Görüş Bildir
Haberler
Sabahattin Ali'nin Etkileyici Romanlarından Biri: Kürk Mantolu Madonna'nın Özeti

Sabahattin Ali'nin Etkileyici Romanlarından Biri: Kürk Mantolu Madonna'nın Özeti

Elif
24.06.2022 - 15:12

Edebiyatın güçlü seslerinden Sabahattin Ali'nin kaleme aldığı Kürk Mantolu Madonna, hemen herkes tarafından sevilen romanlardan biri. Hazin bir aşk hikayesinin anlatıldığı romanda, toplum içinde bireyin yabancılaşması gibi konular psikolojik tahliller ve betimlemelerle okuyucuya başarılı şekilde aktarılıyor. Romanda, Sabahattin Ali'nin kendi hayatından da pek çok izler bulunuyor. Hadi hep birlikte Kürk Mantolu Madonna'nın özetine bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kürk Mantolu Madonna Romanının Özeti

Kürk Mantolu Madonna Romanının Özeti

Raif Efendi 20'li yaşlarındayken Berlin'de bir galeriye gider. Galeride sanatçının bir portresine rastlar ve ona aşık olur. Portreye bakınca önceden hiçbir zaman hissetmediği duygular yaşayan Raif Efendi, çoğu günler onu izlemeye gelir. Platonik olarak aşık olduğu bu tablo, ressam Andrea Del Sarto tarafından yapılmıştır. Tabloya ise Madonna delle Arpe ismi verilmiştir. Raif Efendi bu tabloyu Madonna'nın resmine benzetir.

Bir gün tabloyu seyretmeye gelen Raif Efendi, tablonun sahibi Maria Puder ile tanışır. Maria, Raif Efendi'nin karakterinin tam tersidir. Ona göre daha baskındır ve özgürdür. Raif Efendi ise içine kapanık, sessiz bir insandır. Maria ve Raif zamanla birbirini tamamlayan iki arkadaş olur. Raif bir zaman sonra babasının ölüm haberini alır. Bu nedenle Berlin'den Havran'a döner. Raif ve Maria mektuplaşırken birden mektuplar kesilir. Raif, Maria'nın vazgeçtiğini düşündüğünden dolayı aşık olmadığı bir kadınla evlenir.

Raif uzun yıllar sonra Maria'nın akrabası ile karşılaşır. Maria'nın bir Türkten hamile olduğunu, doğum sırasında ise öldüğünü söyler. Raif Efendi, Maria'nın öldüğünü ve bir kız çocuğunun olduğunu öğrendikten sonra büyük bir üzüntü yaşar. Maria ile yaşadığı günleri bir deftere yazar. Bu defteri iş arkadaşından yakmasını ister.

Sabahattin Ali Hakkında Kısa Bilgi

Sabahattin Ali Hakkında Kısa Bilgi

Sabahattin Ali, 25 Şubat 1907 yılında Bulgaristan'ın Eğirdere şehrinde doğdu. Edebiyat öğretmeni Ali Canip Yöntem'in tavsiyesi ile şiirlerini dergilerde yayınlamaya başladı. Bir dönem Türkiye ve Almanya'da öğretmenlik yaptı. 

Pek çok türde eser kalem alan Sabahattin Ali, daha çok öyküleriyle ön plana çıktı. Cumhuriyet dönemini etkileyen önemli insanlardan biri oldu. 2 Nisan 1948 yılında Türkiye'den Bulgaristan'a kaçmak üzereyken öldürüldü.

Sabahattin Ali'nin Diğer Eserleri

Sabahattin Ali'nin Diğer Eserleri
  • Kuyucaklı Yusuf

  • İçimizdeki Şeytan

  • Değirmen 

  • Kağnı

  • Ses

  • Yeni Dünya

  • Sırça Köşk

  • Dağlar ve Rüzgar

  • Kurbağanın Serenadı

  • Öteki Şiirler

  • Esirler

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın