Görüş Bildir
Haberler
Sapanca'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Sapanca'da Ne Yenir?

Sapanca'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Sapanca'da Ne Yenir?

Müge Kakşi
06.12.2021 - 11:33

Sakarya iline bağlı bir ilçe olan Sapanca'nın 2020 yılı itibariyle nüfusu 43.018 olarak bilinmektedir. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Sapanca hakkında bilinen en eski kaynaklar MÖ 1200 yılında Frigyalıların bölgeye gelmesine dayanmaktadır. Sapanca'nın gerçek anlamda kuruluşu ise M.S. 378 yılında Bitinya Krallığı tarafından olmuştur. Bundan dolayı özellikle Sapanca Gölü ile ün salmış ilçenin gezilecek birçok yeri bulunmaktadır. Özellikle şehirden kaçmak için tercih edilen Sapanca'da gezilecek yerler merak ediliyor. Peki, Sapanca'da gezilecek yerler nerelerdir? Sapanca'da nereye gidilir? Sapanca'da ne yenir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sapanca'nın ismi ilk olarak 391 yılında Lazca bir kaynakta Siphonensis Lacus olarak geçmektedir. Ardından Doğa Roma İmparatorluğu döneminde ise  Buanes, Sofhan ve Sofhange olarak anılmıştır. Ardından bölgeye Anadolu Selçuklular ve Bizanslılar gelmiş sonrasında ise Osmanlı topraklarına katılmıştır. Tarihte birçok topluma şahitlik etmiş Sapanca ilçesinin Kuzeyinde Sapanca Gölü, doğusunda Adapazarı, güneyinde Samanlı Dağları, Geyve ve Pamukova İlçesi, batısında ise Kocaeli merkez ilçesi İzmit yer almaktadır. Birçok kişi Sapanca'da gezilecek yerleri internet üzerinden araştırıyor. Sapanca'da gezilecek yerlere ve yenilecek yemeklere dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Sapanca'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Sapanca'da Nereye Gidilir?

Sapanca'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Sapanca'da Nereye Gidilir?

Sapanca Gölü: Sapanca deyince akla ilk gelen yer Sapanca Gölü oluyor. Yeşillikler içerisinde bulunan Sapanca Gölü aynı zamanda çevresinde birçok restoran ve tesiste bulundurmaktadır. İsteğinize göre Sapanca Gölü manzaralı güzel bir akşam yemeği yiyebilirken yeşillikler içerisinde bağımsız olarak da göle karşı keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Maşukiye: Sapanca'ya çok yakın olan Maşukiye'de yine Sapanca'ya gittiğinizde görülmesi gereken yerler arasında yerini alıyor. Doğa içerisinde yürüyüş yapabileceğiniz ve şarıl şarıl akan şelalelerini keşfedebileceğiniz Maşukiye'de adeta masallarda hissedeceksiniz.

Kırkpınar Sahil: Yine Sapanca'ya çok yakın olan yerlerden biri de Kırkpınar olarak biliniyor. Sapanca'da gezilecek yerlerin başında gelen Kırkpınar'da doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz ağaçlar içerisinde yürüyüş yolları bulunurken yine sahil kısmında keyifli vakitler geçirebileceğiniz mekanlar da bulunmaktadır.

Kartepe: Sapanca kendisinin güzelliğiyle olduğu kadar yakın çevredeki güzellikleriyle de bilinmektedir. Birçok görülmesi gereken yere yakın olan Sapanca doğasıyla ve özellikle de kış aylarında oluşan kar manzaralarıyla da bilinen Kartepe'ye de oldukça yakındır. Bu yüzden Sapanca'ya yolunuz düşerse Kartepe'ye uğramayı da es geçmemenizi tavsiye ederiz.

Soğucak Yaylası: Yine Sakarya iline bağlı ve Sapanca'ya da bir o kadar yakın olan Soğucak Yaylası'da Sapanca'da gezilmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Ayrıca Sapanca çevresinde bulunan diğer yaylar ise Kırca Yaylası, Çiğdem Yaylası, Katırözü Yaylası, Sultanpınar Yaylası, Güzlek ve Karagöl Yaylası olarak sayılabilir.

Sapanca'da Gezilecek Tarihi Yerler

Sapanca'da Gezilecek Tarihi Yerler

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Sapanca'da kendinizi eski tarihlerde hissedebileceğiniz birçok görülmesi gereken yer bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekildedir;

  • Bizans devri lahit ve mezar taşları

  • Vecihi kapısı

  • Rahime Sultan Camii ve Rahime Sultan Tuğrası

  • Rüstempaşa Camii

  • Hasan Fehmi Paşa Camii

  • Camii Cedid

Sapanca'da Ne Yenir?

Sapanca'da Ne Yenir?

Sapanca'ya gittiğinizde yapmanız gereken ilk şey güne hazır hissetmek için mükemmel bir kahvaltı etmek. Sapanca'da doğa ile iç içe bulunan mekanlarda özellikle doğal ürünlerle bezenmiş köy kahvaltısı bulabilirsiniz. Ayrıca günün yorgunluğunu ise Sapanca Gölü'nün kenarında bir balık sofrasıyla atmanızı öneririz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın