Görüş Bildir
Haberler
Şafak Mahmutyazıcıoğlu Davasında İstenen Cezalar Belli Oldu

Şafak Mahmutyazıcıoğlu Davasında İstenen Cezalar Belli Oldu

Deniz Gök
16.05.2022 - 12:10 Son Güncelleme: 16.05.2022 - 12:18

Sunucu Ece Erken'in eşi ve Beşiktaş eski yöneticisi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili 61 sayfalık iddianame hazırlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İddianamede Kadir Yasak, Seccad Yeşil ve Serkan Dakman hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası, Ali Yasak ve Abdulkadir Kara'ya ise ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep edildi

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Aralarında alacak meselesi olduğu iddia edilen iki grup, 27 Ocak gecesi Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı’ndaki restoranda görüşmek üzere bir araya gelmiş, çıkan tartışmada silahla ateş açılmıştı.

Olay sırasında gruplar arasında aracılık yapan Mahmutyazıcıoğlu ile şoförü silahla vurulmuştu. Ağır yaralanan Mahmutyazıcıoğlu hayatını kaybetmişti. 

Cinayetin mafya hesaplaşması nedeniyle işlendiği yönünde iddialar da bulunuyordu.

Ölümünün ardından Mahmutyazıcıoğlu’nun Alaattin Çakıcı ile yakınlığı gündeme gelmişti. 👇

Ölümünün ardından Mahmutyazıcıoğlu’nun Alaattin Çakıcı ile yakınlığı gündeme gelmişti. 👇

Çakıcı’nın avukatlığını da yapan Mahmutyazıcıoğlu ve eşi Ece Erken’in, Çakıcı ile birlikte çektirdikleri fotoğraflar sosyal medya paylaşımlarına yansımıştı.

Nisan 2020’de infaz düzenlemesiyle cezaevinden çıkan Çakıcı’ya ilk ziyaretini teknede yapan Mahmutyazıcıoğlu, Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafa 'Meslek hayatımdaki ilk müvekkilim, amcam Alaattin Çakıcı, cezaevinden çıktıktan sonra Covid nedeniyle geciken ziyaretimi teknesinde yaptım. Bundan sonra sağlık ve huzur senden eksik olmasın' notunu düşmüştü.

61 sayfalık iddianamenin detayları ise şöyle 👇

61 sayfalık iddianamenin detayları ise şöyle 👇

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanıklar Ali Yasak ve Abdulkadir Kara hakkında ‘Tasarlayarak kasten öldürmeye iştirak’, ‘Silahla kasten yaralamaya iştirak’, ‘Silahla birden fazla kişi ile birlikte işyerinde geceleyin yağmaya teşebbüs’ ve ‘Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya bulundurma’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 3 yıl 9’ar aydan 12 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istendi.

Sanıklar Kadir Yasak, Seccad Yeşil, Serkan Dakman, Fatih Okan Kodak, Burak Otçuoğlu ve Uğurcan Bilge hakkında ‘Tasarlayarak kasten öldürmeye iştirak’, ‘Silahla kasten yaralamaya iştirak’, ‘Silahla birden fazla kişi ile birlikte işyerinde geceleyin yağmaya teşebbüs etme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 3 yıl 9’ar aydan 10 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep edildi.

Sanıklar Gökhan Karakan ve Kerem Öztürk hakkında ‘Tasarlayarak öldürmeye azmettirme’, ‘Silahla kasten yaralamaya azmettirme’ ve ‘Silahla birden fazla kişi ile birlikte işyerinde geceleyin yağmaya teşebbüse azmettirme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile toplam 3 yıl 9’ar aydan 10 yıl 6’şar aya kadar hapis istendi.

Sanıklar Gökhan Ataş, İbrahim Çadırcı, İrfan Engin, Mehmet Altun, Ahmet Yalçın, Buğra Hançer, Mehmet Sedat Sade ve Rasim Türker Kaplan hakkında ‘suçluyu kayırma’ suçundan 6’şar aydan 5’er yıla kadar, sanık Batuhan Aldatmaz hakkında ise ‘suçluyu kayırma’ ve ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçlarından 1 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

👇

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Osman Elmallı

Amma uzatttınız çokta sikimde geberik mafya leşi