Görüş Bildir
Haberler
Şahin Mengü Kimdir? CHP Eski Milletvekili Şahin Mengü Kaç Yaşında ve Neden Vefat Etti?

Şahin Mengü Kimdir? CHP Eski Milletvekili Şahin Mengü Kaç Yaşında ve Neden Vefat Etti?

CHP eski milletvekili Şahin Mengü, hayatını kaybetti. Nevşin Mengü’nün babası olan Şahin Mengü, 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde CHP’ den Manisa milletvekili seçilmişti. Şahin Mengü’nün hayatını kaybetmesi sonrasında ‘Şahin Mengü kimdir?’ sorusu internetin gündemine oturdu. İşte hayatını kaybeden Şahin Mengü’nün hayatı ve siyasi kariyeri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci Nevşin Mengü’nün ve Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Mengü’nün babası olan Şahin Mengü, hayatını kaybetti. CHP eski milletvekili olan Şahin Mengü’nün ölüm sebebi henüz açıklanmadı.

ŞAHİN MENGÜ KİMDİR?

Şahin Mengü 4 Nisan 1948 İnebolu, Kastamonu’da dünyaya gelmiştir.

Aslen Manisa Akhisarlıdır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmiştir. Serbest avukatlık, Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreterliği ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. XXIII. Dönem CHP Manisa milletvekilidir.

Eski başbakan Bülent Ecevit'in sıkıyönetim döneminde avukatlığını ve daha sonra CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'ın avukatlığını üstlenmiştir.

Sezgin Tanrıkulu'nun Dersim Katliamı'nda acı yaşayan herkes için özür dilemesi üzerine 12 Kasım 2014'te Tanrıkulu'na 'Sen hangi hakla CHP adına özür dileyemezsin. Sen kimsin şerefsiz' diye tweet atmıştır.

Daha sonra yaptığı açıklamalarda sözünün arkasında olduğunu belirtmiştir. Bu konuda kendisine açılan hakaret davasını kaybetmiştir.

Evli ve iki çocuk babasıdır. Kızı gazeteci Nevşin Mengü'dür. Oğlu ise genel başkanlığını Ümit Özdağ’ın yaptığı Zafer Parti’nde genel başkan yardımcılığı görevinde bulunan Burak Mengü’dür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Y. O.

Terörist sevici Sezgin'e az bile söylemiş rahmetli..