Görüş Bildir
Haberler
Ekonomiye Darbe Üstüne Darbe: Dev Finans Kurumları Rusya'dan Çıkıyor!

Ekonomiye Darbe Üstüne Darbe: Dev Finans Kurumları Rusya'dan Çıkıyor!

Rusya Ukrayna'ya saldırdığından bu yana ekonomik çöküşe geçti. Batı'nın uyguladığı yaptırımlar ekonomiyi hedef aldığından, Rusya hem dünyadan izole ediliyor hem de içeride halkın fakirleşmesi ile cezalandırıyor!

Rusya'dan çıkan finans kuruluşlarına dünya devleri de ekleniyor!

Goldman Sachs'tan açıklama geldi!

Goldman Sachs'tan açıklama geldi!

ABD'li yatırım bankalarından Goldman Sachs, Rusya'daki operasyonlarını sonlandıracağını duyurdu.

Bankadan yapılan açıklamada, düzenleyici ve lisans gerekliliklerine uygun olarak bankanın Rusya'daki işini sonlandırdığı aktarıldı.

Açıklamada, piyasada önceden var olan yükümlülükleri yönetme veya kapatma konusunda bankanın dünya genelindeki müşterilerini desteklemeye odaklandığı kaydedildi.

Böylece Goldman Sachs, Rusya'daki operasyonlarını sonlandıracağını duyuran ilk büyük Wall Street bankası oldu.

Rusya, Ukrayna'ya yönelik saldırısı nedeniyle ağır bir yaptırım dalgasıyla karşı karşıya kalmıştı.

Batı ülkeleri, Rusya'ya ağır ekonomik bedel ödetmek için özellikle finans alanında çok sayıda yaptırımı yürürlüğe koymuştu.

Söz konusu yaptırımlardan dolayı Batılı finans kuruluşları için Rusya'da faaliyet göstermek giderek daha zor hale gelmişti.

JP Morgan da açıklama yaptı

JP Morgan da açıklama yaptı

Goldman Sachs'ın ardından JPMorgan da Rusya'daki operasyonlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Bankadan yapılan açıklamada, JPMorgan'ın dünya genelinde hükümetlerin direktiflerine uygun olarak aktif şekilde Rusya'daki işlerini sonlandırdığı ve ülkede yeni bir iş arayışında olmadığı bildirildi.

Mevcut faaliyetlerin sınırlandırıldığına işaret edilen açıklamada, ayrıca firmanın insani yardım çabalarını desteklemek için toplam 5 milyon dolarlık taahhütte bulunduğu anımsatıldı.

Deutsche Bank çıkmıyor!

Deutsche Bank çıkmıyor!

CNBC'ye konuşan Deutsche Bank'ın Mali İşler Direktörü James von Moltke, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonrası büyük şirketlerin Rusya’dan çıkma kararlarına rağmen, Deutsche Bank'ın Rusya’daki müşterilerine karşı sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, bankanın Rusya’daki operasyonlarını sona erdirmeyi şu aşamada düşünmediğine işaret etti.

Deutsche Bank'ın bu açıklaması, Rusya’da operasyonlarını kapatan veya askıya alan Batılı şirketlerin listesi büyürken geldi.

Von Moltke, durumun daha da kötüleşmesi ve Rusya'daki müşterilerinin operasyonlarını durdurması halinde bankanın pozisyonunu yeniden gözden geçireceğini sözlerine ekledi.

Deutsche Bank'a eleştiri tanıdık bir isimden geldi!

Deutsche Bank'a eleştiri tanıdık bir isimden geldi!
www.aa.com.tr

Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline rağmen, Deutsche Bank’ın Rusya’daki operasyonlarını sona erdirmemesini eleştirerek, “Deutsche Bank, Rusya’dan çıkmalarının uygulanabilir olmadığını söylüyor. Bu, Rusya'nın rastgele bombalamalarından kaçan Ukraynalı siviller için geçerli olan 'uygulanabilir olmayanın' aynısı mı?” ifadesini kullandı.

Ash, “Açıkça Deutsche Bank’da çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim (ESG) hiç anlamına geliyor.” eleştirisinde bulundu.

Bu arada, ihtiyacı olan doğal gaz ve kömürün yarısından fazlasını, ham petrolün ise yüzde 34'ünü Rusya'dan ithal eden Almanya, Rusya-Ukrayna savaşının ilk günlerinde Rus bankalarına yönelik uygulanacak SWIFT kısıtlaması konusunda isteksiz davranmıştı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın