Görüş Bildir
Haberler
Sadece DTCF'de Okuyanların Bildiği 12 Şey

Sadece DTCF'de Okuyanların Bildiği 12 Şey

Öğrenci Kolektifleri
27.05.2015 - 23:53 Son Güncelleme: 30.05.2015 - 15:04

Sadece DTCF'de okuyanların bildiği 12 şey

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi. Nam-ı diğer DTCF. Fakülte öğrencileri dışında kimse içeriye giremediği için hepiniz için gizemli bir yer. İşte sadece DTCF'de okuyanların bildiği 12 şey:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1-Orta Bahçe:

1-Orta Bahçe:

DTCF binasının dışarıdan heybetli görünüşü sizi yanıltmasın. İçerisi küçük mü küçük bir o kadar da sevimli Ortabahçe'den ibaret

2-Sandalye sorunsalı:

2-Sandalye sorunsalı:

Bu fakültede en büyük sorun sandalye. Bi çay alıp gelim deseniz ya da bi arkadaşınızı görmeye iki adım öteye gitseniz bile sandalyenizi yerinde bulamazsınız.

3-Zorlu yaşam koşulları:

3-Zorlu yaşam koşulları:

Dil Tarih zordur, çetindir. Yazları kurak ve sıcak, kışları soğuk ve yağışlıdır. Kış aylarında dışarıda hava 0 ise DTCF'de o en az sıfırın altında 9'dur. Kampüs dışına çıkıp bi ısınayım geleyim diyebilirsiniz.

4-Nebi Çim:

4-Nebi Çim:

Nebi abi bu fakültenin demirbaşıdır. Rivayete göre Nebi abi oradaymış bina üstüne yapılmış. Şaka bi yana Nebi abi yaklaşık çeyrek asırdır DTCF'de fotoğrafçıdır. İlerde çoluk çocuğunuza göstereceğiniz fotoğrafları bizzat kendisi çeker.

5-Tiyatro bölümü:

5-Tiyatro bölümü:

Fakültemizin T harfinin sahipliğini yaptığı düşünülebilir ama öyle değil. İsmini T harfine veremese bile memleketin en iyi tiyatro eğitimi veren fakültelerden biridir. Bugün yazar, oyuncu ve kuramcıları ile tiyatro ve sanat tarihimize önemli isimler kazandırmışlardır. (Bölüm öğrencileri biraz havalıdır ama olsun)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6-Atom:

6-Atom:

Mustafa abi nam-ı diğer 'atom' temiz kalbiyle hepimizin sevgisini kazanmış fakültemizin emektarlarından biri. 'Atom her yerde!' demesiyle tanınır. Bu sözü duyduğunuzda gününüz güzel geçecek demektir.

7-Şair yetiştiren okul:

7-Şair yetiştiren okul:

Bu küçük ama güzel fakülte önemli şairlerin dizlerini sıralarında çürüttürmüştür. Ahmed Arif, Enver Gökçe, Can Yücel ve henüz meşhur olmamış yüzlerce şairi içerisinde barındırır.

8-Dil Bölümleri:

8-Dil Bölümleri:

İsminde dil yazan tek fakülte. Bünyesinde 22 dil bölümü barındırır. Dil ve edebiyat bölümlerinin hepsi, hatta adını duymadığınız diller bile bu fakültede mevcut ancak girmesi kolay, mezuniyeti zordur.

9-Kampüs ortamı:

9-Kampüs ortamı:

Kampüs dediysek öyle filmlerde izlediğiniz gibi bol çayırlı çimenli kampüs beklemeyin. Ama konumu itibariyle Ankara'nın göbeği Sıhhıye'de olan okulumuz kocaman bir kampüstür.

10- Fakülteye girmenin yolları:

10- Fakülteye girmenin yolları:

Öncelikle ilk yol sınava girip herhangi bir DTCF bölümü kazanmak. Baktın sınavla giremedin polis olup gelirsin. Hatta içerdekilere misafir öğrenci muamelesi bile yapabilirsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11-T'nin açılımı:

11-T'nin açılımı:

T'nin açılımının Tiyatro olmadığından bahsetmiştik. Tarih sanıyo olabilirsiniz ama aslında o tatil. Hayatında yapmadığın kadar tatil var bu okulda.  Okul yönetimi meselelere kesin çözüm bulmak yerine her defasında okulu tatil eder. Öyle de elini taşın altına sokmaz, sana saldıranları şikayet edersin o tatil yaparım der, umursamaz.

12-Özgür Şenlik:

12-Özgür Şenlik:

Her yıl yasaklı şenlik yapılırdı DTCF'de. Davulcunun duvardan atlayarak fakülteye gelebildiği, hoparlörün ancak tellerden kampüse sokulabildiği bir şenlik düşünün. Tabi bunlar eskide kaldı. Öğrenciler şenliği de özgürleştirdi ve bu sene özgür şenlik'te halaydan tutun da Ankara havalarına kadar özgürce oynadı, özgürce eğlendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
64
29
18
10
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın