Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Bir Cilt İçin Yüzünüzü Ne Sıklıkla Temizlemeniz Gerektiğini Biliyor musunuz?

Sağlıklı Bir Cilt İçin Yüzünüzü Ne Sıklıkla Temizlemeniz Gerektiğini Biliyor musunuz?

esma çetin
18.02.2022 - 07:00

Cilt tipine ve makyaj yapma sıklığına göre yüz yıkama sıklığı kişiden kişiye değişiyor. Yaşa, iklim koşullarına ve hatta aktivite sıklığına göre bile cilt temizliği ihtiyacı değişim gösterebiliyor. Sabah ve akşam yüz yıkamak bir kısım insana yeterli gelirken bir kısım insanın temizlik ihtiyacını karşılamıyor. Hadi buyrun detaylara.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-hea...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kuru ve hassas ciltler için;

1. Kuru ve hassas ciltler için;

Kuru cildin üzerine su serpmek her ne kadar cazip gelse de faydadan çok zararı var. Eğer cildiniz hassas ve kuruysa günde iki kez yüzünüzü temizlemek cildinizi tahriş edebilir. Sabahları hiçbir ürün kullanmadan ılık suyla yıkamak bu cilt tipi için daha uygun olacaktır. Akşamları ise hassas ciltler için uygun ve yağ bazlı ürünler kullanarak cildinizi tahriş etmeden temizleyebilirsiniz.

2. Yağlı ve akneye meyilli ciltler için;

2. Yağlı ve akneye meyilli ciltler için;

Eğer cildiniz yağlı ve sivilceye meyilliyse, gün içerisinde birkaç defa yüzünüzü temizleme isteğiniz oldukça normal. Ancak günde iki seferden fazla yüz temizliği yapmak sebum üretimini arttırdığı için daha fazla akne çıkmasına sebep olur. Yağlı görüntüden kurtulmak için içerisinde asit olan temizleyiciler kullanabilirsiniz.

3. Ağır makyajlar tercih etmeyin.

3. Ağır makyajlar tercih etmeyin.

Makyaj yapmayı neredeyse tüm kadınlar çok seviyor. Ağır makyajlar yapmamanızı tavsiye ederiz. Katman katman yüzünüze sürülen malzemeler gözeneklerinizi tıkar ve cildinize nefes aldırmaz. Ayrıca erken yaşta kırışıklıklara sebep olur. Bu yüzden makyajınızı çıkarmaya özen göstermelisiniz. Makyajınızı sildikten sonra yüzünüzü temizleyerek de daha sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

4. Spor yapmadan önce ve yaptıktan sonra yüzünüzü yıkayın.

4. Spor yapmadan önce ve yaptıktan sonra yüzünüzü yıkayın.

Spor yapmak sağlımız için oldukça önemli. Spor yapmadan önce ve sonra yüzünüzü yıkamayı adet haline getirmenizi öneririz. Spor yapmadan önce mutlaka makyajınızı silmelisiniz. Aksi taktirde ter ve ölü deriyle birleşen bakteriler gözeneklerinizi tıkayacaktır. Spor yaptıktan sonra yüzünüzü yıkayarak da yüzünüzü ter ve bakterilerden arındırabilirsiniz.

5. Cilt bakımınızı değişen mevsim şartlarına adapte edin.

5. Cilt bakımınızı değişen mevsim şartlarına adapte edin.

Hepimiz cildimize iyi gelen bi ürün keşfettiğinde her gün o ürünü kullanmak istiyoruz. Ancak ürün tercihlerimizi yaparken mevsim şartlarını da göz önünde bulundurmalıyız. Havanın kuru ve soğuk olduğu kış aylarında yüzünüzü bir kez yıkamalı ve yapısı daha yoğun olan nemlendirici kremler ve serumlar kullanmalısınız. Yaz aylarında ise yüzünüze mutlaka güneş kremi sürmeli ve cilt tipinize göre sabah akşam temizlemeyi tercih edebilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın