Görüş Bildir
Haberler
Şanlıurfa'da Bombalı Araçla Saldırı: Biri Çocuk, İki Şehit

Şanlıurfa'da Bombalı Araçla Saldırı: Biri Çocuk, İki Şehit

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde hakim ve savcı lojmanlarının yakınında patlama meydana geldi. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda güvenlik görevlisi ve ambulans sevk edildi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, patlamanın bombalı araçla gerçekleştirildiğini ve saldırıda 3 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı. Ancak daha sonra hayatını kaybeden kişinin 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak olduğu anlaşıldı.Öte yandan saldırının enkazında yapılan incelemede mahalle bekçisinin de şehit olduğu tespit edildi. Saldırıda 17 kişi de yaralandı. 

Şanlıurfa Valisi Tuna, saldırıyı PKK'nın gerçekleştirdiğini ve Şanlıurfa ile Mardin'de düzenlenen operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındığını açıkladı. 

Bu akşam saat 20:45 sularında Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi'ndeki hakim ve savcı lojmanlarının yakınında büyük bir patlama meydana geldi.

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, çevre güvenliğini aldıktan sonra bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Patlamanın meydana geldiği alana takviye ekipler sevk edildi.

112 Acil ekipleri, patlamanın etkisiyle yaralananları ambulanslarla hastanelere sevk etti.

Olay yerinden ilk görüntüler

11 yaşında bir çocuk ve mahalle bekçisi şehit oldu

11 yaşında bir çocuk ve mahalle bekçisi şehit oldu

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna saldırının hemen ardından yaptığı açıklamada 3 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Ancak daha sonra yapılan incelemede yaşamını yitiren çocuğun 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak olduğu anlaşıldı. Günak'ın zabıt katibinin oğlu olduğu öğrenildi.

Öte yandan olay yerinin enkazında yapılan incelemede mahalle bekçisi İbrahim Kete'nin de Günak'la birlikte saldırıda can verdiği anlaşıldı. Valilik'ten yapılan açıklamada 'Viranşehir ilçemizde adliye personelinin ikamet ettiği lojmanlara düzenlenen bombalı saldırıda, lojmanlarda görevli Viranşehir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalışan mahalle bekçisi İbrahim Kete şehit olmuştur.' denildi.

Saldırıda 17 kişi de yaralandı. 

Vali Tuna: 'Terörist 18-20 yaşlarında'

Saldırıya ilişkin bilgi veren Vali Tuna '18-20 yaşlarında bir kişinin Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesi'ne bomba yüklü bir aracı park ettiğini belirten Vali Tuna, 'Patlayıcı yüklü bir araç daha sonra uzaktan kumandayla patlatılarak lojmanlara yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Lojmanlar büyük ölçüde hasar görmüştür.' dedi.

Kedi beslemeye giderken şehit oldu

Kedi beslemeye giderken şehit oldu

Saldırıda şehit olan 11 yaşındaki  Ahmet Oktay Günak'ın, lojmandaki yavru kediyi doyurmak isterken evden çıktığı sırada yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Üç çocuğundan en büyüğü olan Ahmet'in bir aydır sitedeki yavru kediyi beslediğini anlatan acılı baba Mustafa Günak, 'Oğlumun da yanımızda olduğu akşam yemeğini ailecek yedik. 'Babacığım lojmandaki yavru kediye sütlü ekmek götüreceğim' dedi. Ben de 'götür oğlum' dedim. Lojmanda bulunan ve aç olan bir kedi yavrusuna sütlü ekmek götürürken patlama oldu, bir daha eve gelemedi. Koridorda üstüne biraz taş falan yığılmıştı. Ben de koridora girerken ilk başta göremedim sonra ışıklar biraz aydınlanınca gördüm. Baktım ki oğlum şehit olmuştu. Lojmanın tam ortasındaydı. Benim oğlum şehit oldu. Vatanımız sağ olsun.' dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: "Yaklaşık 5 aydır meydana gelen çok sayıda olayın faili bir hain etkisiz hale getirildi"

İçişleri Bakanı Soylu: "Yaklaşık 5 aydır meydana gelen çok sayıda olayın faili bir hain etkisiz hale getirildi"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada,  'Viranşehir'de adliye konutları önünde patlama oldu. 15 civarında hafif yaralı olduğunu arkadaşlarımız iletti. Bir çocuğumuz şehit oldu' dedi.

