Görüş Bildir
Haberler
Şampiyonlar Ligi'ne Kalan Son 5 Takım Belli Oldu

Şampiyonlar Ligi'ne Kalan Son 5 Takım Belli Oldu

Fatih
27.08.2015 - 00:03 Son Güncelleme: 27.08.2015 - 09:03

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilmek için son eleme turu olan play-off'ların rövanş maçları sona erdi.

FC Astana, Manchester United, CSKA Moskow, Bayer Leverkusen ve BATE Borisov Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmaya hak kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

CSKA Moskva 3-1 Sporting

CSKA Moskva 3-1 Sporting

UEFA Şampiyonlar Ligi playoff turu rövanş mücadelesinde CSKA Moskova ile Sporting Lizbon karşı karşıya geldi. Arena Khimki'de oynanan mücadeleyi 3-1'lik skorla CSKA Moskova kazandı.

Sporting Lizbon, eski Trabzonsporlu Teofilo Gutierrez'in 36. dakikada gelen golüyle tura yelken açtı. Seydou Doumbia'nın 50. dakikada gelen golü CSKA Moskova'ya umut verdi. Doumbia 72. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve CSKA'yı öne geçirdi. Ahmed Musa, 86. dakikadaki golüyle CSKA'ya turu getirdi. Öte yandan, Sporting'ten Joao Mario 90. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

İlk maçı Lizbon'da 2-1 kaybeden CSKA Moskova, 3- 1 kazanarak UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmayı başardı. Sporting Lizbon ise son 18 dakikada yediği goller sonrası yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Leverkusen 3-0 Lazio

Leverkusen 3-0 Lazio

UEFA Şampiyonlar Ligi playoff turu rövanş maçında Bayer Leverkusen ve SS Lazio karşı karşıya geldi. BayArena'da oynanan mücadeleyi ev sahibi Bayer Leverkusen 3-0'lık skorla kazandı.

Bayer Leverkusen'e turu getiren golleri 40. dakikada Hakan Çalhanoğlu, 49. dakikada Admir Mehmedi ve 89. dakikada Karim Bellarabi attı.

İlk maçı Roma'da 1-0 kaybeden Leverkusen, sahasında 3-0 kazanarak UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmayı başardı. Lazio ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Club Brugge 0-4 Man. United

Club Brugge 0-4	 Man. United

UEFA Şampiyonlar Ligi playoff turu rövanş maçında Club Brugge ile Manchester United karşı karşıya geldi. Jan Breydel'de oynanan mücadeleyi konuk ekip Manchester United 4-0 kazandı.

Manchester United'a galibiyeti getiren golleri 20, 49 ve 57. dakikalarda Wayne Rooney ve 63. dakikada Ander Herrera attı. Ayrıca, Manchester United'dan Javier Hernandez 83. dakikada bir penaltıdan faydalanamadı.

İlk maçı Old Trafford'da 3-1 kazanan Manchester United, bu sonucun ardından 1 sezonluk aranın ardından tekrar UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmayı başardı. Club Brugge ise yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarından devam edecek.

Partizan 2-1 BATE

Partizan 2-1 BATE

25. dakikada BATE Borisov, Igor Stasevich'in attığı golle deplasmanda öne geçti: 0-1

74. dakikada Partizan Belgrad, Maksim Zhavnerchik'in kendi kalesine attığı golle sahasında beraberliği yakaladı: 1-1

90. dakikada Partizan Belgrad, Ivan Saponjic'in attığı golle sahasında öne geçti: 2-1

Karşılaşmayı Partizan Belgrad 2-1 kazanırken, ilk maçı 1-0 kazanan BATE Borisov gruplara yükseldi.

APOEL 1-1 Astana

APOEL 1-1 Astana

Şampiyonlar Ligi play-off turunda APOEL Nicosia'yı elemeyi başaran Kazakistan temsilcisi Astana tarih yazdı.

İlk maçta rakibini 1-0 mağlup eden Astana, rövanşta 1-1 berabere kaldı ve bu sonucun ardından tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldı. 

Öte yandan Astana'nın bu başarısı Kazak futbolu için de büyük bir gelişme. Kazakistan futbolunda ilk kez bir kulüp Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edecekler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam