Görüş Bildir
Haberler
Sağlıkta Şiddet Bitmiyor: Sağlık Çalışanları Bir Kez Daha Barikat Kurarak Kendilerini Korumak Zorunda Kaldı

Sağlıkta Şiddet Bitmiyor: Sağlık Çalışanları Bir Kez Daha Barikat Kurarak Kendilerini Korumak Zorunda Kaldı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nde hasta yakınları, sağlık çalışanlarına saldırı girişiminde bulundu. Sağlık çalışanlarının kapının arkasına tıbbi cihazlarla barikat kurarak kendilerini korumaya aldıkları anlara ilişkin görüntüler sosyal medyada tepki çekti. Olayla ilgili 5 kişi gözalına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'da, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndesi sağlık çalışanlarına saldırının bir benzeri de dün gece saatlerinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi'nde yaşandı. 

Geçirdiği kaza sonucu Çocuk Yoğun Bakım Servisi'ne kaldırılan hastanın yakınları, bilinmeyen bir nedenle sağlık çalışanlarına saldırı girişiminde bulundu.

Sağlık çalışanları da yoğun bakımda kapının arkasına tıbbi cihazlarla barikat kurarak kendilerini korumaya aldı. 🎥

"Sağlık emekçilerine yönelik şiddeti kınıyoruz"

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) Twitter hesabından söz konusu olaya ilişkin videolar paylaşılarak duruma tepki gösterildi. 

'Sağlık emekçilerine yönelik şiddeti kınıyoruz' notu ile paylaşılan mesajda, 'Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisinde dün akşam hasta yakınları tarafından saldırıya uğrayan ve kapıları tutarak kendilerini korumaya çalışan sağlık emekçilerine yönelik şiddeti kınıyoruz. Sağlıkta şiddete karşı mücadelemiz devam edecek' ifadeleri kullanıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu ilk değil

Bu ilk değil

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de geçen 22 Eylül'de hasta yakınları yine sağlık çalışanlarına saldırmıştı. 

Sağlık çalışanları, saldırıdan korunmak için kapının arkasında barikat kurmuştu. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili başlatılan soruşturma sonunda iddianame düzenlenmiş ve olaya karışan 5 kişi hakkında 'görevi yaptırmamak için direnme' ve 'kamu malına zarar vermek' suçlarından 8 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
54
28
9
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hakan balta

Bu ülkenin öncelikle insanlık reformuna ihtiyacı var.

the-wizard

hiç gelmeyecek bir reform.

Yigit Karabey

Yeter artik, buna bir cozum bulunmali! Bir damla sayginiz olsun bu insanlara...bu magandalik, bu rezillik nereye kadar surecek

beetlejuice

Abi ordaki kişileri tespit edip sağlık olayından mahrumiyet cezası vereceksin can çekişerek geberecek