Görüş Bildir
Haberler
RTÜK'ten Halk TV'ye Para ve Program Durdurma Cezası

RTÜK'ten Halk TV'ye Para ve Program Durdurma Cezası

RTÜK, gazeteci Ayşenur Arslan'ın Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik sözleri nedeniyle Halk TV'ye yüzde 5 idari para cezası ve 5 kez program durdurma cezası verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

RTÜK'ün Ayşenur Arslan'ın Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik sözleri nedeniyle başlattığı incelemede karar çıktı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşçı, RTÜK'ün Ayşenur Arslan’ın Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik sözleri nedeniyle Halk TV’ye yüzde 5 idari para cezası, 5 kez de program durdurma cezası verdiğini duyurdu.

Ne olmuştu?

Halil Falyalı cinayeti sonrası değerlendirmelere bulunan Ayşenur Arslan, ''Halil Falyalı, kendini Türk Mukavemet Teşkilatı olarak tanıtırdı. Türk Mukavemet Teşkilatı adada suikastlerle bilinen illegal, yarı resmi bir oluşumdu'' demişti.

RTÜK, Arslan'ın sözlerine ilişkin inceleme başlatmış, AKP, MHP ve BBP Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ayrı ayrı suç duyurusunda bulunmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
17
12
5
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barbaros Y

RTÜK sadece muhalif kanalları denetliyor, diğer kanallara bakan bile yok eminim.

Z. Kaan Budak

Gezi zamanından beri pek kanım ısınmaz bu kanala istedikleri kadar muhalif olsunlar. Gerçi TMT için kötü konuşan bir kitle neye muhalif olabilir orası da ayr... Devamını Gör