Görüş Bildir
Haberler
Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın Muhtemel Rakipleri

Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın Muhtemel Rakipleri

Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmaya hak kazandı. Siyah-beyazlı takım kura çekimine 4. torbadan girecek. Fenerbahçe ise gruplara katılabilmek için iki ön eleme maçı oynayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig’de şampiyon olan Beşiktaş ve sezonu ikinci bitiren Fenerbahçe, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek.

Siyah-beyazlı ekip doğrudan gruplara girerken, Fenerbahçe ilkinde seribaşı olacağı iki ön eleme turu oynayacak.

Beşiktaş, 34.920 puanıyla Şampiyonlar Ligi grup kura çekimine dördüncü torbada girecek. Bu torbada Belçika şampiyonu Brugge, ön eleme turlarını geçmeleri halinde Viktoria Plzen (Çek Cumhuriyeti), Salzburg (Avusturya), Celtic (İskoçya), Apoel (G.Kıbrıs) bulunacak.

İlk torba da büyük ölçüde belli. Şampiyonlar Ligi şampiyonu (Real Madrid veya Atletico Madrid), Barcelona, Leicester City, Bayern Münih, Juventus, Paris Saint Germain, Benfica ile Rusya şampiyonu bulunacak.

İkinci torbada ise Şampiyonlar Ligi finalisti (Real Madrid veya Atletico Madrid), Borussia Dortmund, Arsenal ve Porto (ön elemeyi geçerse) olacak.

Fenerbahçe ise 40.920 puanıyla üçüncü ön elemede Shakhtar ve Ajax ile birlikte seribaşları arasında. Bu turda Sparta Prag, Monaco, Steaua Bükreş ve Young Boys dışında Belçika, Rusya ve Yunanistan ikincileri olacak. Young Boys seribaşları arasında değil. Fenerbahçe, play-off turunda seribaşı olamıyor. Burada olası rakipler arasında Porto, Manchester City, Shakhtar Donetsk ve Villarreal bulunuyor.

UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacak Torku Konyaspor doğrudan gruplara girecek. Yeşil-beyazlı ekip, sadece ülke puanı olan 6.920 ile kuraya katılacak. Geçen sezon gruplara giren 48 takım arasında 4. torbadakilerin puanları 14.775 ile 2.750 arasındaydı. Başakşehir 3. ön elemede 7.920 ile puanla yer alacak. Geçen sezon bu turda Vitesse Arnhem 10.195 puanla seribaşı olamamıştı. Lig beşincimiz ise ülke puanı olan 6.920 ile kuraya girecek ve ikinci ön elemede seribaşı olmayı garantilemiş durumda.

NTV Spor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın