Görüş Bildir
Haberler
Sadece 80'lerde ve 90'larda Çocuk Olanların Bildiği 10 Nostaljik Lezzet

Sadece 80'lerde ve 90'larda Çocuk Olanların Bildiği 10 Nostaljik Lezzet

Çiçek Sepeti
16.12.2014 - 13:27 Son Güncelleme: 16.12.2014 - 13:36

Başlığı okuduğunuzda,  ''Ahh nerede o eski günler'' dediğinizi duyar gibiyiz. 80'lerde ve 90'larda çocuk olmanın paha biçilemeyecek detayları, diğer nesilleri inceden kıskandırdığı gibi teknoloji bağımlılığından uzak, bol çizgi filmli, mahalle oyunlu ve bol iletişimli bir çocukluk geçirdiğimiz için hepimiz, kendimizi ve neslimizi şanslı hissediyoruz.

Aile büyüklerinden aldığımız harçlıklarla soluğu bakkalda aldığımız o günlerde tadı damağımızda kalan lezzetleri, nostalji yaratmak adına sizler için sıraladık. :)

Leblebi Tozu

Leblebi Tozu

Her ne kadar yüksek derecede boğulma tehlikesi bulunsa da leblebi tozu birçoğumuz için bir vazgeçilmezdi. Uzun ince tüpler içinde pudra şekerli veya oraletli satılan leblebi tozunu ağzımıza doldurup konuşmaya çalışmak en büyük eğlencelerimizden biriydi.

Para Çikolata

Para Çikolata

Para çikolatamız ne kadar çoksa o kadar zengin hissederdik kendimizi. Oyunlarda para yerine geçen çikolataları oyun sonrası mideye indirmek paha biçilemezdi.

Cino

Cino

Bakkala ekmek almaya gönderildiğimiz zamanlarda para üstüyle 5-10 tane alabileceğimiz ucuz ve lezzetli çikolata Cino'ydu tabii ki. Kayısılı ve portakallı olmak üzere 2 çeşidi vardı.

Düdük Şeker

Düdük Şeker

Adeta bir virtüözmüşçesine havalı havalı öttürdüğümüz düdük şeker de olmazsa olmazlarımızdandı. Kimbilir; belki de müziğe olan ilgimizin temelinde düdük şeker vardır. :)

Emzik Şeker

Emzik Şeker

Çocukken bile büyümeyi kabul etmeyip birkaç sene önceki bebeklik hallerimize özenmişiz. Hangimiz emzik şeker ile bebek taklidi yapıp anne ve babamıza duygu sömürüsü yapmadık ki? :)

Mino Sakız

Mino Sakız

İçinde minik ve renkli sakızlar bulunan Mino'nun paketini bir dikişte ağzımıza dolduran çocuklarız biz. :)

Şemsiye Çikolata

Şemsiye Çikolata

Şemsiye çikolata bizler için çikolatanın kralıydı. Yoğun ve sert çikolatadan büyük bir ısırık almak en büyük zevklerimiz arasındaydı. :)

Şeker Bileklik

Şeker Bileklik

O zamanın aksesuar modası şeker bilekliklerdi. Yemeğe kıyamadığımız, pastel tonlarda ve aromalı şekerlerin tadı eminiz ki hala damağınızda.

Pez

Pez

Pez'in hayran kitlesi oldukça büyük. Renkli ve aromalı şekerleri eskisi gibi marketlerde bulmak mümkün.

Sulugöz

Sulugöz

Ekşi diye limon yemezdik ama Sulugöz'ü inanılmaz severdik. Ağzımıza attığımızdan itibaren yüzümüzü şekilden şekile sokan bu ekşimtrak-tatlı sakızın fotoğrafını görünce bile suratınız bir ekşidi, dişleriniz kamaştı değil mi? :)

İşte Beklenen An! Özlediğiniz Nostaljik Lezzetler Bir Arada

İşte Beklenen An! Özlediğiniz Nostaljik Lezzetler Bir Arada

Galeriye göz atarken ''olsa da yesek'' dediniz, ''nereden bulucam ki şimdi'' diye üzüldünüz ama biz hepsini sizin için bir araya topladık! :) Leblebi tozundan horoz şekere, cino'dan şemsiye çikolataya; ve bonusu olan solo zeka testine kadar her şey bu kutuda sizi ve sevdiklerinizi bekliyor.

Geçmişe nostaljik bir yolculuk yapmak, sevdiklerinizi çocuklar gibi mutlu etmek istiyorsanız Nostaljik Lezzetler Hediye Kutusu tam size göre! :)

Bonus: Nostaljik Lezzetlerinizi Burada Paylaşın, Nostaljik Lezzetler Hediye Kutusu'nu Kazanın

Galerimizi ve nostaljik lezzetlerini bizimle paylaşan 3 kişiye Nostaljik Lezzetler Hediye Kutusu hediye! :)

Kazananlar random seçilecek olup, 26 Aralık 2014 Cuma günü Twitter hesabımızdan açıklanacaktır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
28
13
9
9
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cooper

Mabel efsanedir cidden canımız çekti.

Hakan Arslan

www.efsanecikolata.com nostaljik paketler sizleri bekliyor.