Görüş Bildir
Haberler
Sahil Güvenlik Komutanlığı: 'Ege Üzerinden Kaçak Göçmen Geçişlerini Durdurduk'

Sahil Güvenlik Komutanlığı: 'Ege Üzerinden Kaçak Göçmen Geçişlerini Durdurduk'

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine Ege Denizi'nden göçmen geçişlerine tehlike olması nedeniyle izin verilmediğini bildirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sahil Güvenlik Komutanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun takibiyle, kaçak göçmenlerin deniz geçişlerinin tehlikeli olması nedeniyle Ege Denizi’nden geçişlerine izin verilmiyor.

Tüm Türkiye’de ayrılmak isteyen kaçak göçmenlere müdahale etmeme prensibi uygulanırken bu yaklaşım hayati tehlike taşıması nedeniyle deniz geçişlerini kapsamıyor.

Sahil Güvenlik birimleri denizden geçişleri, Jandarma ve Emniyet birimleri ise karadan denize çıkışları engellemek için olağan zamandan çok daha fazla gayret sarf ediyor.

Kaçak göçmenler, Yunan Karasularına girdikleri anda Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından Türk Karasularına doğru geri itilerek, motorları bozularak ve botları patlatılarak denizin ortasında çaresiz durumda bırakılıyor.

Yunanistan, Ege Denizi’nden geçmeye çalışan göçmenlere karşı sergilediği tutumla insan haklarını ve uluslararası hukuk kurallarını ihlal etmeye devam ediyor.'

Türkiye, Suriye'de yaşanan gelişmelerin ardından Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenlerin durdurulmayacağını açıklamıştı. Ancak kara sınırlarından Yunanistan'a geçemeyen göçmenler deniz yoluna yöneltmişti.

Yunanistan ise göçmenlere hem karada hem denizde sert müdahale ederken, Midilli Adası açıklarında devrilen göçmen teknesinde bir çocuk hayatını kaybetmişti.

"Avrupalıların maskesi düştü"

"Avrupalıların maskesi düştü"

İçişleri Bakanı Soylu, Elazığ'da AFAD Koordinasyon Merkezinde açıklamada bulundu.

Mültecilerin deniz yoluyla Yunanistan'a geçişi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hassasiyetinin olduğunu belirten Soylu, Erdoğan'ın bu konuda tedbir alınması için defalarca talimat verdiğini bildirdi. Güçleri yettiğince sahil güvenlik, emniyet ve jandarma olarak bu tedbirleri almaya çalıştıklarını aktaran Soylu, şöyle devam etti:

'Ama buna rağmen kaçak geçmiyor mu, geçiyor. Geçen yıl da bu tedbirleri aldık. Geçen yıl 60 bin kişi geçti kaçak olarak adalara. Şimdi geçenlerin de botlarını batırıyorlar, orta adalara bırakıyorlar ve insanları çaresiz bırakıyorlar. 21. yüzyılda böyle bir tabloyla karşılaşacağımızı hele kendilerine, 'Avrupalı' diyenlerle böyle bir tabloyla karşılaşacağımızı bize söyleselerdi herhalde 'Şaka yapıyorsunuz' derdik. Ama bu olay bir meselenin anlaşılmasına da vesile oldu. Maskeler düştü. Sözde insanlık nutukları atanların aslında ne kadar acımasız olduklarını ortaya koydu. Bunu kendi insanları istemeseler de nasıl haşin ve acımasız davrandıklarını hep beraber görmüş olduk. Tabii Miçotakis'in ülkesinde kaç yabancı var biliyor musunuz? Toplam 115 bin yabancı var. Bunların 40 bin küsürü adalarda, 70 bini ana karada. Bizde 4 milyon sığınmacı var. Bir insan bir söz sözlerken önce boyuna, nasıl bir yük altında olduğunu bakar. Avrupa İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Avrupa Birliğinin göç ve mülteci konusunda ortaya koyduğu süreçlerin, Cenevre Sözleşmesi'nin tamamını ihlal ettiler, defalarca ihlal ettiler. Hala ihlal etmeye devam ediyorlar.'

"Siz asıl bundan sonra olacaklara bakın"

"Siz asıl bundan sonra olacaklara bakın"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Polis özel harekatının dün gece itibariyle görevine başladığını anlatan Soylu, sınırda görev yapan güvenlik güçlerine teşekkür etti.

'Hepsini tıkadılar ve onların itmelerine müsaade etmediler. Yani hakikaten aldığımız tedbirlerle, çünkü en temel hak sığınma hakkıdır. Canı darda ve zorda olanın bu insan haklarının birinci kuralıdır ve sığınma hakkıdır' ifadelerini kullanan Soylu, bunu ortadan kaldırmaya hiçbir devletin hakkı olmadığını vurguladı.

Bir gazetecinin Yunanistan'a geçen sığınmacı sayısını sorması üzerine Soylu, şöyle konuştu:

'Sabah son rakamlara bakmadım ama 143 bini aştı. Son gördüğüm rakam. Bu daha başlangıç. Biz geçen yıl 450 bin kaçak göçmen yakaladık. Şimdi havalar sıcak, gittikçe sıcak artıyor. 200 kilometrenin biraz üzerinde bizim bir Meriç'i kendine çizgi tutan Yunanistan ile sınırımız var. Maalesef bu sene Balkanlar'da havalar kurak geçti. Su bazı yerlerde 40-45 santime düştü. Bu şu demektir, ayağınızla rahat rahat geçebilirsiniz. Miçotakis'in öyle bir kabiliyeti de yok, insanları tutmak gibi. Siz bundan sonra olacaklara bakın. Şuna kadar olacaklar bir şey değil, bundan sonra olacaklara bakın.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
17
9
9
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yobaz-hoplatan

Avrupa 2 gun once RTE'ye 500 milyon EURO odeyecegiz demisti. Demek anlastilar. Hahaha ulan insanda omurga olur. Bu adamda gram vatan sevdasi yok kendisi zate... Devamını Gör

lord

peki bu kadar Afgan ve Pakistanlı bizim ülkemize nasıl girdi? bunları kim Türkiye'ye pompaladı? soran yok. ne kadar güzel

Sefa Döner

Van üzerinden afgan ve pakistanlılar için serbest giriş var sınır bölgesinde çalışıyorum.Afganlarla konuştuğumuz da herhangi bir işlem yapılmadan sınırı geçt... Devamını Gör

Vedat Kaplan

ben böyle ikiyüzlülük böyle döneklik görmedim diyicem aama sürekli tekrarladıkları için şaşırıyormuyum hayır