Görüş Bildir
Haberler
Ruanda’dan Sonra Türkiye: İngiltere Başbakan Adayı Lis Truss’un Göçmen Planı

Ruanda’dan Sonra Türkiye: İngiltere Başbakan Adayı Lis Truss’un Göçmen Planı

ismail kahraman
16.07.2022 - 14:52 Son Güncelleme: 16.07.2022 - 14:58

İngiltere’nin Dışişleri Bakanı olan ve Muhafazakar Parti liderliği için adaylığını koyan Lis Truss, İngiltere’nin göçmenleri Ruanda’ya gönderme planına Türkiye’yi de eklemeyi düşündüğünü açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Göçmeler için Türkiye planı

Göçmeler için Türkiye planı

Gazeteoksijen’deki habere göre; İngiltere’de, Başbakan Boris Johnson’ın yerine gelmek için yarışan adaylar arasında öne çıkan isimlerden biri olan Liz Truss’ın, Ruanda planına Türkiye’nin de katılmasını isteyeceği öğrenildi. The Times’ın edindiği bilgiye göre Liz Truss, başbakan olursa göçmenleri sınırdışı etmek için hazırlanan Ruanda planına Türkiye gibi ülkeleri de eklemeye çalışacak.

Özel toplantıda açıkladı

Özel toplantıda açıkladı

Dışişleri bakanı, özel olarak milletvekillerine, Truss’ın Kanal göçmen kriziyle mücadele etmek amacıyla Ruanda ile yapılan anlaşmanın benzerini yapmak istediğini söyledi. Buna göre Truss, geçici koruma statüsündeki yaklaşık dört milyon Suriyeli ile dünyadaki en büyük mülteci nüfusuna sahip olmasına rağmen Türkiye ile müzakereleri başlatmak istediğini ekledi. 

Truss'a yakın bir kaynak, Türkiye'nin 'Liz'in potansiyel olarak bakacağı türden bir ülke' olduğunu söyledi. Kaynak, “Türklerin buna hazır olup olmadığı başka bir soru” diye ekledi. Muhafazakar Milletvekili Christopher Chope, Truss'ın geçtiğimiz günlerde kendisine Türkiye ve İspanya'yı da içeren diğer ülkelerle benzer anlaşmalar yapmayı planladığını söylediğini aktardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
188
66
30
10
7
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Trabuzeni

Olur sonuçta servi imzalayanların torunları iktidarda

brknt

Helal olsun bu avrupaya savaşmadan hem türkiyenin içine ediyorlar hemde kendilerine pislik bulaştırmıyorlar azıcık devlet aklı milliyetçilik bu işte esas ülk... Devamını Gör

Biker Lady

Allah kahretsin ya…Cidden diyecek bir şey bulamıyorum…Allah belanızı versin