Görüş Bildir
Haberler
Romantik İlişkilerde Hayal Kırıklığı Yaşama İhtimalini En Aza Düşürmek İçin Yapmanız Gereken 12 Şey

etiket Romantik İlişkilerde Hayal Kırıklığı Yaşama İhtimalini En Aza Düşürmek İçin Yapmanız Gereken 12 Şey

Selluka
04.10.2022 - 23:00

Bir insana bağlanmak ve kendinizi ona teslim etmek kadar zor bir şey yoktur şu dünyada, hele ki geçmişte yaşadığınız acı bir deneyim varsa. Fakat ilişkiler aynı zamanda bizleri insan yapan, bize sevmeyi ve sevilmeyi öğreten birlikteliklerdir. 

Şimdi gelin birlikte romantik bir ilişkide hayal kırıklığı yaşamamanız için yapmanız gereken şeyleri birlikte inceleyelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karşınızdaki insanı özgür bırakmayı öğrenin.

Bir ilişkide karşınızdaki insana özgürlük tanımamanız, kendi içinizde yaşadığınız endişe ve korkuların bir göstergesidir. Eğer gerçekten ciddi bir ilişki içerisinde olduğunuzu düşünüyorsanız, o halde sevginiz ve anlayışınız her şeyin önüne geçmeli ve tüm korkularınızı sona erdirmelidir. Herkes bilir ki sağlıklı bir ilişkinin temeli karşılıklı güvene dayanır ve kişiler ancak birbirlerine güvenerek uzun yıllar boyunca birlikte olabilirler.

2. Kendiniz olun, yapmacık davranışlardan uzak durun.

srv.onedio.com

Bir ilişkiye başlanınca eğer karşıdaki insana karşı çok yoğun duygular besleniyorsa, genellikle o kişinin hayallerini süsleyen insan olmak adına adımlar atılır. Örneğin yeni bir ilişkiye başladınız ve karşınızdaki insana deliler gibi aşıksınız fakat o biraz daha mesafeli. Böyle bir durumda birlikte olduğunuz kişinin 'ideal sevgili' anlayışını öğrenip, o ideal kişi olmak için çaba sarfetmek gibi bir hataya düşebilirsiniz. Eğer ilişkinizin uzun ömürlü ve sağlıklı olmasını istiyorsanız, bu tamamen yanlış bir davranış olacaktır. Karşınızdaki insan sizinle birlikte olmayı seçmiştir çünkü sizi 'siz' olduğunuz için istemiştir.

3. Kendinizi sevmeyi öğrenin.

Kendinizi sevmek, kendinize olan güveninizle doğru orantılıdır; biri arttıkça diğeri de artar. İlk olarak; kendinizi severek hayatınızı daha anlamlı bir hale getirirsiniz çünkü kendini seven bir insan yaşamda anlamı bulmak için gereksiz işlerle uğraşmaz ve onun için en anlamlı şeyin kendi varlığı olduğunu bilir. İkinci olarak; kendinizi severek yaşamda karşınıza çıkan her durumda daha başarılı bir insan olabilirsiniz.

4. Karşınızdaki insana güvenin.

Hepimizin istediği bir şey var: Birlikte olduğumuz insanın gerçekten hayatımız boyunca yanımızda olacak olan sevgili olduğundan emin olmak istiyoruz, değil mi? Cevabınız evet ise, o halde bir risk alıp karşınızdaki insana güvenmek durumundasınız. Bu sayede, birlikte olduğunuz kişinin gerçek aşkınız olup olmadığını anlayacaksınız ve gelecekte yaşama ihtimaliniz olan çok daha büyük hayal kırıklıklarının önüne geçeceksiniz. Bu nedenle hiçbir beklenti içerisine girmeden karşınızdaki insana güvenin ve bunu ona hissettirin.

5. Duyguları olan bir insan olduğunuzu asla unutmayın ve incinebileceğiniz gerçeğini kesinlikle reddetmeyin.

İncinebileceğinizi unutmayın ve bu gerçeği karşınızdaki kişilerin de unutmasına müsaade etmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Herkesin duyguları yaşama konusunda birtakım farkları olduğunu kabul edin.

