Görüş Bildir
Haberler
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den Halk TV'ye Verilen 'Cemo' Cezası Hakkında Açıklama

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den Halk TV'ye Verilen 'Cemo' Cezası Hakkında Açıklama

Ulaş
12.07.2021 - 14:26

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Halk TV'ye kesilen 'Cemo' cezasının gerekçesini Sözcü yazarı Deniz Zeyrek'e açıkladı. Cezayı savunan Şahin, 'İlgili yayıncı kuruluşun terör örgütüyle münasebeti nedeniyle yargıya taşınan ve yargılaması devam eden bir şarkının, üstelik kamuoyu tarafından bilinmesine rağmen programda seslendirilmesine, öncesinde ve sonrasındaki diyaloglara müsaade ettiği, terörle mücadele noktasında kendisine düşen sorumlulukta hassas davranmadığı görülmüştür' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Müzisyenlere destek için düzenlenen gecede Hilmi Yarayıcı'nın seslendirdiği 'Cemo' türküsü nedeniyle Halk TV'ye ceza kesen Radyo, Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’e konuyla ilgili olarak gönderdiği mektubunda verilen cezayı savundu.

'Üst Kurulumuzun kırmızı çizgilerinden bir tanesi de yayınlardaki olası terör ve terör propagandasıdır' diyen Şahin, 'İlgili yayıncı kuruluşun terör örgütüyle münasebeti nedeniyle yargıya taşınan ve yargılaması devam eden bir şarkının, üstelik kamuoyu tarafından bilinmesine rağmen programda seslendirilmesine, öncesinde ve sonrasındaki diyaloglara müsaade ettiği, terörle mücadele noktasında kendisine düşen sorumlulukta hassas davranmadığı görülmüştür' ifadelerini kullandı.

'Diyalog çağrımıza cevap vermediler...'

'Diyalog çağrımıza cevap vermediler...'

“Ayrıca, yaklaşık 2 yıldır Başkanlığını yürüttüğüm Üst Kurulumuzun politikası, yasal yaptırımları en son kullanmaktır” diyen Şahin, “Diyalog çağrılarımıza cevap vermeyen hatta zaman zaman yapmış olduğumuz çok insani uyarıları bile farklı algılayıp bunun üzerinden aleyhimizde propaganda yapan zihniyet, RTÜK'ü müeyyide uygulamaya zorlamaktadır. Bu durumda Yüce Meclis'te millet iradesiyle çıkarılan 6112 sayılı Yasayı uygulama görevi olan RTÜK'ün ikazlarını dikkate almayan, görmezden gelen, ciddiye almayan yayıncı kuruluşlara elinde var olan yaptırım argümanını kullanmaktan başka çaresi kalmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Şahin, Zeyrek'in yazısına yönelik de, 'Köşe yazınızdaki şahsıma, Üyelerimize ve mesai arkadaşlarımıza yönelik olarak ‘siyasi talimatlarla hareket ediliyor' tarzı bir imayı asla ve asla kabul etmiyoruz. Yazınızda açıkça isimlerini zikrettiğiniz AK Parti'nin önemli siyasi isimlerinin de bu iddiayı kabul etmeyeceğini net olarak biliyorum' dedi.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
15
8
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Öte Kisi

Ne söz konusu türküyü ne de teröristlerle ilgisinin olup olmadığını biliyorum ama Goebbels'in gittiği cehennemden bu herife gururla baktığından eminim. Kendi... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Aç bak o zaman sözlerine, mahkemenin sonucunu beklemelik bir şey var mıymış

cinnet is coming

"yargıya taşınan, yargılaması devam eden" ifadesi henüz hakkında bir hüküm yok demektir. masumiyet karinesi "suçlu olduğu ispatlanana kadar, yargılama sonucu... Devamını Gör

Kürş Efendi

megri megri diyenlere, elele poz verenlere ceza???