- inan bu değişimin ne kadar olumlu ya da olumsuz olacağı yönünde yorum yapmakta zorlanıyorum. Sana tek uyarım, en azından ayın 14’üne kadar büyük harcamalardan kaçınman yönünde… Dolunay ile aynı tarihte bitecek olan Merkür retrosu; bir süredir beklediğin haberleri de gündeme getirecek - dolayısıyla bu para konusunun daha önceden konuşulmuş olması fazlaca mümkün. Örneğin patrondan zam istedin ama “bakarız” cevabını mı aldın? İşte sonuçlanma bu hafta içerisinde yaşanabilir. Yahut evde kendi kendine yaptığın takıları sosyal medya üzerinden satmaya mı niyetlenmiştin? İşte bu haftadan itibaren birden yüksek sayıda insanlara ulaşabilir, müşteriler bulabilirsin… gibi gibi. Kendi hayatına uyarla işte!

Bu ikinci hafta içerisinde eski sevgililerden dönüşler - hatta biraz iddialı dönüşler söz konusu olabilir, sevgili Aslan. Ne yapacağını en iyi sen bilirsin diye düşünüyorum ve bu konuda sana akıl vermekten kaçınıyorum :) Yine de tek bir atasözümüzü hatırlatıp, konuyu öyle kapatacağım: Yenilen pehlivan, güreşe doymazmış.

Üçüncü haftadan itibaren, 16 Mart ile para kazanma hırsımız artarken, hemen ardından 19 Mart Koç sezonu ile bahar ateşini yakıyoruz! İşte bu havalar, biz ateşlerin havaları! Enerjimiz ve motivasyonumuz yüksek, ilgimiz ve odağımız geleceğimizde, ufuklarda! Son derece olumlu bir sürecin başlangıcı!

Zaten 21 Mart Satürn geçişi, aynı zamanda günlük hayata dair sorumluluklarımızı da omuzlarımızdan bir nebze alıyor. Daha fazla boş zaman bulmaya, daha fazla uyumaya, daha fazla dinlenip - sadece kendine ve geleceğine zaman ayırma fırsatını bu ay sonundan itibaren bulmaya başlayacaksın, sevgili Aslan. 24 Mart tarihindeki yeni ay ile beraber de; yepyeni bir vizyon, yepyeni bir hayale sarılman olabilecek en güzel şeylerden biri! Yüksek lisans, dil kursu, mesleki eğitim, seyahat, yurt dışı gibi geleceğe dair planlarında yer etmiş şeyler varsa; kendini hazırla… Sürpriz dolu bir bahar ve yaz gelecek.

Çok büyük bir ödevi bitirdin, Başak!

Sevgili Başak,

Bu Mart ayına, geçtiğimiz aydan beri devam eden yönetici gezegenin Merkür’ün retro etkisinde başlıyoruz. Dolayısıyla ilk hafta içerisinde kendini biraz durgun ve yorgun hissedebilirsin. Yine de güzel gelişmelere şahit olacaksın çünkü 4 Mart’tan itibaren Venüs’ün seninle pek uyumlu olan Boğa burcuna geçişi, bir çok açıdan güzel fırsatlar getiriyor. Öncelikli olarak ay boyunca akademik kariyer, yüksek eğitim, yabancı dil öğrenimi, mesleki kurslar, yurt dışı girişimleri, seyahatler gibi - uzun vadede ufkunu açacak ve sana çok şey katacak meselelerde şanslı olacaksın. Elbette bu işler genelde parasız, sponsorsuz ya da burssuz olmaz; para konusu da ay sonunda (24 Mart ve sonrası) netleşecek gibi duruyor; o yüzden hayallerinde ve planlarında cesur ol, karamsar varsayımlarla kendi kendine engel olma, set çekme derim. Eğer para konusunda yeni kaynaklara ihtiyacın varsa; daha önce çalıştığın iş yerlerinden, eski iş arkadaşlarından aracılıklar sayesinde gelirler sağlayabilirsin. Daha önceden yaptığın işleri yeniden yapmayı düşünebilirsin. Örneğin; öğrencilik hayatın boyunca çeviri, garsonluk, satış danışmanlığı mı yapmıştın? Şimdilerde yeniden -kısa süreli de olsa- bu işlere dönüş yapabilir ve geleceğe dair yukarıda bahsettiğim girişimlerin sermayesini hazırlamaya niyetlenebilirsin. Kısacası; ‘geri dönüş’ teması var, sevgili Başak. Ama bu geri dönüş, ileriye atılmak için bir dönüş :) Anladın sen beni…

Böyle etkilerle, kafanda bin tilki ama aheste bir enerjiyle geçen ilk haftadan sonra, özellikle senin için oldukça vahşi geçecek bir döneme giriyoruz: Dolunay haftası! Bu dolunay, senin burcunda yükseliyor ve kendisine nam-ı diğer ‘süper ay’ deniyor. Öyle sağı solu belirsiz, öyle yoğun bir enerji getiriyor ki, sevgili Başak… Bu dönemde, yani 9 Mart ve civarında, kendine bol bol sakin kalmayı telkin etmeni, mantığından kopmamanı ve fevri tavırlardan kaçınmanı öneririm. İlk tahmin olarak ilişkiler konusunda etkileneceğini düşünüyorum. Bir süredir biriktirdiğin ufak tefek şeyler dahi, bu çılgın dolunayın altında patlamana ve aşırı tepkiler vermene sebep olabilir. Pire yüzünden yorgan yakabilirsin. Bence, özellikle ikili ilişkiler söz konusu olduğunda ayın 16’sına kadar dişini sık, bekle ve o tarihten sonra karşılıklı oturup konuş derim. Onun öncesinde, hele hele dolunay altında sorunları konuşmaya çözmeye çalışmak; hata veren ve donmuş bilgisayara üst üste komut gönderip zavallı makineyi iyice kitlemek demek. 16’sından sonra enerjiler, iletişim bağları, cümleler ve sözcükler yağ gibi akacak. Bu hayatta her şey zamanlama, bunu biliyorsun…

İş arkadaşlarınla kapışmanı da yüksek bir ihtimal görüyorum. Elbette seni rahatsız eden şeyleri dile getireceksin, çözüm talep edeceksin ama profesyonel hayatı - kişisel ilişkilerinden ve beklentilerinden ayrı tutmaya çok dikkat etmelisin. Bazı iş arkadaşların, iş dışında da arkadaşların olabilirler elbette. Yeri gelmiş ailelerle bile paylaşılmayacak şeyler paylaşmış olabilirsiniz, çok çok yakın olabilirsiniz. Ama iş yeri, iş yeridir sonuçta. Yakınlığa anlam yükleyip ayrı bir muamele ya da hassaslık beklersen üzülebilirsin, sevgili Başak. Bence bu dolunay haftasını, kendi kendine enerjini atma yolları ile geçirebilirsin. Spor, sıkı bir ev temizliği, oturup sayfalarca yazıp çizmek gibi…

Gelelim dolunayın azalan etkisi ile nispeten daha sakin geçecek olan üçüncü haftaya… Ayın 16’sında Merkür’ün Balık burcuna geçişi aşk meşk olaylarına tatlılık getiriyor açıkçası. Sevgilin varsa ufak yolculuklara çıkmak isteyebilirsiniz. Çok güzel, tatlı bir etkisi var. Bu süreçte zaten sevgilinin desteğini bol bol göreceksin. Eğer evliysen, ayın 19’undan itibaren Koç sezonu ile beraber maddi konular ve paylaşımlar gündeme gelebilir. Paylaşılan gelir ya da kaynak konusunda değişimler kapıda olacağından; yeni bir bütçe çıkarmak, önünüzü görmek adına açık açık konuşmak iyi bir fikir. Bu süreçte (özellikle 24 Mart ve sonrası) aile ile alakalı beklenmedik masraflar da söz konusu olabilir, sevgili Başak. Kardeşin için okul ücreti, babanın kredi kartı borcu, annenin yaptığı alışverişin taksitleri, vesaire vesaire… Gündem para olacak gibi duruyor yani. Fakat hiç sıkıntı değil çünkü çok da olumsuz bir etki yok.

21 Mart’ta, ayın son haftasına damga vuran, çok ama çok önemli bir gezegen hareketi var ki; o da Satürn’ün Kova burcuna geçişi. Sevgili Başak, Satürn’ün Kova’ya geçişi demek, senin için (hayatında somut olaylarla etkisini derhal hissetmeyecek olsan dahi) bir süredir bahsettiğim şu “öz sevgi, kendini affetmek, önce kendine değer vermek” gibi meseleleri artık rafa kaldırmak demek. Rafa kaldırıyorsun, çünkü artık bunlara ihtiyacın yok! Hafifleme, akışta olma, kendine dair bir memnuniyet ve kendi kendine yetme duygusu geliyor. Bu inan ki çok güzel. Senin yerinde olsam bu etkiyi bir de 21 Mart sonrası yeni bir başlangıç yaparak (sigarayı bırakmak, spora / diyete başlamak, evi temizlemek ve yeni bir düzen kurmak gibi şeylerle) taçlandırırdım. Bahar ayına huzurla giriyorsun, Başak.

Bitirmeden gariban bekarların yüzünü bir kez daha güldüreyim: 28 Mart tarihinde ne yap, ne et dışarı çık. Aşk konusunda en kısmetli günlerden biri! Haydi sağlıcakla!

Kavga bitti, Terazi! Artık huzur zamanı!

Sevgili Terazi,

Bu ayın yorumuna yine “insan ilişkileri” diye başlayacağım ve sen bana kızacaksın, zira aylardır tüm yorumlarımız ilişkiler üzerine… Ama ‘elçiye zeval olmaz’ diyerek başlıyorum.

Mart ayına, geçtiğimiz aydan beri devam eden Merkür retrosu etkisinde giriyoruz. Bu da, özellikle ayın 4’ünden itibaren, eski sevgilileri-geçmişte yaşanmış ilişkileri hafızalara getirecek gibi duruyor, sevgili Terazi. Bu retro bitmeden önce geçmişine gömdüğün travmatik meseleleri, bu meselelerin yarattığı korku ve zaafları hortlatabilir. Ben bu tarz hortlamaları hiç olumsuz görmüyorum; aksine travmaları birebir incelemek, kendini anlamak, şifalandırmak adına muazzam fırsatlar bunlar. İçinde gömülü kalsalar ve dikmek istediğin her fidanı sinsice kökten zehirleseler daha mı iyi? Geçmişteki yaralarını bir an önce şifalandır, aradan çıkar ki, gelecekteki güzel ilişkilerini, mutluluklarını sabote etmesinler. Biliyorum, kulağa sinir bozucu geliyor bunlarla uğraşmak ama inan, sağlıklı ilişkiler kurmaya giden yol, sağlıklı biri olmakla başlıyor. Sen içinde korkuları, endişeleri, güvensizliği taşıdığın sürece dünyanın en mükemmel, en iyi insanı bile gelse gerçek anlamda ‘sağlıklı’ ilişki yaşayamazsın sonuçta bu ikili bir oyun… O yüzden hiç çekinme bu retrodan, deş gitsin geçmişi. Zaten taze bir defter açacaksın artık…