İlişkilerimizde hayal kırıklıkları yaşamamak için kiminle birlikte olduğumuzu çok iyi anlamalıyız.

7. Karşınızdaki insana saygı duyun.

Şöyle dönüp geçmişinize bir bakın; saygı duyduğunuz ve olumlu yaklaştığınız bir insandan hiç kötülük gördünüz mü? Sanmıyorum... Karşınızdaki insana saygı duyarak, onun ilişkinize daha fazla değer vermesini sağlar ve sizi hayal kırıklığına uğratmasının önüne geçmiş olursunuz.

8. Kendinize saygı duymayı da öğrenin.

Kendisine saygı duyan bir insan hayatta karşılaştığı sorunlara karşı akılcı bir yaklaşımla çözüm üretebilir ve olası hayal kırıklıklarının önüne geçer.

9. Destek olmayı ve destek görmeyi öğrenin.

Sağlıklı ilişkilerin temeli, çiftin birbirine ne derece destek olabildiği ve birbirinden gördüğü desteğe ne derece cevap verebildiğine dayanır. Eğer karşınızdaki insana destek vermeyi ve ondan destek görmeyi öğrenebilirseniz, gelecekte sizi hayal kırıklığına uğratacak durumların önüne geçmiş olursunuz.

10. Tüm hayatınızı ilişkiniz üzerine kurmamayı ve kendinize ait bir dünyaya sahip olmayı öğrenin.

Eğer bir sevgiliniz varsa, o sizin hem arkadaşınız hem anneniz hem sevgiliniz hem hobi-ortağınız vs. olmamalıdır. Birlikte olduğunuz kişi yaşamda el ele yürüdüğünüz kişidir ve siz yürürken karşınıza çıkacak binlerce insanla da iletişim kurmalısınız. İlişkiniz sizin bu dünyadaki tek kaleniz ve güvende hissettiğiniz yer değildir. Eğer öyleyse, gelecekte yaşanma ihtimali olan hayal kırıklıkları sizin için çok daha acı ve katlanılmaz olacak demektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Romantizmden asla vazgeçmeyin.

Romantizm zaman zaman oldukça korkutucudur çünkü çiçekler, bir şişe şarap veya mum ışığında bir akşam yemeği kendinizi tamamen karşınızdaki insana teslim ettiğiniz hissine sürükleyebilir sizi. Ben de bu gruptanım sanırım; romantizm ödümü koparır açıkçası. Fakat reddedilmesi imkansız bir gerçek var ki, o da bir ilişkide romantizmin mutlaka olması gerektiğidir. Birlikte olduğunuz insanla geçireceğiniz romantik bir gece veya birlikte çıkacağınız hoş bir seyahat ilişkinizi ve birbirinize olan bağlılığınızı güçlendirir. Böylece, eğer bir hayal kırıklığı yaşanacaksa bunun karşılıklı olacağı ve birlikte olduğunuz kişiyle kalplerinizin aynı oranda kırılabilecek pozisyonda bulunduğu ortaya konulur.

12. Korkularınızdan kurtulun ve aşkın tadını çıkarmayı öğrenin.

Bu madde en önemlisidir çünkü bizleri insan yapan duygularımızı asla bastırmamalı ve bu hayattan elde edebileceğimiz her şeyi elde etmeliyiz. Bir kere yaşıyoruz ve tüm duyguları dibine kadar deneyimleyerek dünyanın tadına varmalıyız. Bu anlamda çoğu insanı alıkoyan şey 'korku' faktörüdür. Gelecekte ortaya çıkabilecek durumlardan endişe duyarak duygularını bastıran insanlar, aslında dünyanın tadına varmaktan da alıkoymuş olurlar kendilerini. Daha önce de dediğim gibi: Eğer yaşlılığımızda şöyle bir geçmişe bakıp 'Acısıyla tatlısıyla güzel yaşadım be!' diyemeyeceksek, yaşamanın ne anlamı var ki?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
7
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
booba

Yasir beni korkutuyosun yavrum 😅😅😅

booba

umarım 😂😂😂