Görüş Bildir
Haberler
Ruhumuzu Doyuran Müziklerle Bütünleşmiş Gözümüze de Bayram Ettiren En Güzel Albümler ve Hikayeleri

etiket Ruhumuzu Doyuran Müziklerle Bütünleşmiş Gözümüze de Bayram Ettiren En Güzel Albümler ve Hikayeleri

Musical Dio
18.10.2021 - 16:00

Kimi albümler vardır, kapaklarıyla birlikte efsane olmuş ve akıllardan çıkmayan. Bazılarının hikayeleri çok sıradan, bazılarının oldukça ilgi çekici. Ayrım gözetmeden efsane albümler ve kapaklarından sizin için bi seçki hazırladık. En sevdiğiniz albümü rastlayacak mısınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Dark Side of the Moon

2. Sticky Fingers

2. Sticky Fingers

Rolling Stones'un 1971 yılından sansasyonel albümünün kaptığı, daha da sansasyonel olan Andy Warhol tarafından üretilmiş. Albüm kapağının ilk edisyonunda gerçek bir fermuar varmış. Ne yazık ki depolama sıkıntıları ve alt alta duran LP'lerin fermuardan dolayı zarar görmesinden dolayı iki boyutlu hale getirilmiş

3. The College Drop Out

4. 1989

4. 1989

Taylor Swift'in doğduğu yıla ithaf ettiği albümde tabi ki Polaroid fotoğraf kullanılalıydı. Keçeli kalem ile eklenen yazılar da, minimal bir bakış açısıyla albümün samimiyetini açığa vuruyor.

5. Straight Outta Compton

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Elephant

6. Elephant

2000'lerin en güçlü rock müzik ekiplerinden The White Stripes, Elephant albümünü 2003'te yayınladı. Grup en başından beri kendilerine kırmızı ve siyah renklerini yakıştırıyordu. Tabi albüm kapaklarından da farklı renklerin kullanılması düşünülemezdi. Çeşitli objelerin kullanışdıı fotoğraf çekiminde Meg White ve Jack White bir filin kulakları gibi gözükece şekilde poz verdiler.

7. London Calling

8. Kiss

9. Dookie

9. Dookie

Patti Smith, AC/DC'nin Angus Young'ı gibi örnek aldığı kişileri de görebildiğimiz kapak, Green Day'e şöhret kapılarını araladı. Lokal sahnelerinin kendi aralarında geliştirdiği (inside jokes) şakaları bir araya getirip, oluşturdukları albüm kapağı, Green Day'in hem sound'u hem de politik görüşü hakkında oldukça fikir veriyor.

10. The Velvet Underground

10. The Velvet Underground

Yine bir Andy Warhol klasiği ile karşınızdayız. Andy Warhol müzisyenlerle oldukça içli dışlı bir sanatçıydı. Etrafında modeller, sanatçılar ve müzisyenler olurdu. The Velvet Underground'ı tabiri caizse sokaklardan kurtardığı gibi, hem maddi hem de manevi destek verdi. Tabi ki bu ilişkiyi taçlandırmanın en iyi yolu, sponsoru olduğu albümün kapağını da kendisinin çizmesiydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Nevermind

11. Nevermind

Müzik sektörünü derinden sallayan bir albüm daha, Nevemind. Nirvana'yı dünya çapında ün ile tanıştıran bu albüm, havuz partisi sırasında anlık bir kararla çekilmiş. Ödemesi anında yapılmış, gerekli izinler alınmış, hatta kapakta gördüğümüz bu çocuk büyünce aynı pozu tekrar tekrar çektirmiş. Yine de aradan 30 geçtikten sonra dava açmakta bir sakınca görmemiş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
AL PACİNO

Aradan yüzlerce yıl geçse dahi müziği ile tarzı ile albümleri dünyada hiç unutulmayacak tek gurup PİNK FLOYD dur tartışılmaz .