Görüş Bildir
Haberler
Sadece Diyet Yapmak Yetmiyor! Kilo Verme Sürecinde Yapılan En Büyük Yanlışlar

Sadece Diyet Yapmak Yetmiyor! Kilo Verme Sürecinde Yapılan En Büyük Yanlışlar

R.G.
25.05.2021 - 12:03 Son Güncelleme: 25.05.2021 - 13:21

Yaza yavaş yavaş merhaba derken, hepimiz fazla kilolarımızdan kurtulmak için hazırlıklara başladık bile. Peki bu zorlu kilo verme sürecinizde bizi başarısızlığa sürükleyebilecek kötü alışkanlıklar neler?

1. Kalori Hesabına Dikkat Etmemek

1. Kalori Hesabına Dikkat Etmemek

Sağlıklı bir kadının günlük kalori ihtiyacı 1600-2400 iken, erkeklerde bu sayı 2000-3000 arasında. Kilo vermek isteyenlerin kalori açığı oluşturması gerektiği için gün içinde yediği besinlerin kalorisini hesaplaması bu sayının üstüne çıkmasını engeller.

2. Büyük Porsiyonlarda Yemek

2. Büyük Porsiyonlarda Yemek

Kilo verme sürecinde öğünlerinizi daha küçük tabaklarda yemeye özen göstermelisiniz. Büyük tabaklarda yemek yenildiğinde tabağın içine koyulan miktar göze yetersiz geleceğinden kişi tabağı doldurmaya meyilli olur. Oysa kilo verme sürecinde küçük tabak kullanıldığında yiyecek miktarı az olsa da tabak dolu görüneceği için hem gözünüz hem de mideniz doymuş olur.

3. Yeterince Sıvı Tüketmemek

3. Yeterince Sıvı Tüketmemek

Yetişkin bir bireyin günlük su tüketimi 2-3 lt arasında olmalı. Kilo verme sürecinde en sık yapılan hatalardan biri su tüketimine yeterince önemi vermemek. Oysa bin bir zorlukla parçaladığımız yağları vücudumuzdan su yoluyla atarız. Yeterince su tüketmediğimizde yağlar vücut içinde kalmaya devam ettiği için tartıda herhangi bir değişim göremeyiz.

4. Hareketsiz Bir Yaşam Sürmek

4. Hareketsiz Bir Yaşam Sürmek

Düzenli beslenme, kalori hesabı ve sıvı tüketiminin yanında vücudumuzdaki yerleşmiş yağları yakmak için spora da ihtiyacımız var. Diyet sizi sadece bir yere kadar götürür. Ayrıca kilo verdiğinizde vücudunuzun şekli bozulsun istemiyorsanız diyetle birlikte spor yapmayı ihmal etmemelisiniz.

5. Ulaşılamayacak Kadar Büyük Hedefler Koymak

5. Ulaşılamayacak Kadar Büyük Hedefler Koymak

Kilo verme sürecinde yapılan en büyük yanlışlardan biri ulaşılamayacak kadar büyük hedefler koymak olabilir. Hedefinize ulaşamadığınızda moraliniz bozulacağı için yarı yolda pes etme ihtimaliniz artar. O sebeple ilk aşamada daha makul ve ulaşılabilir hedefler koymak diyete devam ederken ihtiyacınız olan motivasyona erişmenize yardımcı olur.

6. Ufak Bir Kaçamağın Ardından Hemen Pes Etmek

6. Ufak Bir Kaçamağın Ardından Hemen Pes Etmek

Kilo verme sürecinde herkes birkaç kaçamak yapar. Önemli olan bu kaçamakların sayısını minimum düzeyde tutmak olmalı. Nasılsa diyeti bozdum, deyip diyete ara vermek yapılacak en büyük yanlışlardan biri. Tek bir kaçamaktan aldığınız kaloriyi gün içinde başka öğünlerden kısarak çıkarabileceğiniz için kaçamak yaptığınızda kaldığınız yerden diyete devam etmek çok önemli.

7. Sürekli Tartıya Çıkmak

7. Sürekli Tartıya Çıkmak

1 günde kilonuzda büyük bir değişim göremezsiniz. Bu sebeple sık sık tartıya çıkıp beden ölçümü yaptığınızda değişmeyen rakamları gördüğünüzde moraliniz bozulacağı için diyete devam etmek istemeyebilirsiniz. Bu yüzden belirli periyotlarda bu ölçümleri yapmak vücudunuzdaki değişimi daha net görmenizi sağlar.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
12
4
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın