Görüş Bildir
Haberler
‘Umut’ Yolculuğu Devam: Saatlerce Kürek Çekip Yunanistan'a Gittiler...

‘Umut’ Yolculuğu Devam: Saatlerce Kürek Çekip Yunanistan'a Gittiler...

ATKN
08.08.2015 - 21:58 Son Güncelleme: 08.08.2015 - 23:10

Türkiye’nin Ege ve Akdeniz kıyılarından Yunan adalarına umut yolculuğu her gece devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birleşmiş Milletler’in (BM) Türkiye yakınlarındaki Yunan adalarında göçmen krizinin kaosa dönüştüğünü açıklamasından sadece saatler sonra İngiliz Reuters ajansının servis ettiği fotoğraflar, yaşanan insanı dramın boyutlarını gözler önüne serdi.

Daha iyi bir yaşam hayaliyle iç savaşın yerle bir ettiği Suriye’den ve Kuzey Afrika ülkelerinden Avrupa’ya geçmeye çalışan göçmenler, Kos kıyılarına yaklaşırken, bazı turistler güneşlenirken, bazıları da denizde yüzüyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye ile Yunanistan arasında lastik botlarla Akdeniz’i kürek çekerek geçen Suriyeli ve Afgan göçmenler, sahilde güneşlenen tatilcilerin şaşkın bakışları arasında Bodrum’un karşısındaki Kos (İstanköy) adasına ulaştı.

Avrupa ümidiyle lastik botlarla denize açılan göçmenler, ölüm tehlikesine rağmen tehlikeli yolculuğa çıkıyor.

Özellikle Muğla Bodrum’un Gümbet, Bitez, Ortakent-Yahşi ve Turgutreis mahallelerinden 03.00-05.00 arası denize açılan göçmenler, can yelekleri ve çantalarıyla Yunanistan’ın İstanköy Adası’na (Kos) geçmeye çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, 2015 yılı içerisinde, 107 bini aşkın mültecinin Yunanistan’a geldiğini tahmin ediyor. BM’nin tahmini, 2014’teki 43 bin 500 rakamının iki katından daha fazla.

NHCR Avrupa Direktörü Vincent Cochetel, düzenlediği basın toplantısında Yunan adalarına bu yıl gelen göçmen sayısının geçen yıla göre yüzde 750 arttığını söyleyerek mevcut şartları 'Tamamen yetersiz' olarak tanımlamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu fotoğraflar çekilmeden sadece saatler önce Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkenin son yıllarda maruz kaldığı yoğun göç akımı karşısında Avrupa’nın daha çok yardımcı olması gerektiğini belirterek, Avrupa ülkelerinin bu konudaki tavrının Avrupa’da gerçek anlamda bir dayanışma olup olmadığını ortaya koyacağını söyledi.

Çipras, İçişleri Bakanlığı’nda ülkede yaşanan göçmen sorunuyla ilgili gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, yasa dışı göç konusunun sadece Yunanistan’ı değil tüm Avrupa’yı ilgilendiren son derece kritik bir konu olduğunu belirtti.

Yunanistan’a gelen göçmenlerin büyük bölümünün Türkiye’den geldiğini ifade eden Çipras, “Türkiye ile anlaşma olması lazım. Çünkü 2 milyon göçmen oradan bize geliyor. Aynı konunun Suriye ve Libya gibi ülkelerle de görüşülmesi lazım” demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk - Fotoğraflar: Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0