Taze defter yaprağını Mart ayının ikinci haftasında açmadan önce, ilk haftanın bir diğer getirilerine değinmek istiyorum. Yine, her ne kadar elimiz ayağımız Merkür’ün retrosu devam ediyor olsa bile- özellikle ayın 4’ünden sonra geleceğe dair planlarının, hayallerinin söz konusu olduğu meseleler yeniden gündeme gelebilir. Örneğin heves ettiğin ama hiç yapmadığın o yüksek lisans/kurs/mesleki eğitim başvurusu… Yarıda kalan yurt dışı çalışma girişimi… Sonuçlanmayan seyahat fikirleri… Kaçan fırsatlar yeniden ve bu sefer daha olumlu ihtimallerle yeniden karşına gelebilirler. Uzak akrabalar aracılığıyla da olabilir bu, öğretmen / üniversiteden sınıf arkadaşları aracılığıyla da! Kısacası ilk hafta, retroya rağmen güzel fırsatlar barındırıyor. O fırsatları kaçırmamak adına, sesini sadece evrene değil; gerçek anlamda da çevrene duyur derim. Kuzen, akraba - üniversite hocaları ve akrabaları gibi aracılar sana güzel işler paslayabilirler. Sesini çıkarmaktan, aradığını duyurmaktan sakın çekinme sevgili Terazi. Mahallenin Facebook grubu olsun, güvercin seven kamyoncular dayanışma derneği olsun, Erzurumlular lokali olsun… Her türlü dayanışma ve destek gruplarına haber sal. Bu işler elbette ki sadece “isteyerek” olmuyor. Dolayısıyla sana şu yeni nesil spiritüelciler gibi “sen yeter ki iste, gerisini evrene bırak!!!” falan demeyeceğim ama bu işler istemeden de olmuyor. Pencerenin önüne ekmek kırıntıları koyarak baktığın kuşlar bile, bir gün ekmek kırıntısı koymadığında cama vurarak talep ediyorlar. Talep etmek önemli, talep et…

Geliyoruz ayın ikinci haftasına… Merkür retrosunun bittiği ve Başak burcunda tüyler ürpertici bir dolunay’ın yükseldiği o haftaya… Sevgili Terazi, bu 9 Mart ve civarı tarihlerde adeta içsel bir uyanış, şuur sıçrayışı, kalp gözü açılışı gibi biraz mistik, biraz da psikolojik bir etki hissedebilirsin. :) Yalan yok, öncelikli olarak çevrenden dedikodular duymak, gizli işlerden haberdar olmak, sırlar öğrenmek gibi yüzeysel tahminlerim var. Fakat bence sen bu dolunayı, daha verimli ve kişisel gelişimine faydalı olacak şekilde kullanabilirsin. Örneğin; kötü alışkanlıklarını (sigara, alkol, şeker vs.) bırakabilir, yeni bir taze başlangıç yapabilirsin. Geçmişinde zihnini meşgul eden, artık sana mutluluk vermeyen şeyleri - özellikle de yatak odanı temizleyebilir, poşet poşet çöp çıkarabilir ve hafifleyebilirsin. Rüyalarına dikkat edebilirsin ve sana gönderdikleri bilinçaltı mesajlarını yorumlamaya çalışarak kendini çözmeye bir adım daha yaklaşabilirsin. Her şeyden öte; bu dolunayda enerjini bir güzel döküp, sakinleyip, bir güzel ferahlayabilirsin.

Dolunayın gergin bir enerjisi olacağı için, 9 Mart civarında sosyal medyaya biraz mesafeli durmanı ve sonradan pişman olacağın kadar kişisel paylaşımlarda bulunmamanı öneririm. :)

Yine 9 Mart’tan sonra, bir süredir flörtleştiğin birileri varsa, iletişiminiz hızlanabilir ve 24 Mart’ta ilişkiye evrilmek üzere yola çıkabilir. Haberin olsun. Eğer zaten bir sevgilin varsa; çoluk çocuk meselelerine kadar büyük adımlar atmak isteyebilirsiniz. Düğün dernek planları, kutlamalar söz konusu olabilir hep. Bence önce şu baharın biraz tadını çıkarın… 28 Mart’ta mesela, baş başa çoook romantik vakitler geçirebilirsiniz.

19 Mart tarihinde Koç sezonu başlıyor ve bahar ateşi alev alev yanmaya başlıyor. Ekinoks, gece ve gündüzü dengelediği gibi; senin de iç dünyana ve dış dünyana güzel bir denge getiriyor, sevgili Terazi. 21 Mart tarihinde Satürn’ün burç değiştirmesi ile artık şu geçtiğimiz aylarda ağzımdan düşürmeden sık sık bahsettiğim “geçmiş, aile, terapi, şifalanma, yenilenme” temalarını bir kenara bırakıyoruz çünkü büyük bir döngüyü tamamlamış oluyorsun. Bu süreçten sonra kendi içinde bulduğun dengenin, öncelikli olarak ev hayatına ve ailene nasıl da yansıdığını göreceksin. Aileye, haneye huzur geliyor kısacası!

24 Mart Koç yeni ayı da… Bu yepyeni ve taze ruhuna, taptaze bir başlangıç getiriyor: Sevgilinle sorunlarınız varsa geçmişte bırakabilir, yeni bir sayfa açabilir, yeni kararlar alabilirsiniz. Eğer yalnızsan, yanına birini takabilir evren ve bu defa “şimdiki aklınla” sevebilirsin, en sağlıklısından! :)

Nisan’da da para durumlarını düzeltecek gibisin. Hadi bakalım!

Tüy gibi hafifliyorsun, Akrep!

Sevgili Akrep,

Bu ay her ne kadar Merkür retrosu etkisinde başlasa da, senin için fazlasıyla romantik ilişki vurgulu - dolayısıyla sosyal ve eğlenceli bir dönem olacak gibi duruyor. 4 Mart tarihinde Venüs’ün Boğa burcuna geçişi, evli-bekar farketmeksizin tüm Akreplerin ilgisini ve enerjisini aşk meselelerine çekecek. Aynı hafta içerisinde kariyer açısından da iyi fırsatlar yakalamak mümkün. Yine de ani ve köklü değişimleri ilk haftayı atlattıktan sonra beklemek daha iyi olur çünkü ayın 9’undan sonra Merkür retrosu sona eriyor ve işler hızlanıyor…

Evet, 9 Mart tarihinde Merkür retrosu, sağlam bir dolunay eşliğinde bitiyor. Bilirsin, daha önce de söylediğim gibi, Merkür retrolarının süreci değil -başlangıcı ve bitişi daha gürültülü olur. Dolayısıyla zaten süper ay diye tabir ettiğimiz bu Başak dolunayı sürecine, bir de Merkür’ün hız kazanması eklenince… İkinci hafta son derece şaşırtıcı, kontrolsüz ve vahşi bir şekilde geliyor. Bu çılgın dolunay enerjisini dengelemek çok önemli; o yüzden sakin kalmanı, iletişimde açık ve net olmanı öneririm, sevgili Akrep.

Peki bu dolunay, vahşi bir enerji vesaire dışında ne getirecek? Ya da bu enerji bizi hangi alanlarda bulacak? Öncelikli konu: insan ilişkileri. Bir süredir arkadaş grubundan flört ettiğin, duygular beslediğin biri varsa; dramatik bir şekilde açılmanız, sert konuşmalar yapmanız söz konusu olabilir. Aynı şekilde yine arkadaş grubundan ve yakın gördüğün birinin daha önce fark etmediğin yanlarını, yabancı tavırlarını fark edebilirsin. Sırlar ortaya dökülebilir, bir süredir insanların içinde biriktirdikleri ortaya çıkabilir, bunlar dolunay etkisiyle de biraz fazla dramatik olabilir… Hızlıca kavgalara dönüşebilir… Dikkatli ol derim. Umarım en iyi şekilde atlatırsın ve insanları, en sıkı dostları bile birbirine düşürebilecek güçte olan bu dolunayın altından hoş bir aşk hikayesiyle çıkarsın.

Aşk konusu açıkçası üçüncü haftaya da taşıyor! Özellikle bekarların fazlaca değerlendirebileceği bu süreçte sosyal medya çok kısmetli olacak. 15’i ve sonrası yani… Zaten düzenli ilişkisi olan Akrepler ise çocuk sahibi olmak, düğün, evlilik, nişan gibi büyük adımlar atmayı düşünebilirler. Bence gayet olumlu. Ayın 19’undan sonra Koç sezonunun yaktığı bahar ateşi ile hayata dair değişiklikler yapmaya yeterli enerji ve zeminin var çünkü!

Koç sezonunu, ayın 24’ünde güzel bir yeni ay takip ediyor. Bu pozisyon -bu defa aşkı meşki bir kenara bırakıyoruz- özellikle iş arayanlar ya da zaten bir iş sahibi olup da yolunu bulmak isteyenler için çok verimli, çok faydalı… Yeni başlangıçlara işaret ediyor ve bu başlangıçlarda çevremizde bizi destekleyecek insanların da olacağını gösteriyor. Kısacası ertelediğin, “o iş olmaz yaa” dediğin, karar veremediğin gişirimler, başvurular varsa saldır derim.

Ayrıca bu yeni ay bize günlük hayat rutinimizde yapacağımız yeni düzenlemelerin adeta ruh halimizde büyük değişimler yaratacağını da işaret ediyor. Yaşam alanımızı elden geçirmek, kullanılmayan eşyaları atmak, şöyle köşe bucak bir temizlik yapmak, spora başlamak, sigarayı bırakmak, yeni bir diyet listesi hazırlamak... vesaire vesaire! Bu son hafta içerisinde bu tarz, yüzeysel görünen değişimler, uzun vadede bize çok iyi gelebilir. Zira artık bu ay sonunda yeni bir döneme giriyoruz ve bomba gibi bir bahara başlıyoruz; ufak yükleri atmakta ve hafiflemekte fayda var!

“Yeni dönem”den kasıt nedir?“ diye soracak olursan… Sevgili Akrep, göklerin en güçlü hakimlerinden biri olan Satürn, bu ay sonunda Kova burcuna geçişini yapıyor. Bu senin için öncelikle, bir süredir hissettiğin sosyal izolasyonun, içsel yalnızlığın bitişi demek. En önemlisi de: boğazındaki düğümün çözülüşü demek… Kendini ifade etmekte zorlanıyor muydun? Bazı şeyleri kendi kendine bile konuşmakta çekiniyor muydun? Görüşmek istediğin dostları, ziyaret etmek istediğin akrabaları, çıkmak istediğin gezileri erteliyor muydun? İşte önünde duran o görünmez duvar, bu ay sonundan itibaren kalkıyor. Kendini hafiflemiş, tüy gibi hissedeceğin ferah bir hissiyatla beraber bahar geliyor. Nisan’da yine Boğa güneşi ile beraber aşkın da, hafifliğin de, baharın da tadını çıkaracağız. Görüşmek üzere!

Önce iş, sonra aşk var, Yay!

Sevgili Yay,

En son vereceğim haberi, hiç beklemeden şimdiden vermek istiyorum. Bu ayın en göze çarpan gökyüzü hareketi şüphesiz Satürn’ün Kova burcuna geçişi… “Peki bunun bizimle alakası nedir? Bizim hayatımızda neye tekabül ediyor?” diye sorarsan da; bir süredir illallah dedirtten maddi sıkıntılarımızın en azından bir süreliğine bitişine işaret ediyor. Bu açıdan harika işte… Biz cömert ve savurgan Yay çocukları için zorlu bir süreçti ama neyse ki şimdilik bir süreliğine bitti. Artık kazancımızın yeniden bereketlendiğini hissedebiliriz. Bir süredir birikim yapamıyor, maddi sorumlulukların altında ezildiğini hissediyorduysan; artık biraz rahatlama vakti. Ama yine de seni uyarıyorum, lütfen lütfen hemen bu sözlerimden gaza gelip büyük alışverişlere koşma çünkü bu etki ŞİMDİLİK geçici. Bahar aylarını atlattıktan sonra kalıcı olacak…

Mesleki anlamda da rahatlamalar var. Yaptığın iş artık daha az zor gelmeye başlayabilir, iş yerinde keyifli vakitler geçirmeye başlayabilirsin. Kravatı gevşetiyormuşsun gibi düşün… Ama tüm bu bahsettiklerim daha çok ay sonunda bulacak seni. Şimdi ayın başına dönelim.

Ayın ilk haftasında Merkür retrosunun etkisi devam ediyor. İlk hafta iletişim sıkıntıları söz konusu olabilir. Yine de buna rağmen özellikle beraber çalıştığın insanlarla güzel vakit geçireceğini ve dayanışıp yardımlaşabileceğini düşünüyorum. Ritmi yavaş olsa da kötü bir hafta değil yani.

Ayın ikinci haftası ise… dolunay haftası! Senin için açık ve net: Kariyer konularına işaret eden önemli bir pozisyon var gökyüzünde. Fazlasıyla olumlu olacağını düşünüyorum. Aynı tarihte, yani 9 Mart’ta Merkür retrosunun da biteceğini göz önünde bulundurduğumuzda, ani bir hızlanma için kemerini bağla diyebilirim! Öncelikli olarak, işsizsen; retro boyunca yaptığın iş görüşmelerinden ve başvurularından geri dönüşler alabilirsin, insanlar aracılığı ile iş fırsatları bulabilirsin, kısmetler ve yollar açılabilir! Güzel gömleklerini ütüle, CV’ni ve benzeri belgelerini hazırla derim. Sağa sola haber salmakta da fazlasıyla fayda var - kuzen, akraba gibi aracılar sana güzel işler paslayabilirler. Sesini çıkarmaktan, aradığını duyurmaktan sakın çekinme sevgili Yay. Mahallenin Facebook grubu olsun, güvercin seven kamyoncular cemiyeti olsun, Erzurumlular lokali olsun… Dayanışma ve destek gruplarına haber sal. Bu işler elbette ki sadece “isteyerek” olmuyor. Dolayısıyla sana şu yeni nesil spiritüelciler gibi “sen yeter ki iste, gerisini evrene bırak!!!” falan demeyeceğim ama bu işler istemeden de olmuyor. Pencerenin önüne ekmek kırıntıları koyarak baktığın kuşlar bile, bir gün ekmek kırıntısı koymadığında cama vurarak talep ediyorlar. Talep etmek önemli, talep et… Neyse, yine uzatmayayım.

Eğer bir mesleğin varsa, güzel gelişmeler yine aynı şekilde geçerli. Yeni bir projeyi konuşmak, sorunları gidermek, özellikle patronlarla görüşmek, yeni bir pozisyon, yeni bir sayfa… Her şeyden de öte bazı emeklerinin mükafatını alabilirsin. Gayet güzel!

İlk iki hafta işte böyle meşgul ve verimli. Bence şahane! Ama üçüncü ve dördüncü haftayı daha çok seveceksin kesin çünkü daha çok aşk vurgusu var :)

Sevgili Yay, ayın 15’inden itibaren iş hayatından ve günlük hayatın ritminden çok içe yönelmek, evine çekilmek isteyebilirsin. Bu süreç, özel ve yakın ilişkiler kurmaya çok müsait görünüyor. Zaten 19 Mart’tan itibaren Koç güneşi ile odağımızı ve ilgimizi kendimize veriyoruz - ben buna tam anlamıyla “gelir bahar ayları, gevşer gönül yayları” süreci diyorum. Bahar ateşini yakıyorsun adeta. 24 Mart ile deneyimleyeceğimiz Koç yeni ayı ise ister bekar, ister evli ol; aşk konusunda harika bir yakınlık, güzel vakitler, yeni kararlar getiriyor. Hiç dizginlemeden tadını çıkar derim ama son hafta boyunca biraz fazla ısrarcı, hırslı bir ruh halinde olabileceğin için, iyi düşün ve yavaş yavaş harekete geç bence. Güzel şeyler aceleye gelmez sonuçta :)

Arkana yaslanma sırası sana geldi, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Senin için öyle olaylı bir ay ki… Nereden başlasam bilemiyorum doğrusu. En iyisi baştan başlamak.

Mart ayı, geçtiğimiz aydan itibaren devam etmekte olan Merkür retrosunun etkisinde başlıyor. Bunun sana aksilikler ve engeller değil; daha çok ikinci şanslar getireceğini düşünüyorum - özellikle de para konusunda. Daha önceden niyetlenip yarıda bıraktığın ya da hiç başlamadığın projeler, başvurduğun ama dönüş alamadığın iş fırsatları… ve benzeri pek çok konu yeniden aklına gelebilir. Bu defa, şimdiki aklın ve deneyiminle, yeniden bunları yapmak ise daha güzel sonuçlar verebilir. O sebeple Merkür retrosunu, yani Mart ayının ilk haftasını geçmiş meseleleri değerlendirmek için güzel bir fırsat olarak gör derim. Zaten ikinci haftada retro, güzel bir dolunay ile bitiyor ve sana başlangıçlar için açık kapılar bırakıyor.

Ama ikinci haftaya geçmeden önce, ilk haftanın Venüs - Boğa geçişi ile beraber sana aşka dair son derece eğlenceli, kısmetli bir süreç vaat ettiğini de belirtmeliyim. Özellikle 4 Mart tarihinden itibaren! Çekiciliğin arttığı gibi, hayat enerjin ve neşen de yükseliyor, Oğlak… Adeta ay sonunda olacakları sezmiş gibi hazırlanıyorsun! :)

Ayın ikinci haftası, 9 Mart tarihli Başak dolunayı ile aydınlanıyor. Aynı gün içerisinde Merkür retrosu da sonlanıyor ve artık bahar ateşi yanıyor. Sevgili Oğlak, bu seneye dair yapmak istediklerine yön verebilir, geleceğe (bahar ve yaz için özellikle) güzel fırsatlar bulabilir, öğretmen-patron gibi statü sahibi kişilerden faydalı teklifler ve yönlendirmeler alabilirsin. Bu dolunayda gözün kulağın açık olsun. Sağa sola haber salmakta da fazlasıyla fayda var - üniversite arkadaşları, akraba gibi aracılar sana güzel işler paslayabilirler. Sesini çıkarmaktan, aradığını duyurmaktan sakın çekinme sevgili Oğlak. Mahallenin Facebook grubu olsun, güvercin seven kamyoncular cemiyeti olsun, Erzurumlular lokali olsun… Dayanışma ve destek gruplarına haber sal ve tavsiye istemekten çekinme lütfen. Nereden burs bulunur, kodlama nereden öğrenilir, stajyer arayan var mıdır, bilmemnerede iş bulabilmek için en doğru yol nedir, başvuru mektubu nasıl yazılır, vesaire vesaire… Bu işler elbette ki sadece “isteyerek” olmuyor. Dolayısıyla sana şu yeni nesil spiritüelciler gibi “sen yeter ki iste, gerisini evrene bırak!!!” falan demeyeceğim ama bu işler istemeden de olmuyor. Pencerenin önüne ekmek kırıntıları koyarak baktığın kuşlar bile, bir gün ekmek kırıntısı koymadığında cama vurarak kırıntılarını talep ediyorlar. Talep etmek önemli, talep et… Neyse, yine çok uzatmayayım.

İşte böyle, yüksek enerjili ve fırsatlı iki haftadan sonra dolunayın kapanması ile beraber sakinliyoruz ama curcuna bitmiyor. Ayın 15’inden sonra özellikle, ufak yolculuklar, misafirlikler söz konusu olabilir, sevgili Oğlak. Yazışmalar ve iletişim trafiği de hızlı görünüyor, sosyal medyada çok aktif olabilirsin. Ayın 19’undan sonra ise evinin bereketlendiği ve şenlendiği; dinlendirici ve şifalandırıcı bir süreç var. Aile ile birlikte vakit geçirmek için birebir. Bence bunu değerlendir çünkü ilerleyen günlerde aileden maddi destek de görebilirsin. Yakın ilişkiler sana bu süreçte pek iyi gelecek. Düzenli ilişkisi olanlar bu süreçte evlilik, çocuk gibi kararlar alabilirler. Bekar olanlar için ise ayın 21’inden itibaren ev taşıma-ev yenileme gibi durumlar söz konusu olabilir. Yine olumlu görüyorum ama tek tavsiyem şu yönde olacak: Mart ayının son haftasında Mars’ın hareketleri seni biraz fazla sert, tavizsiz, ısrarcı ve kontrolcü davranmaya itebilir. Kalp kırmamaya dikkat etmeni öneririm.

Aşk konusu son derece güzel ve 21’inden sonra yeni başlangıçlara da açık. Hem de bu defa ufak flörtlerle kalmak değil; daha derin bir seviyede ilişkinin bağlarını güçlendirmek, kalbini açmak isteyebilirsin ki harika bu! 28 Mart ise çık dışarı ve seveceğin insanı bul!

Fakat asıl mesele, ayın 24’ünde Satürn’ün Kova’ya geçişi… Sevgili Oğlak, neredeyse bitti! Hayatının sınavını verdin ve bitti sayılır. Henüz tamamen ‘bitti’ demiyorum çünkü Satürn 2020’de sana yeniden uğrayacak, ama çok kısa kalacak! Şimdilik, o ciddiyet ve sorumluluğun, gelecek kaygılarının üzerinden yavaşça akıp gittiğini hisset derim. Savaştan çıkmış gibi yorgun hissetmen olası; ama artık saçmalama, eğlenme, çocuk olma vakti! Satürn, Kova burcuna geçiyor ve sen keyif çatmayı seven Jüpiter ile beraber neşeli bir bahara giriyorsun. Bu dünya, sadece zevk ve eğlenceden ibaret olmadığı gibi; sadece sıkıntı ve çileden ibaret de değil. Sırayla hepsini tadacağız. Satürn ne kadar ‘kısıtlayıcı’ ise, Jüpiter de o kadar ‘ufuk açıcı’dır. Hayatın ne kadar eğlenceli, bazı şeylerin ne kadar mümkün olduğunu göreceksin bu bahar. Bu bahar mevsimini, sevgili Oğlak, kolay kolay unutamayacaksın.

Sıra sende, Kova!

Sevgili Kova,

Bu ayın ilk haftasına, geçtiğimiz aydan beri devam etmekte olan Merkür retrosunun etkisi hakim. Bu retronun senin burcunda gerçekleştiğini göz önünde bulundurduğumuzda; biraz yorgun ve düşük enerjide hissedebileceğini, hala geçmişten meselelerin biraz kafanı meşgul edeceğini söyleyebiliriz. 3-4 Mart özellikle insan ilişkileri açısından biraz belirsiz ve yorucu hissettirebilir; eski insanlar ya da meselelerle uğraşmaktan sıkılabilirsin. Sana en uygun tavsiyem; ilk haftayı daha çok aile-ev hayatına yönelik geçirmen yönünde. İnsan ilişkilerine ve dış dünyaya dair ilk haftanın etkileri ne kadar boğucuysa; ev, aile, yuva gibi alanlar da o kadar şifalı, rahatlatıcı ve güzel… Bu aynı zamanda arada ufak kırgınlıklar olan aile üyeleriyle buzları eritmek için güzel fırsat.

Neyse ki ilk haftadan sonra Merkür retrosu bitiyor, bitişini de kocaman bir Dolunay ile kutluyor. Bu 9 Mart tarihinde, dolunay ile beraber, maddi anlamda büyük sonuçlanmalar yaşanabilir. Fazlaca olumlu olacağını düşündüğüm bu dolunay döneminde ince bir ‘ilahi adalet’ teması da var. Dolayısıyla daha önceden verdiğin borçlar-kaybettiğin paralar geri gelebileceği gibi; gönül işlerinde de seni kıran insanların ettiklerini nasıl da bulduklarını arkana yaslanıp izleyebilirsin.

Kış kasvetinin devam ettiği bu ilk iki hafta, gökyüzü dolunay ile açılmaya başlarken kendini daha iyi ifade etmeye başlıyorsun, sevgili Kova. Fakat bu sürecin en önemli kısmı; para ve kariyer konusunda kaçırılmaması gereken güzel fırsatlar… Belki kendini düşük enerjide hissettiğinden, belki de üçüncü şahısların ilgini dağıtmasından dolayı bunu fark etmeyebilirsin ama ayın ilk yarısı boyunca kazancın bereketli olacağı gibi, yeni başlangıçlar için de son derece destekli olacaksın. 15 Mart ve sonrası, retro süresince (geçen aydan beri) yaptığın iş başvuruları, teklifler, proje girişimleri vesaire sonuçlanabilir. Gayet iyi yani…

Ama bu ay öyle bir mesele var ki… Tüm bu etkiler solda sıfır kalıyor ve sana bundan bahsetmek için sabırsızlanıyorum doğrusu! Satürn, Kova’ya geçiyor!

Ne demişler, ‘bu işler parayla değil, sırayla’… İşte artık senin de sıran geldi diyebiliriz. Bu Mart ayının son haftasının sana getirisi olarak Satürn senin burcuna geçiyor ve hayatının en önemli döngüsünü başlatmak üzere ayak seslerini duyuruyor. Yaylar bunu yaklaşık 5 yıl önce, Oğlaklar ise 2 yıl önce deneyimlediler; şimdi sıra sende. Özellikle genç yaşlardaysan, erken olgunlaşma anlamına gelen bu süreci yaşayıp aradan çıkarman muazzam bir şans. Çünkü Satürn; bilgeleştirir, sana neyi isteyip istemediğini, neyi hak edip haketmediğini gösterir. Zayıf, temeli güçsüz olan şeyleri yıkar geçer ki onlar yerine sağlam, kalıcı ve düzgün şeyleri inşa edebileceğin alan açılsın. “Öylesine” yaptığın, sırf maaş alıp hayatta kalmak için gittiğin bir işin mi var? Satürn bundan hoşlanmaz. Seni gerçekten yapmak istediğin, gerçekten iyi olduğun, özellikle de KALICI olacağın bir yere geçirene kadar rahat vermez örneğin. Hayatın her alanında etkili bu… Alışkanlıktan devam eden, pek de geleceği olmayan, yeterince değer görmediğin bir ilişkide misin? Satürn o ilişkinin üzerinden dozer gibi geçer, geçer ki gerçekten seveceğin, gerçekten kalıcı olacağınız bir ilişkiye yer açılsın. Dolayısıyla ‘test edilmeye’ hazırlan. Bence bu harika bir etki çünkü, Aysel Gürel’in de dediği gibi, bazen ‘yolun başından’ dönmek çok büyük bir şans. Keşke bütün ilişkiler, dönülmez yollara girmeden önce Satürn’ün testinden geçse! Ortalık kaliteli ve sağlıklı ilişkiden geçilmezdi…

Kulağa korkutucu geldiğinin farkındayım sevgili Kova ama inan sene sonunda geriye dönüp baktığında bu sene tüm yaşananlar için evrene karşı büyük bir minnet hissedeceksin. Hayatın belirsizliklerini yok edip, seni güçlendirmeye - ve en önemlisi; seni yürümen gereken yollara yönlendirmeye gelen bir etki bu.

Bu etki, özellikle 21 Mart tarihinde ayak seslerini duyuracak ve sene boyunca aşağı yukarı uğraşacağın - geliştirmen gereken konuları adeta bir fragman gibi hafifçe gösterecek. Sakın panikleme çünkü bu henüz sadece bir alıştırma. Genel anlamda hazırlanmak için bolca vaktin var. Tüm seneye yayılacak (zaman zaman mola da verecek) olan bu etki; hayatını aniden bir sihirli değnek değmiş gibi değiştirmeyecek elbette. Gerçek hayat böyle işlemiyor, malum :) Fakat zamanla, adım adım, teker teker, emek vere vere; büyük dönüşümü göreceksin. Senin adına çok heyecan verici.

Neyse, hızlı ve yakın etkilere dönecek olursak - 24 Mart tarihinde bir yeni ayımız var ki bu sana hem bir süredir beklediğin haberleri getirebilir, hem de ufak yolculuk fırsatlarını… Çantanı hazır tutmakta fayda var yani. Ayın son haftası boyunca kafanda kırk tilki, kendini fazlaca paranoyak, şüpheci ve yorgun hissedebilirsin ama bunların hepsi kuruntu, sevgili Kova. Bunlara sebep olan Mars, Mart sonunda senin burcuna geçerek muhtaç olduğun kudreti damardan verecek :)

Kapatmadan önce, aşktan da bahsetmeden olmaz, değil mi? :) Malum, kitlemizin yaşı genç… Açıkçası 24 Mart yeni ayı, aşka dair güzel gelişmeler getiriyor. Ayın aşk meseleleri açısından (ister evli ol, ister bekar), en güzel haftası, son haftası. Büyük aşkların başlangıcından çok, tatlı flörtler, gezip tozup eğlenmeler var. Asıl “büyük” romantik mevzular için Nisan’da görüşmek üzere.

Posta koyma sırası sende, Balık!

Sevgili Balık,

Mart’a geçtiğimiz aydan beri devam etmekte olan Merkür retrosuyla giriş yapıyoruz. Bu retro da senin burcunda olduğu için kendini biraz durgun, yorgun hissedebilirsin ama geçici… Aksine bunu bir fırsat olarak görmek lazım; ne demişler, çamurlu su bile bir süre durgun kaldığında berraklaşır. Dolayısıyla zihnimizi toparlamak, çılgın bir bahar mevsiminden önce içsel temizlik yapmak için azıcık durmak şart. Zaten bu retro, ilk haftadan sonra bitiyor. Hem de kocaman bir dolunay ile… Dolunayın etkilerine değineceğim ama önce ilk haftaya dair ufacık bir hatırlatma daha yapayım: Sevgili Balık, ilk hafta, özellikle ayın 4’ünden itibaren, adeta durgunluğuna inat iletişim trafiği artabilir, kendini üçüncü şahısların da bol olduğu bir curcuna, sosyal kaos içinde bulabilirsin. Bence kendini ne izole et, ne de bu kaosun içine ciddi anlamda karış… Ayın 8’inden sonra bu kurulan iletişim ağlarından ve tanışıklıklardan, sana faydası olacak şeyler bulabilirsin. İş fırsatları vesaire gibi

Şimdi gelelim durgun ilk haftadan sonra dolunayın vahşi enerjisi altında geçecek ve özellikle de ikili yakın ilişkilere dair gelişmeler/sonuçlanmalar yaşatacak olan ikinci haftaya… Sevgili Balık, bu dolunayı her ne kadar genel anlamda olumlu yorumlasam da-senin için biraz sert bir etki ile gelebilir. Önceklikli olarak senden gizlenmiş bilgiler, sırlar öğrenmen fazlasıyla olası. Bir ‘ifşa’ teması var. Bu elbette ki dolunayın fevri enerjisiyle birleşince herkese ani tepkiler verdirebilir ve yanlış anlaşılmalara sebep olabilir. O yüzden öncelikli olarak elektronik aletlere, telefon laptop vesaire gibi cihazlarının şifrelerine, bilgi güvenliğine dikkat et derim. Sosyal medya da biraz dedikodulara açık olabilir, ona göre. Eğer sırları öğrenen taraftaysan da; bence tepki vermeden önce biraz beklemek, dramatik hallerden kaçınmak en iyisi. Şimdi böylesine bir ‘sırların ortaya dökülme’ olayını, ilişkilere dair bir dolunay takip edince ister istemez iki bağlantıyı birleştiriyoruz. Ortaya çıkacak meseleler -seninle ya da sevgilinle alakalı olsun ya da olmasın- ilişkine etki edebilir.

Bir süredir ilişkide halı altına süpürdüğünüz sorunlar varsa, artık konuşmaktan ve çözmekten başka çarenizin kalmadığı bir noktaya gelebilirsiniz. Bu kulağa sevimsiz gelebilir ama sonuçta ilişkiyi iyileştirebilecek, seviye atlatabilecek bir durum. Karmaşık flörtleri, adı konmamış ‘takılmaları’ olan Balıklar için de bir netleşme, sonuçlanma gözüküyor. Kısacası, ikinci hafta içerisinde ilişkilere dair büyük bir enerji boşalmasına ve değişime hazırlan bence. Bu illa kötü olmak zorunda değil elbette.

İkinci haftayı ilişkilere dair konularla geçirdikten sonra üçüncü hafta neyse ki Merkür imdadımıza yetişiyor. Sevgili Balık, bu üçüncü haftadan itibaren kendini çok daha iyi ifade edebilen, yüksek enerjide, kafanı toparlamış halde bulabilirsin. Kesinlikle güzel bir dönem bu ve baharın resmen başlangıcı. 19 Mart itibariyle de Koç sezonu başlarken sana artık para kazanma, işe güce odaklanma hırsı veriyor. İlgin ve odağın, daha işe yarar mevzularda olacak yani!

Eğer işsizsen ya da ekstra kazanç kapıları arıyorsan; sana önerebileceğim tarih 24 Mart yeni ay ve sonrası… Bu tarih, yani Mart ayının son haftası içerisinde, yeni iş fırsatları, proje girişimleri, fikirler ve başlangıçlar söz konusu olabilir. İlla çok büyük bir adım olması gerekmiyor; evde yaptığın takıları sosyal medya üzerinden satmaktan tut, öğrencilere özel ders vermeye kadar -ufak ve kişisel atılımların hepsi evren tarafından destekli. Ayrıca bu süreçte paranın da bereketi bol olacak. Yine de hunharca harcamak yerine biraz kenara köşeye atmaya bak derim. Gerçi bence atamazsın çünkü bu ay, yukarıda da bahsettiğim gibi, ufak seyahatlere, gezme tozmalara çok müsait.

Zaten çalışıyorsan da iş yerinde yeni bir görev, pozisyon, proje söz konusu olabilir. E tabi buna uygun olarak da maaşına bir ek ya da zam talep edebilirsin. Bu süreçte dengeleri iyi ayarlamanı ve patronunun-çevrendekilerin tepkilerini iyi ölçüp tartmanı öneririm çünkü Mars’ın bu ayın son haftasındaki hareketleri seni özellikle isteklerin ve ideallerin konusunda biraz fazla ısrarcı, inatçı hale sokabilir. Aman körü körüne bir inatla, azıcık bekleyince olabilecek şeyleri imkansız hale getirme!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1313
664
129
122
107
99
83
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beyza

Satürn dozer gibi geçecekmiş her şeyin üstünden. Geçsin lütfen, hayatım İstanbul gibi çarpık kentleşme oldu.

Emine Yalçın

şaşırtıcı derecede iyi yazıyor..

Bkt

Ya burcum oğlak yükselenim kova ben bu plütondan satürnden kurtulamıyorum yıllardır biri bitiyo diğeri başlıyo yıldım artık yıldım. Gökçeee bana güzel şeyler... Devamını Gör