Görüş Bildir
Haberler
Şampuanlardaki Zararlı Kimyasallar

Şampuanlardaki Zararlı Kimyasallar

pijama
03.06.2014 - 15:59 Son Güncelleme: 03.06.2014 - 21:54

Şampuanlardaki Zararlı Kimyasallar

Şampuanların asıl amacı elbette saçları temizlemek. Saçlar ve kafa derisi, doğal sebepler ve çevresel faktörlerden dolayı kirlenir, yağlanır ve çirkin kokmaya başlar. Şampuanlar da bu kirleri temizler.Şampuanlar aslında bir çeşit deterjan türevi. Lipofilik (yağ seven) ajanlar ve hidrofilik (su seven) ajanlardan oluşuyorlar. Lipofilik ajanlar sebuma yapışıyor, hidrofilik ajanlar da sebumun suyla saçtan akıp gitmesini sağlıyorlar.

Köpük ve bakım açısından zenginleşmesi için şampuan formüllerine köpüren ajanlar, saçı kalınlaştıran, parlatan, yumuşatan, onaran, renklendiren maddeler ve parfümler ekleniyor.

Şampuanlardaki zararlı maddeler;

Silikon

Piyasada satılan şampuan ve saç kremlerinin büyük bir kısmı silikon içeriyor. Silikon, saç tellerini sararak daha parlak ve hacimli görünmesini sağlıyor ancak saç telinin nem almasını engelliyor. Saç telinin nem dengesini bozuyor. Saçlar kuruyor ve kırıklar oluşuyor. Bu yüzden silikon bazlı olmayan esansiyel yağlar içeren şampuanları tercih etmek daha doğru olur.

Doğal olmayan gliserin

İyi şampuanlarda nemlendirici olarak gliserin bulunuyor. Doğal gliserin yerine sodyum loret sülfat veya loril sülfat içeren şampuanlar kullanmaktan kaçının. Çünkü bu maddeler saçı tahriş ediyor; yağlı, kepekli ve kaşıntılı bir kafa derisine neden oluyorlar.

Petrol türevleri

Şampuanların petrol türevi maddeler içermediğinden de emin olun. Çünkü sentetik renklendiriciler, petrol ve türevlerinden, kömür katranından elde ediliyor. Ağır metal tuzlar içerdiklerinden deri altında toksik birikime neden oluyorlar. Yüksek dozlarda veya sürekli ;

Kaynak: http://www.gripijama.com/sampuanlarda...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih Hüner

Merak ettiğim birşey. Şimdi herkes sarımsaklı şampuan kullanıyor yorumlar da hep olumlu bende http://zigavus.com/extra-plus-sarimsakli-sampuan/ buradan aldım... Devamını Gör