Görüş Bildir
Haberler
Rusya'nın Şam Büyükelçiliği'ne Saldırı

Rusya'nın Şam Büyükelçiliği'ne Saldırı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rus RİA Novosti ajansının haberine göre, Rusya'nın Şam Büyükelçiliği'ne havan saldırısı düzenlendi.

Ajansa konuşan bir Büyükelçilik yetkilisi, saldırıda yaralanan bulunmadığını belirtti. Yetkili, büyükelçiliğin bulunduğu alana 2 havan topu isabet ettiğini, sadece maddi zarar olduğunu kaydetti.

Görgü tanığının ifadesine göre de havan topları büyükelçilik civarında Rusya'nın Suriye'deki faaliyetlerine destek amacıyla düzenlenen gösterinin yapıldığı alanın yakınına isabet etti. 

Görgü tanığı, patlama nedeniyle yaralananlar olduğunu ve bölgenin güvenlik çemberine alındığını belirtti.

Lavrov: Şam Büyükelçiliği'ne saldırı terör eylemi

Lavrov: Şam Büyükelçiliği'ne saldırı terör eylemi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Şam Büyükelçiliği'ne bugün düzenlenen saldırıyı terörist eylem olarak gördüklerini söyledi.

Moskova'daki basın toplantısında konuşan Lavrov, Rusya büyükelçisinden ‘elçiliğin sınırları içine 2 havan topu düştüğünün’ teyidini aldıklarını belirtti.

BBC'nin aktardığına göre, Lavrov saldırı ile IŞİD'le savaşanlara gözdağı verilmek istendiğini belirtti. Lavrov Suriye'deki soruna siyasi bir çözüm bulunmasına yönelik çabaları desteklediklerini hatırlattı. Rus bakan, ABD'nin, Suriye'de 'terörle birlikte mücadele etmeleri' teklifini reddettiğini, bunun hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Amerikan Associated Press haber ajansı saldırının muhaliflerce düzenlendiğini bildirmişti.

Başkent Şam'ın kenar mahallelerinde mevzilenen Suriyeli muhalifler geçmişte Rusya Büyükelçiliği'ni hedef almışlardı.

Mayıs ayında elçilik yakınında havan topu mermisinin isabet etmesi sonucu bir kişi ölmüş, Nisan ayında da benzer bir diğer olayda 3 kişi yaralanmıştı. Kremlin bu gelişmeler sonrası benzer saldırıların önlenmesi için 'somut adım' atılmasını talep etmişti.

Rusya 30 Eylül'den beri Suriye'de hükümeti destekleyen hava saldırıları düzenliyor.

Moskova yönetimi saldırılarda 'IŞİD'in ve diğer terörist grupların' vurulduğunu açıklamıştı. Batılı ülkeler ile Suriyeli muhalifler ise Rusya'nın özellikle Beşar Esad rejimi ile savaşan, IŞİD dışındaki muhalif grupları vurduğunu söylüyor.

Nusra lideri 'Yeni haçlı seferi' demişti

El Kaide'nin Suriye'deki kolu olan Nusra Cephesi'nin lideri Ebu Muhammed El Golani dün yaptığı açıklamada Rusya'nın hava saldırılarını 'Yeni haçlı seferi' olarak nitelendirmişti.

Rusya'nın saldırıları, Suriye'de özellikle Nusra Cephesi'nin güçlü olduğu ülkenin kuzeybatısında yoğunlaşmış durumda.

Sputnik ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
1
0