Görüş Bildir
Haberler
Rusya'dan Türkiye'ye ‘Terörle Mücadelede Yakın İş Birliği’ Teklifi

Rusya'dan Türkiye'ye ‘Terörle Mücadelede Yakın İş Birliği’ Teklifi

ATKN
15.10.2015 - 14:26

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin 'terörle mücadele' alanında Türkiye ile yakın iş birliğine hazır olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Moskova'da yapılan Rus-Türk Yüksek İş Birliği Konseyi toplantısının açılış konuşmasını yapan Lavrov, Cumartesi günü Ankara'da en az 97 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya değindi.

Lavrov, saldırıda sevdiklerini kaybedenlerin hislerini anladıklarını belirtti.

'Terörizm küresel bir beladır' diyen Lavrov, bu tehditle mücadelenin en yüksek düzeyde iş birliği gerektirdiğini vurguladı.

Türkiye ile bazı uluslararası konularda farklı düşündüklerini söyleyen Lavrov, 'Yakınlaşma sadece görüşlerin açık şekilde paylaşılması ile mümkün olur' diye konuştu.

Rus bakan daha sonra Türkiye'ye 'terörle mücadele' alanında yakın iş birliği önerdi.

İlişkiler gerilmişti

İlişkiler gerilmişti

Rusya, 30 Eylül'de Suriye'de hava saldırılarına başladı. Kremlin saldırılarda 'IŞİD ve diğer terör örgütlerinin' hedef alındığını vurguluyor.

Türkiye ve Batılı ülkeler ise Rusya'nın saldırılarında öncelikle Beşar Esad rejimine karşı savaşan diğer muhalif grupların hedef alındığını söylüyor.

Rusya-Türkiye ilişkileri, Moskova'nın Suriye'deki hava saldırılarının ardından, Rus jetlerinin en az iki kez Türk hava sahasını ihlal etmesiyle gerilmişti. Ankara bu durumu protesto etmiş, NATO da Türkiye'ye desteğini açıklamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e kırgınlığını gizlememiş, bir gazetecinin 'Putin’le görüşecek misiniz?' sorusuna 'Yaşananlardan dolayı elbette kırgınlık içindeyiz. Bu şartlarda aramamın bir anlamı yok' yanıtını vermişti.

Putin daha sonra Cumartesi günü Ankara'da en az 97 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından hemen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı göndermişti.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
2
1
1
0