Görüş Bildir
Haberler
Rusya: IŞİD'in 2 Saha komutanı ve 200 Militanı Öldürüldü

Rusya: IŞİD'in 2 Saha komutanı ve 200 Militanı Öldürüldü

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı İgor Makuşev, Rus jetlerinin Suriye'de son 24 saat içinde 60 IŞİD hedefini vurduğunu açıkladı. Rus yetkili ayrıca son saldırılarda IŞİD'in iki saha komutanı ile 200 militanın öldürüldüğünü söyledi.

Moskova'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Makuşev, ''(Lazkiye'deki) Hmeimim hava üssünden son 24 saat içinde 67 sorti gerçekleştirildi. SU-34M ve SU25-SM jetleri teröristlerin elindeki 60 tesisi vurdu'' dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı'na göre de Rus jetleri operasyonların başladığı 30 Eylül'den bu yana Suriye'deki IŞİD hedeflerine toplam 140 saldırı gerçekleştirdi. Saldırılar sırasında komuta merkezleri, eğitim kampları ve mühimmat depoları imha edildi.

'İki IŞİD komutanı ve 200 militan öldürüldü'

IŞİD militanlarının operasyonlar sonucunda Suriye'de 'hissedilir' kayıplar verdiğini ve taktik değiştirdiğini belirten Makuşev, son saldırılarda da Liva el Hak'ın bir komuta merkezinin imha edildiği ve IŞİD'in iki saha komutanı ile 200 militanın öldürüldüğünü söyledi.

Bununla birlikte Makuşev, Rus jetlerinin Halep'te düzenlediği bombardımanlarda da 100 militanın ve bir dizi mühimmat deposunun imha edildi bilgisini de paylaştı. Makuşev, Rus jetlerinin Lazkiye kırsalında da teröristlerin eğitildiği bir kampın imha edildiğini söyledi.

Makuşev, saldırılarda imha edilen hedefleri de şöyle sıraladı: 17 terörist eğitim kampı, altı mühimmat deposu, altı komuta merkezi.

Rusya'nın savaş gemileri de çarşamba günü Suriye'de IŞİD'e Hazar Denizi'nden roket saldırısı gerçekleştirmişti.

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0