Görüş Bildir
Haberler
Rutin Olarak Yapmamıza Rağmen Kadınların Güzelliğini Mahveden Alışkanlıklar

etiket Rutin Olarak Yapmamıza Rağmen Kadınların Güzelliğini Mahveden Alışkanlıklar

Rinascita
16.08.2019 - 14:15

İşte kadınların güzelliğini, sağlığını ve hatta yaşam süresini olumsuz yönde etkileyen alışkanlıklar!

Kaynak: https://community.debenhams.com/t5/Th...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sürekli oje sürmek

1. Sürekli oje sürmek

Eğer sürekli oje süren biriyseniz bu duruma aşinasınız demektir. Özellikle ucuz markaların koyu renk ojeleri, tırnaklarınızda leke yapacak kadar güçlü boyalar içerir. 

Sonuç olarak tırnaklarınız giderek sararır. Bundan kurtulmak için ise daha az oje sürmeyi deneyebilirsiniz veya kaliteli malzemeler içeren daha iyi markaları araştırmalısınız.

2. Yüz kurulamak için havlu kullanmak

2. Yüz kurulamak için havlu kullanmak

Yüzünüzü yıkadıktan sonra havlu ile kurulamanız oldukça normal ama bu güzelliğinizi olumsuz yönde etkileyebilir. Havlular bakteri ve mikropların yaşayabilmesi için uygun bir yerdir. Havlunuzu bir seferden fazla kullandığınızda akne riskiniz artar. 

Bunun yerine özel pamuklu yüz peçeteleri kullanabilirsiniz veya Koreli kadınların tavsiyesine uyarak yüzünüzü kurulamayı bırakabilirsiniz. Nemli cildinize cilt bakım ürünlerini uygulayın, böylece yüzünüzü daha iyi nemlendirmiş olacaksınız.

3. Balenli sütyen ile uyumak

3. Balenli sütyen ile uyumak

Birçoğumuz sütyen kullanırız ve zararsız olmadıklarını düşünürüz. Sütyenin kendisi problem olmasa da, uyurken balenli olanları giymeniz cildinizde tahrişe ve meme dokusunda sıkışmaya neden olur. Ayrıca bedeninize uygun sütyen seçmeniz önemlidir. Çok dar veya çok büyük olmamalıdır.

4. Kirli makyaj fırçalarını kullanmak

4. Kirli makyaj fırçalarını kullanmak

Makyaj fırçalarınızı temizlemek özellikle yoğun olduğunuz zamanlarda öncelikleriniz arasında yer almayabilir. Ama bunu alışkanlık haline getirmeniz cildiniz için oldukça zararlı. Kirli makyaj fırçalarını kullandığınız zaman yüzünüze defalarca bakteri ve mikrobu bulaştırıyorsunuz. Hatta büyük olasılıkla kullandığınız ürünlere de bulaştırıyorsunuz. En kötü senaryoyu düşününce cildinizin kurumasına ve enfeksiyona neden olabilir.

5. Günde bir çay kaşığından fazla tuz tüketmek

5. Günde bir çay kaşığından fazla tuz tüketmek

Tuzlu yemeklere alışkınız. Bu nedenle kontrol edip azaltmayı bile denemiyoruz. Tuz peynirde, sosiste ve hazır gıdalarda da bulunabiliyor. Tuz tüketimini azaltmak kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca bilim insanlarına göre kan basıncı düşük olan kadınların cildi daha az sarkık oluyor. 

Gün içerisinde tüketmeniz gereken tuz miktarı 2.300 miligram, yani bir çay kaşığından fazla olmamalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kaşları gereğinden fazla almak

6. Kaşları gereğinden fazla almak

Söz konusu kaşlar olduğunda dikkatli olmakta fayda var. Güzel şekil verilmiş kaşlar yüzünüze güzel bir çerçeve oluşturur ama kıllar her seferinde daha ince çıkacağı için alma sıklığı konusunda dikkatli olmalısınız. Kaşlarınızı sıklıkla alıyorsanız kaşınızın belli bölgelerinde zamanla kıllar çıkmayabilir.

7. Tıraş bıçağını duşta bırakmak

7. Tıraş bıçağını duşta bırakmak

Sürekli duşta kullandığımız için tıraş bıçaklarını banyoda bırakıyor olabilir ama bu oldukça zararlı bir alışkanlık. Tıraş bıçağını nemli bir bölgede bırakmak tıraş bıçağının körelmesine neden olur. Bu nedenle bir sonraki sefere kullandığınız zaman cildiniz tahriş olabilir ve kıl dönmesi sorunu yaşayabilirsiniz. Bunun yerine tıraş bıçağını kullandıktan sonra kurulayın ve silin. Sonrasında güvenli bir bölgede muhafaza edin.

8. Bacak bacak üstüne atarak oturmak

8. Bacak bacak üstüne atarak oturmak

Zamanımızın çoğu oturarak geçtiği için oturuş şeklimiz ve duruşumuz oldukça önemlidir. Bacak bacak üstüne atarak oturmak rahat görünebilir ama bacaklardaki sağlıklı kan dolaşımını olumsuz yönde etkiliyor. Bir de üstüne tayt veya dar pantolonlar giyildiği zaman duruş bozukluğu ve yüksek kan basıncı sorunu yaşanma riski varır.

9. Koltuk altındaki kılları aldıktan hemen sonra deodorant kullanmak

9. Koltuk altındaki kılları aldıktan hemen sonra deodorant kullanmak

Birçok deodorantın içerisinde güçlü ve zararlı kimyasallar bulunuyor. Dolayısıyla koltuk altınızdaki kılları aldıktan sonra cildinizin gözenekleri açık olacağı için her türlü kimyasalı almaya hazır olacaktır. Bu yüzden cildinizdeki tahriş ve kaşıntı geçene kadar bir şey kullanmamanız en doğrusu olacaktır.

10. Saçınız topluyken uyumak

10. Saçınız topluyken uyumak

Uzun saçlı kadınlar, uyurken saçını toplamadan uyumanın ne kadar rahat olduğunu anlayacaktır. Ayrıca sabahları da saçınızı sıkı bir şekilde bağlamaktan kaçınmalısınız. 

Ne yazık ki, saçınız bağlıyken uyuduğunuz zaman hem saçlarınız zayıflar hem de kafa deriniz gerilmeye başlar. Bu da saçlarınızın dökülmesine neden olur. Eğer dolaşan ve dağınık saçlar sabahları sizin için problem yaratıyor ise, saçlarınızı açmak için özel taraklar kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sıcak suyla duş almak

11. Sıcak suyla duş almak

Özellikle iş yerinde geçen uzun ve yoğun bir günün ardından sıcak suyla duş almak hepimize iyi gelir. Rahatlamak için bazen sıcak suyla duş almak sorun yaratmaz. Ama bunu alışkanlığa dönüştürmekten kaçınmalısınız. 

Sıcak su cildinizi ve saçınızı normalden daha kısa sürede kurutur. Eğer sıcak su sizin için zorunlu ise, sıcak suyun sonunda ılık veya soğuk suyla gözeneklerinizi açmak için birkaç dakika daha duş alın.

12. Diyet gazlı içecekler ve kahve içmek

12. Diyet gazlı içecekler ve kahve içmek

Lezzetli ve şekersiz içecek fikri kulağa hoş gelse de, orijinal halleri kadar zararlı oldukları gerçeği değişmiyor. İçlerindeki asit, şeker olmamasına rağmen dişlere zarar veriyor ve kalp hastalıkları, kronik böbrek hastalıkları ve diyabet ile ilişkilendiriliyorlar. 

Eğer sağlıklı kalmaya çalışıyorsanız, aromalı su veya çay içebilirsiniz. Ayrıca dişlerinizin sararmasını engellemek için de kahve tüketiminden kaçınmalısınız.

13. Rimel fırçasını tüpün içine doğru pompalamak

13. Rimel fırçasını tüpün içine doğru pompalamak

En sevdiğiniz rimel azalmaya başladığında, son kalan parçasına kadar kullanmaya çalışmanız oldukça normaldir. Fakat, rimel fırçasını tüpün içerisinde pompalamak havayı ürünün içerisine iter. Dolayısıyla bakterileri de... 

Bu nedenle de göz enfeksiyonu riski yaşarsınız. Pompalamak yerine tüpün içerisindeki hava akışını en aza indirmek için fırçanızı yavaşça döndürmeyi deneyin.

14. Diş beyazlatma bantları kullanmak

14. Diş beyazlatma bantları kullanmak

Dişleri hızlı bir şekilde beyazlatmanın birçok yolu vardır. Bunlar arasında karbonat ve beyazlatma bantları da bulunur. Ne yazık ki, evde uygulanan birçok yöntem sıklıkla kullanıldığında dişlere zarar verebilir. 

Diş beyazlatma bantları dişleri koruyan katmanı zayıflatarak dişlerin daha hassas olmasına neden olur. Her ne kadar fiyatları daha maliyetli olsa da, diş beyazlatma konusunda profesyonel dişçilere başvurmak daha mantıklıdır.

15. Saçları ıslakken taramak

15. Saçları ıslakken taramak

Duştan çıkar çıkmaz hemen saçınızı taramak istemeniz oldukça doğaldır. Ama kafa derinizdeki gözenekler duş sonrasında genişleyerek açılırlar. Dolayısıyla saçınıza yapacağınız her işlem daha fazla zarar verir. Bu nedenle ya duşunuzu soğuk suyla bitirin ya da saçlarınızı taramadan önce kabaca kurutun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Yastık kılıflarını değiştirmeyi unutmak

16. Yastık kılıflarını değiştirmeyi unutmak

Eğer açıklanamayan cilt sorunları yaşıyorsanız, cevabı düşündüğünüzden daha yakın olabilir. Terleme, yağ, bakteri gibi sorunlardan uzak durmak için yastık kılıflarını 2-3 günde bir değiştirmeniz gerekiyor. Özellikle akneye meyilli bir cildiniz varsa yastık kılıfını her gün değiştirmeniz gerekmekte.

17. Saçınıza çok fazla ısı uygulamak

17. Saçınıza çok fazla ısı uygulamak

Birçoğumuz saçlarımız daha güzel görünsün diye sıklıkla düzleştirici, maşa veya saç kurutma makinesi kullanıyoruz. Saça sürekli ve uzun süreli ısı uygulamak felaketin başlangıcıdır. Saçlarınız kurumaya ve saçlarınızın uçları kırılmaya başlar. 

Isı uygulamak konusunda ısrarcı iseniz de sıklıkla olmamasına ve uygun bir ısı koruma ürününe ihtiyacınız var. Bazı günlerde saçınızı olduğu gibi bırakıp kendine gelmesine izin vermelisiniz.

Bonus: Telefonunuza eğilerek bakmak

Bonus: Telefonunuza eğilerek bakmak

Zamanımızın çoğunu telefona bakarak geçirdiğimizi kabul edelim. En önemlisi bunu nasıl yaptığınız ama. Telefonu göğsüne yakın olarak tutanlardan olabilirsiniz. Bu tutuş boynunuza basınç uygulayarak sağlık sorunlarına neden olur. 

Kafanızın pozisyonuna dikkat edin çünkü acı çekmek ruh halinizi etkilemese de uykusuz geceler ve yorgun bir yüz sizi bekliyor olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
369
67
46
19
17
14
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

saç bağlamaktan nefret ediyorum inanılmaz bi baş ağrısı yapıyor bende

gizem aladaş

neredeyse tamamını yapıyorum sıkıntı bende mi

Pasif Kullanıcı

nedense ben yarısını yaptığım halde hiçbir olmadı