Soylu, 'Bir de başka bir haber daha vereceğim. Yaklaşık 5 aydır peşinde olduğumuz bir hain vardı. Ülkemizde son 4-5 aydır gerçekleştirilen bir çok olayın faali bugün kahraman güvenlik güçlerimiz onlara gereken cevabı verdiler ve onları etkisi hale getirdiler. Yarın arkadaşlarımız bunları açıklayacaktır. Hiç merak etmeyin bu aziz milletimize sözümüzdür. Hiçbir şeyden yorgunluktan, uykusuzluktan hiçbir şeyden çekinmeden bu aziz milletimizin ve Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradenin savunucularıyız. Merak etmeyin söylediğimiz sözün sonuna kadar arkasındayız PKK bu ülkenin topraklarından silinecektir' şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım: "Katil terör örgütünü lanetliyorum"

Başbakan Yıldırım: "Katil terör örgütünü lanetliyorum"

Başbakan Yıldırım Şanlıurfa'da meydana gelen terör saldırısına ilişkin bir mesaj yayınladı. Yıldırım, mesajında,' Şanlurfada masum bir evladımızın hunharca ölümüne ve 15 vatandaşımızın yaralanmasına yol açan katil terör örgütünü lanetliyorum. Çocuk masumiyetini katleden ve hayata kasteden terör örgütleri bütün unsurlarıyla birlikte helak olacaklardır. Aziz milletimize ve kaybettiğimiz evladımızın ailesine taziyelerimi sunuyorum.Yaralılarımıza şifalar diliyorum' ifadeleri kullanıldı.

Adalet Bakanı Bozdağ: "Bu terör saldırısı, sadece yargı görevi yapanlara değil aynı zamanda devletimize ve birliğimize yapılmıştır"

Adalet Bakanı Bozdağ: "Bu terör saldırısı, sadece yargı görevi yapanlara değil aynı zamanda devletimize ve birliğimize yapılmıştır"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, saldırıya Twitter hesabından tepki gösterdi:

'Şanlıurfa Viranşehir'de hâkim, savcı ve zabıt kâtiplerine dönük terör saldırısını, bu saldırıyı yapanları/yaptıranları şiddetle lanetliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Yargı camiamıza büyük geçmiş olsun. Bu terör saldırısı, sadece yargı görevi yapanlara değil, aynı zamanda hukuka, adalete, milletimize, devletimize ve birliğimize yapılmıştır. Hiçbir terör örgütü/terör saldırısı, Türkiye'nin terörle mücadelesini zaafa uğratamayacaktır. Terörle kararlı/etkin mücadelemiz sürecektir. Hâkim ve savcılar ile onlara yardımcı adli görevliler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da adaleti ayakta tutmaya devam edecektir.”

26 kişi gözaltında

26 kişi gözaltında

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Viranşehir'de terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırıyla ilgili olarak, aralarında saldırıda kullanılan minibüsün sahibinin de bulunduğu 26 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

26 kişinin, Şanlıurfa ve Mardin'in Derik İlçesi'nde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındığı belirtildi.

Bakanlar geliyor

Saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, incelemelerde bulunmak üzere kente geliyor. Bakanların hain saldırıda şehit olanların cenazelerine katılması ve ardından açıklama yapması bekleniyor.

1 ton bomba kullanıldığı tespit edilen saldırıda korkunç tahribat gün ağarınca ortaya çıktı

1 ton bomba kullanıldığı tespit edilen saldırıda korkunç tahribat gün ağarınca ortaya çıktı
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

3 Yasinda cocuk olmus! Millet hala O yapti Bu yapti(!) derdinde. Ulan hepiniz yaptiniz be, anlayin artik, Yaptiginiz siyaset degil artik, ''Cinayet'' 3 Yasin... Devamını Gör

Fırat Sümbül

yerinde konuşmuşsun.

Ali İhsan ÇAKIR

Tek bir haber kanalında bile yok bu haber, yazıklar olsun!

Pasif Kullanıcı

Ben de bugün meraklanmıştım "Allah Allah 1 aydır bomba patlamıyor" diye.