Görüş Bildir
Haberler
Rus Edebiyatının Gerçekçi Yazarı Nikolay Gogol'un Eserlerinden Bugüne Işık Tutan 15 Alıntı

Rus Edebiyatının Gerçekçi Yazarı Nikolay Gogol'un Eserlerinden Bugüne Işık Tutan 15 Alıntı

tezcan
08.03.2016 - 13:24

Nikolay Vasilyeviç Gogol, Rus edebiyatının tanınan yazarlarındandır. Realist bir yazar olan Gogol, eserlerinde gerçekliğin ne kadar iğrenç ve insanlığın ne kadar çarpık bir yolda yürüdüğünü anlatmaya çalışır. Aynı zamanda oyun yazarı da olan Gogol, 41 yıllık kısacık ömrüne birçok eser sığdırmayı başarmıştır. Bu eserlerinden en bilinenleri ise Ölü Canlar, Palto ve Bir Delinin Hatıra Defteri'dir. 150 yıl önce yazılmış eserlerin, günümüz hayatı için de ne kadar geçerli tespitler taşıdığını göstermek adına Gogol'un eserlerinden bir derleme yaptık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bence bilmediğini açıkça söyleyen kişi, biliyorum diye ortaya çıkıp işi yüzüne gözüne bulaştıran insandan daha tutarlıdır.

2. Unutulmuş ıssız bir köşede rastlanılan bir insan, sıcacık konuşmasıyla insana benliğinin bozuk yollarını, sığınılacak bir köşeciği, zamanı, insanların aptallıklarını, yalancılıklarını unutturabilir.

3. Kimsenin korumadığı, hiç arkadaşı olmayan, hayatı boyunca hiç kimseden içten bir yakınlık görmemiş, bir böceği iğneyle tutturup mikroskop altında inceleme fırsatını kaçırmayan doğabilimcilerinin bile ilgisini çekmeyen bir insan evladı bu dünyadan böyle geçip gitti.

4. İnsanın her şeyden bezmesi modern bir hastalıktır.

5. Ben, elinden hiçbir şey gelmeyen, dünyanın en önemsiz solucanıyım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Birçok yakını kılıçtan geçirilen ve sürekli aynı tehlikelerle burun buruna yaşayan bir insanın sonunda katı yürekli bir insan olup çıkmasından daha doğal bir şey olamazdı.

7. Korku çok hızla yayılır ve vebadan daha yıkıcıdır.

8. Bir gözyaşı damlası dök ve söndür yüreğimdeki yangını.

9. Çarpık bir buruna değil, sakat ve sahte bir ruha gülelim.

10. Paran olmasın ama, konuşup anlaşabileceğin dostların olsun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bazı insanlar bir eşya bile değil, bir eşyanın üzerinde bir leke veya bir benek gibi dururlar.

12. Tüm insanlar sevilmek ister matmazel ne yapalım? Vahşi hayvanlar bile, kafesin parmakları arasından burnunu uzatarak okşanmayı bekler.

13. Odanın pencerelerine iç karartıcı, donuk bir ışık vuruyordu. Odası eskisi gibi aynı düzensizlik, insana hüzün veren boz renkli aydınlık içindeydi. Of, gerçek ne iğrençti!

14. Dünyayı görmek, değişik insanlarla tanışmak, canlı bir kitap okumaya benzer, başlı başına bir ilim sayılır.

15. Hiçbir şey doğayı izlemenin keyfini sürerek, arada bir de herhangi bir kitabın sayfalarını karıştırarak tek başına yaşamaktan daha hoş olamaz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
127
31
8
6
5
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın