Görüş Bildir
Haberler
Gerçek Verilerin Açıklanandan Çok Fazla Olduğunu Söyleyen İmamoğlu: '2-3 Haftalık Kapanma Şart'

Gerçek Verilerin Açıklanandan Çok Fazla Olduğunu Söyleyen İmamoğlu: '2-3 Haftalık Kapanma Şart'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da koronavirüs salgını konusunda kontrol dışı bir sürecin yaşandığını belirterek, 2-3 haftalık kapanmanın şart olduğunu  belirtti. Açıklanan vaka ve ölüm rakamlarının gerçeği yansıtmadığını da ifade eden İmamoğlu, “Son bir hafta için özellikle konuşuyorum, Türkiye için açıklanan vefat sayısının en az 50 kadar fazlası sadece İstanbul'da var. Bu kadar net” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin ikinci etabının açılışını yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüsü salgınının İstanbul’daki durumuyla ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Pandeminin tek başına maske ve mesafe ile tanımlanacak bir süreç olamayacağını dikkat çeken İmamoğlu, Covid-19 salgının Türkiye'de ve İstanbul'da çok endişe verici boyutlara ulaştığını vurguladı.

"Mart-nisan dönemi gibi değil"

"Mart-nisan dönemi gibi değil"

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre hasta sayılarının yüzde 50'sinin İstanbul'da olduğunu hatırlatan İmamoğlu “İstanbul'da kontrol dışı bir süreç yaşıyoruz. Ben de bunu deneyimledim. Görüyoruz ve herkes farkındaki bu iş, mart-nisan-mayıs dönemindeki gibi değil. Çemberi gittikçe daralan biçimde çok yakın çevremizde neredeyse herkesin bu hastalığı yaşadığını görüyoruz” diye konuştu.

İmamoğlu, salgının 7. ayına girdiğini, her geçen gün artan sayıya bağlı olarak bazı hastanelerin yoğunluk nedeniyle zorlanmaya başladığını belirtti.

"Açıklanan vaka ve ölüm sayıları gerçek değil"

"Açıklanan vaka ve ölüm sayıları gerçek değil"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Açıklanan vaka ve ölüm sayılarının gerçeğini yansıtmadığını söyleyen İmamoğlu, şunları dile getirdi:

“Nüfusu İstanbul'dan az olan Avrupa ülkelerinden dahi daha az sayı açıklamanın salgınla mücadelede ne anlama geldiğini ben anlayabilmiş değilim.

Toplumda ‘gerçekleri konuşmuyorsunuz' intibası oluşmasına katkı sunan yetkililerin, bu tavrını ben çözemiyoruz bir türlü. Madem biz nüfusu 10 milyonu bile aşmayan bir kısım ülkelerden 83 milyonluk ülke olarak çok daha iyi durumdaysak dünyanın gelip bunu incelemesi bizi alkışlaması, bizim de bunun insanlık adına bütün dünyaya anlatmamız gerekir.

"Kapanma kesinlikle şart"

"Kapanma kesinlikle şart"

İstanbulluların yaşam hakları için en sert uyarıları yapması gereken makamda olduğunu dile getiren İmamoğlu “Bulaşıcılığı derhal azaltmak zorundayız. Yazıktır insanlarımıza, sağlık çalışanlarımızın emeklerine, yaşamlarına. Her şeyi yerine koyabiliriz ama kaybettiğimiz yaşamı canları tekrar yerine koyma şansımız yoktur” diye konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün iki adet açılma kriteri olduğunu aktaran İmamoğlu, şöyle devam etti:

'Birincisi en az 14 gün boyunca test sayısı artacak ama vaka sayısı da azalacak ki açılma olsun. İkincisi en az 14 gün boyunca ölüm sayıları ve sağlık personeli hastalanma sayısı azalacak. Türkiye'mizin ve özellikle İstanbul'umuzun şu anki verilerine baktığımızda iki kriteri de önümüze koyduğumuzda kesinlikle bir kapanmanın şartlılığı ortada.

Bilim Danışma Kurulumuzun özellikle salgının hızını düşürmek ve çok hızlı şekilde bulaştığı bu dönemi radikal şekilde kontrol etmek adına 2-3 haftalık kapanmanın ve bu sürecin ardından da güçlü bir takip dönemi ile beraber kontrollü bir açılma dönemini İstanbul'a öneriyorlar.'

"Türkiye için açıklanan vefat sayısının en az 50 fazlası İstanbul'da var"

"Türkiye için açıklanan vefat sayısının en az 50 fazlası İstanbul'da var"

İstanbul'da bir gerçeği sizinle paylaşalım” diyen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün İstanbul'da bize sağlık kurumlarının kendi notu ile ‘bulaşıcı hastalık’ diye gönderilen vefat sayılarına baktığımızda; son bir hafta için özellikle konuşuyorum Türkiye için açıklanan vefat sayısının en az 50 kadar fazlası sadece İstanbul'da var. Bu kadar net. Mezarlıklar Müdürlüğü'ne sağlık kuruluşlarından yanlış bilgi geliyorsa bize bildirsinler doğruyu biz de görelim. Az insan vefat ediyorsa pandemiden ben de mutlu olurum. Bu doğruların vatandaşlarımızla paylaşılması gerek ve bu doğrular üzerinden gerekli tedbirleri ciddiyetle almalıyız” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"İstanbulluların tüm ihtiyaçlarını seferberlik duygusu ile gideririz"

"İstanbulluların tüm ihtiyaçlarını seferberlik duygusu ile gideririz"

'Devletimiz güçlüdür. İnsanlarımızın ihtiyaçlarını giderme konusunda donanımlı bir hazırlık yaparız, seferberlik süreci tanımlarız' diyen İmamoğlu, 'Büyükşehir, belediyeler, valilik top yekun donanımlı bir hazırlık yaparız, doğru zamanı açıklarız ve hep birlikte İstanbulluların tüm ihtiyaçlarını seferberlik duygusu ile gideririz. Nasıl daha bunu önce hep birlikte hallettik, yine hallederiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
160
53
17
12
11
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

2-3hafta demek saraya fransız marka çantaların geç girecek olması demek, ne diyosun imamoglu ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu

the-wizard

ziya daha yeni okulları açacağız diye açıklama yaptı, tezatlığa gel.

Solucanlı Gübre

PARA YOK PARAAAAAA KAPATMAYA GOTLERI YOK KI OLEN OLSUN KALAN SAGLAR BIZIMDIR MODUNDALAR APTALLAR