Görüş Bildir
Haberler
Sağlam Bir Vücut ve Enerjiye Sahip Olmak İçin Büyüklerimizin Yıllardır Uyguladığı Besin Karışımları

Sağlam Bir Vücut ve Enerjiye Sahip Olmak İçin Büyüklerimizin Yıllardır Uyguladığı Besin Karışımları

mervt
11.03.2020 - 18:50 Son Güncelleme: 18.05.2022 - 17:00

Mutfağımızda bulunan malzemelerle olası virüs ve hastalıklara karşı doğal karışımlar hazırlayabilirsiniz. Besinlerin doğal bağışıklık güçlendirici özelliklerinden faydalanarak vücut direncinizi artırabilirsiniz. Bu karışımları sizler için derledik. 

Not: En doğru bilgi için uzmana danışın ve aşırı tüketimden kaçının.

Tahin-Pekmez

Tahin-Pekmez

Ayrılmaz ikili olan tahin-pekmez yalnızca lezzeti ile değil bağışıklık güçlendirici özelliği ile de mutfaklarımızda yerini alıyor. Her besinde olduğu gibi dozunu fazla kaçırmadan tüketmek oldukça önemli. 1 çay bardağı tahin içerisine yarım çay bardağı pekmez konularak haftada 2 tatlı kaşığı tüketmeniz, vücut direncinizin yerine gelmesinde ve bağışıklık sisteminizi güçlendirerek grip, nezle gibi hastalıklardan korunmanızda faydalı olacaktır.

Pekmez-Limon-Maden Suyu

Pekmez-Limon-Maden Suyu

Pekmez-limon karışımı Anadolu'da özellikle öksürük şikayeti olanlara tavsiye edilmektedir. Grip ve nezle gibi hastalıklarda antibiyotik etkisi ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve hastalığın kolaylıkla atlatılmasını sağlıyor.

Grip ve nezle için; yarım çay bardağı pekmez ve yarım çay bardağı limonu karıştırın. Üzerine 1 şişe maden suyu ekleyin. Yemeklerden yaklaşık 1 saat sonra, günde 2 kere tüketebilirsiniz.

Zencefil-Bal-Limon

Zencefil-Bal-Limon

Zencefil enfeksiyona savaş açarken, bal virüslerle ve bakterilerle savaşıyor. Tüm bunlar limonun bağışıklık güçlendirici özelliği ile birleştiğinde ortaya hastalıklara savaş açan bir karışım çıkıyor.

100 ml suyun içerisine bir parça zencefil atarak 10 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra içerisine 100 gr bal ve 4 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Karışımı 1 gece beklettikten sonra tüketmeye başlayabilirsiniz. 1 haftaya kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. 

Bağışıklığı güçlendiren bu içeceği 40 gün boyunca her sabah kahvaltıdan önce 40 ml tüketin. 40 gün sonunda 2 hafta ara verin ve 40 gün daha tekrarlayın.

Zeytinyağı-Sarımsak

Zeytinyağı-Sarımsak

Zeytinyağı bağışıklık sistemini destekler, virüs, bakteri ve mantara karşı vücudun direncini artırır. Sarımsağın doğal antibiyotik etkisiyle birleştiğinde bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hastalıklardan korunmanızı sağlar.

Malzemeler;

1 su bardağı rafine edilmemiş zeytinyağı

1 baş dövülmüş sarımsak

Malzemeleri cam kavanoza koyduktan sonra iyice karıştırın ve ağzını kapatın.24 saat buz dolabında bekletin. Daha sonra tülbent ile süzün. Sabah aç karna 1 yemek kaşığı içerek bitene kadar devam edebilirsiniz.

Zerdeçal-Yoğurt

Zerdeçal-Yoğurt

Zerdeçalın sayısız faydası ve yoğurdun gribe karşı etkisi sayesinde bağışıklığınızı güçlendirecek nefis bir takviye elde edebilirsiniz. Her gün 1 kase kadar evde mayalanmış yoğurda 1 çay kaşığı zerdeçal ekleyerek hastalıklara savaş açabilirsiniz.

👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
11
5
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın