Görüş Bildir
Haberler
En Sıkıcı Günde Bile Güne Enerjik Başlamanızı Sağlayacak 18 Süper Yöntem

etiket En Sıkıcı Günde Bile Güne Enerjik Başlamanızı Sağlayacak 18 Süper Yöntem

Hepimiz sabahın köründe yataktan kalkmaktan nefret ediyoruz. İşte ya da okulda olmak zorunda olan insanların mahkum olduğu cezadır erken kalkmak ve akşam olsa da yatsak dedirttiği bir durumdur. 

BuzzFeed'in de yardımıyla sabah son derece enerjik ve daha iyi uyanmanın 18 yolunu sorduk ve sizlerle paylaşmak istedik.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/anthonyrivas...

Her sabah güzel başlangıçların olacağına inanın ve güne güzel başlayın.

Her yeni gün yeni fırsatlar ve yeni deneyimler demek.

Sürekli mutsuz ve korkunç bir ruh haliyle uyanıyorsanız mutlu uyanmanız biraz zaman alacak.

Belki o gün yapmak zorunda olduğunuz bir işten dolayı mutsuz uyanıyor olabilirsiniz ya da bir konu hakkında endişe duyuyor olabilirsiniz ve çözümü için de elinizden gelen bir şey olmayabilir. Bunlarla başa çıkma düşüncesi bile size yorgunluk hissi verebilir, uyuma ihtiyacı duyabilirsiniz.

Sabahları bu kadar boktan uyanmanızın sebebi aslında biyolojik.

Sabah ilk uyandığımız zaman aklımızın dalgın olmasına 'olumsuzluk ön yargısı' deniyor. Bunun nörolojik bir açıklaması var ve bu duruma olumsuz şeyleri hatırlamak neden oluyor. Mesela yapılmamış görevler ya da patronun söylediklerine odaklanmak bu duruma birer örnek. İyi bir ruh hali içinde uyanmak için bazı ipuçları vereceğiz.

1. Her şeyden önce yeterince uykunuzu aldığınızdan emin olun.

Uykunuzu alamadığınızda gün boyu uykusuz, sinirli olursunuz ve işinizde verimli olamazsınız. 🔋

Hafta içleri biz. 😴

Hafta sonları biz. 😎

İyi bir uykunun süresi gençlerde 7 ile 9 saat arasındadır. 

 Bu yolları denemeden önce uyku programınızı değiştirmeyi deneyin. Bu uyku programı için kafein ve teknoloji sınırlaması da yapmanız gerekiyor. Fakat ne yaparsanız yapın başaramıyorsanız doktorunuza başvurun.

2. Odanıza güneş ışığının girmesine izin verin.

Sabah odanıza güneş ışığının girmesine izin verirseniz bu sizin daha az uykulu olmanızı ve güne daha enerjik başlamanızı sağlar. Güneş ışığı aynı zamanda vücudunuzun serotonin seviyesini de yükseltir. ☀✨

3. Soğuk bir duşla uykusuzluğunuza son verin.

Sıcak demiyorum soğuk duş alın. Neden? Çünkü soğuk duş almak şok etkisi yaratır ve kısa sürede uykunuzu açmanıza yardımcı olur. 🚿

4. Sabah uyanır uyanmaz ilk işiniz haberlere bakmak olmasın.

Çünkü çoğu haber olumsuz olduğu için bize doğrudan etkisi olmasa bile stresli bir haber neticede ve ister istemez bilinç altımıza işliyor. 🤔

5. Onun yerine müzik dinleyin, kitap okuyun ya da televizyonda komik bir program izleyin.

Gece uyumadan 15 dakika önce kitap okuyun ya da kahvaltı yaparken komik bir video izleyin. Bunu uyguladığınızda gün boyu sizin psikolojinizin pozitif olması açısından çok yardımcı olacak.

6. Küçük bir zamanınız varsa...

Rahatlatıcı bir kucaklaşma bile olumlu duygulara teşvik edeceği için bu bile oksitosin salınımını teşvik edecek.

7. Pozitif bir slogan edinin kendinize ve her sabah bunu hatırlayın.

7. Pozitif bir slogan edinin kendinize ve her sabah bunu hatırlayın.

Negatif düşüncelerin sizi etkilemesine izin vermeyin. Olmasını istediğiniz pozitif bir zihniyet yaratın ve bir kağıda yazıp banyonuzun aynasına asın. 📌🗒

8. Size iyi hissettirecek kokuları bulun ve huzuru odanıza davet edin.

Koku doğrudan beynin duygusal merkezlerine bağlı olan tek mantıktır o yüzden bazı kokular mutluluk ve huzur getirir.

9. Kendinizi sinirli hissediyorsanız müzik dinleyin. Müzik dinlemek gerginliği ortadan kaldırır.

Sabah uyandığınız zaman müzik açın ve gününüzün güzel başlamasına izin verin. Müzik stresin önüne geçer ve odanızı güzel enerjiyle doldurur. 🎙

10. Yataktan kalkın ve hızlı bir şekilde egzersizlerinizi yapın.

Egzersiz yapmak depresyona ve uykusuzluğa çok iyi geliyor. 20 tane şınav ya da yatakta birkaç kez atlama egzersizleri gibi çok ağır olmayan hareketler sizdeki tüm olumsuz enerjiyi yok ediyor.

11. Dikkat egzersizi yapmak...

Yani bunun anlamı bugün için minnettarız gibi şeyleri kendimize hatırlatmak. Derin nefes alma, meditasyon ya da yoga yoluyla yapmak. 💆 Bunu yaparken de kafanızdaki tüm olumsuz düşünceleri atın ve rahatlayın.

12. Olumlu düşün, pozitif kal.

Tamamlanmamış ya da yerine getirilmeyen görevleri düşünmek yerine, tamamlanmış olduğunu ve her şeyin yolunda gittiğini düşünürseniz kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

13. Şu anda birine veya bir şeye kızgınsanız zihninizden bunu atmaya çalışın.

Bunu yapmanın en kolay yolu size yanlış yapmış birisini affedin, böylece stresin de önüne geçmiş olursunuz. Beyninizi geçmişe yönelik sorunlardan kurtarın.

14. Yapılacaklar listesinde "kendinize zaman ayırma" maddesi de olsun.

Uyumadan birkaç saat önce yapılacaklar listesi çıkarın. Bu yolla bir sonraki adımın ne olduğu konusunda kendinizi çaresiz hissetmezsiniz ve günün sonunda kendinizi harika hissedersiniz. Bu görevlerden birinin sizi mutlu edecek bir madde olmasına özen gösterin. Mesela arkadaşlarınla görüşmek ya da spora gitmek gibi. 📝

15. Eğlence ya da eğlenceye ilham veren bir bülten açmayı deneyin ve her sabah yapacağınız ilk iş gelen kutunuzu kontrol etmek olsun.

16. Sabahları gözünüzü açtığınızda sizi strese sokacak eşyaları gözünüzden uzak tutun.

Odamızda bulunan ders kitapları, çalar saat gibi eşyalar bizi gereksiz strese sürükler. Shatkin'in fikri; gecenin bir yarısı uyanıyorsanız ve bunları görüyorsanız mümkün olduğunca bu eşyaları görüş çizginizden uzaklaştırmalısınız. Mesela telefonunuzu kapatabilirsiniz ya da çalar saatinizi yatağın kenarından başka yere koyabilirsiniz.

17. Evden çıkmadan önce mutlaka kahvaltınızı yapın.

Sabahları acele acele hazırlanıyorsunuz geç kalmamak adına ve kahvaltı yapamıyorsunuz bu da sizi mutsuz ediyor. Basit bir mısır gevreğiyle zaman kaybetmeden karnınızı doyurabilirsiniz.

18. Ve son olarak sadece gülümseyin. Gülümsemek stresinizin azalmasına neden olacak.

Gülmek kendimizi iyi hissettirir ve her ne kadar zor olsa da sabah uyandığınızda gülümsemeyi alışkanlık haline getirin, böylece stresten ciddi anlamda uzaklaşmış olacaksınız. Bunları uygularsanız her sabah mutsuz uyanmanıza sebep olacak nedenleri de ortadan kaldırmış olacaksınız. 👍

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
471
145
89
51
37
31
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Oruç Erdal

"Odanıza güneş ışığının girmesine izin verin." çok iyi demişsinizde işe gitmek için kalktığımda hava karanlık oluyor :S ona ne yapıcaz bi akıl verin bari :)

yalnizbulut

Her sabah güzel başlangıçların olacağına inanın ve güne güzel başlayın. İşte bu olmuyor malesef, çünkü erken kalkınca güne huzursuz devam ediyorum.

Raziel

Çok yararlı bir içerik olmuş