Görüş Bildir
Haberler
Rusya'nın Yılan Hikayesine Dönen Ekonomisi: Borcunu Ödeyebilecek mi?

Rusya'nın Yılan Hikayesine Dönen Ekonomisi: Borcunu Ödeyebilecek mi?

Rusya'nın uygulanan yaptırımlarla dış dünyadan para alması ve dış dünyaya para göndermesi biraz zorlaştı. Rusya Eurobond kupon ödemelerini yapabilecek mi? Yapamazsa temerrüde düşecek mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya tarafı ödedik, karşı taraf gelmedi diyor

Rusya tarafı ödedik, karşı taraf gelmedi diyor

Ukrayna'ya saldırarak benzeri görülmemiş yaptırımlara maruz kalan Rusya, vadesi gelen tahvil ödemeleriyle ilgili de ilgin bir süreç yaşıyor. 

117 milyon dolarlık iki Eurobond için kupon ödemesi tarihi bugün olan Rusya, daha önce açıkladığı üzere ödemeyi Ruble ile yapacak. Uluslararası haber ajanslarının ulaştığı bankacılık kaynakları ödemelerin TSİ saat 15:00 itibarıyla henüz yapılmadığını açıkladı. Rusya Maliye Bakanı ise ödemeyi yaptıklarını duyurdu.

Rusya, 'Öderiz ama ulaşır mı bilmiyoruz' dedi

Rusya, 'Öderiz ama ulaşır mı bilmiyoruz' dedi

Geçen günlerde ödemelerini Ruble ile yapacağını açıklayan Rusya'da Maliye Bakanı Anton Siluanov, Rusya'nın son ödeme tarihi bugün olan 117 milyon dolarlık iki ayrı Eurobond'unun kupon ödemelerini kabul edip etmemek kararını ABD'nin kendisinin vereceğini söyledi. 

Rusya Maliye Bakanı, yaptırımlar sebebiyle Eurobond kupon ödemesinin tahvil sahiplerine ulaşmayabileceği konusunda da hatırlatma yaptı. 

Maliye Bakanı, Dünya'nın aktardığı RT Arabic ile yaptığı röportajda şunları söyledi: 

Döviz cinsindeki yükümlülüklerimizi yerine getirme kabiliyetimiz ya da kabiliyetsizliğimiz bize bağlı değil. Biz paraya sahibiz, ödemeleri yaptık, şimdi top mahkemede, esas olarak ABD'li yetkililerde.

Temerrüt hali nasıl oluşur?

Temerrüt hali nasıl oluşur?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Rusya'nın vadesi gelen ABD Doları cinsinden 2 tahvilin kupon ödemelerini bugün ruble olarak yapması halinde temerrüt anlamına geleceğini bildirdi.

Fitch, 'ABD Doları cinsinden Eurobond kupon ödemelerinin Rusya'nın yerel para birimi cinsinden yapılması halinde bu, 30 günlük ek sürenin ardından temerrüt durumunu oluşturur' dedi.

Ukrayna'ya saldırısı sonrası ağır ekonomik yaptırımlar ile karşı karşıya kalan ve Batılı merkez bankalarındaki döviz rezervleri dondurulan Rusya, bugün vadesi dolacak ABD Doları cinsinden 2 Eurobond için yaklaşık 117 milyon dolar kupon ödemesini ruble olarak yapacağını duyurmuştu.

Fitch açıklamasında, Rusya'nın Eurobond kupon ödemelerinde 30 günlük ek süreden sonra temerrüde düşmesi halinde iki tahvilin notlarının da 'D' seviyesine indirileceğini belirtti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın