Görüş Bildir
Haberler
Romantik Çiftlerin Yılbaşında Vizesiz ve Uygun Fiyatıyla Gidebilecekleri Yurt Dışı Tatil Rotaları

Romantik Çiftlerin Yılbaşında Vizesiz ve Uygun Fiyatıyla Gidebilecekleri Yurt Dışı Tatil Rotaları

Yeter Şirin
16.12.2023 - 12:01

Yeni bir yıl yeni umutlara gebeyken, yeni yılda aşk başkadır diyen çiftler için tatil planı yapmaya başlamışken bizimde sofrada tuzumuz olsun diyoruz. Vizesiz ve uygun fiyatıyla uygun olan yurt dışında en çok tercih edilen yılbaşı rotaları merak ediyorsanız buyurun yazının devamına…

Hatırlatma: Vizesiz gidilebilecek ülkelere giriş yaparken dönüş biletinizi sorabilirler. İbraz edilmediğinde ülkeye girişinizi reddedilebilir bilginize… Dolayısıyla bu ülkelere yapacağınız seyahatlerde biletinizi gidiş-dönüş almalısınız. Ayrıca söz konusu bu ülkelere yapacağınız seyahatlerde farklı uygulamalara maruz kalabilirsiniz örneğin kimi ülke girişte otel rezervasyonunu dahi görmek isterken kimi ülkeler hiçbir şart aramaksızın kabul ediyor. Umarım yeni yıl hepimize bol para getirir ve her yere engelsiz bir şekilde gideriz. 🎆

Kaynak: https://melkeontheroad.com/vizesiz-en...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sırbistan

1. Sırbistan

Noel süslemeleri, hazırlıkları, vize istememesi ve uygun fiyatıyla ve şehrin güzelliği ile seçimini Sırbistan’dan yana kullananlar için cezbedici bir ülke. Novi Sad Noel pazarlarlarının vazgeçilmezi olup Belgrad Kalesi, Novi Sad, ve Petrovaradin Kalesi gibi önemli yerleri mutlaka görmelisiniz. Drvengrad (Küçük Ahşap Köy), Sırbistan’ın üçüncü büyük şehri olan Niş de görülmeye değer yerler arasında. Ortodoks Noel’i 7 Ocak’ta kutlanıyor. Aralık ortası gibi başlayan Noel coşkusu Ocak ortalarına kadar devam ediyor. Ayrıca Noel’den birkaç gün önce kurulan Noel pazarında sevgilinizle Noel eşyalarını bulabilir, yılbaşı süslemeleri satın alabilirsiniz.

2. Karadağ

2. Karadağ

Yemyeşil, yüksek dağlarla çevrili Kotor ya da Montenegro vizesiz gidebileceğiniz bir Balkan ülkesi. Adeta İtalya’nın minyatürü kabul edilen Kotor tarihi, mimarisi ile dikkat çekerken plajlarıyla ünlü Budva, dünyanın en derin kanyonlarından olan Tara Nehri Kanyonu, Karadağ’ın eski başkenti olarak bilinen Cetinje, lüks yaşantının zirve yaptığı Sveti Stefan Adası Karadağ’da görmeye değer yerler arasındadır.yılbaşı kutlamaları Aralık ayının başında başlıyor. Işıl ışıl sokakları, uykusuz geceleri ve romantik bir gece istiyorsanız bu yılbaşında Karadağ’ı tercih edebilirsiniz. Ayrıca Karadağ şarapları baya ünlü, alkol tüketiyorsanız tadım yapmayı unutmayın.

3. Kosova

3. Kosova

Hem yakınlığı hem vizesiz olmasıyla sadece yılbaşı değil her zaman tercih edilen Kosova’nin Priştine şehri diğer Baklan ülkeleri gibi büyük bir coşkuyla yeni yılı kutluyor. Sizde bu eğlence de sevgilinizle yer almak istiyor, şehrin ışıklarıyla beraber güzel sokaklarında fotoğraf çekerek yeni yıla yeni başlangıçlar yapmak istiyorsanız Priştine tam size göre. Hazır Priştine’ye gelmişken hem karayolu hem de demir yollarıyla diğer Balkan ülkeleri başkentlerine bağlanabiliyor ve aralarındaki mesafe oldukça kısa olduğu için rahatça gidebilirsiniz.

4. Makedonya

4. Makedonya

Tarih kokan sokaklarıyla Üsküp hem yerli halkı hem de dünyanından her yerinden gelen turistleri her yılbaşında ağırlıyor. Her yıl yılbaşı için düzenlenen konserler ve eğlenceler bu şehri daha da renkli hale getiriyor. Üsküp ve antik şehir Ohrid’in yanı sıra tarihi kalıntıları ile dikkat çeken Bitola ve Tetova da ziyaret edebileceğiniz yerlerdir.Sevdiğinizle birlikte eşsiz doğaya sahip Balkan ülkesinde yeni yılı karşılamak hoş olabilir. Burada Makedonya’da yeni yıl 31 Aralık’ta, Ortodoks Noel’i  7 Ocak’ta kutlanıyor.

5. Gürcistan

5. Gürcistan

Sevgilinizle çılgın ve unutulmaz bir yılbaşı gecesi yaşamak için Tiflis bu şehirlerden birisi… Gürcü mutfağının enfes lezzetlerini tatmak, coşkulu ve eğlenceli bir gece ve Metekhki Köprüsünde Tiflis belediyesinin organize ettiği havai fişekleri görmek istiyorsanız şimdiden uçak biletinizi almalısınız. Antik şehir Svetitskhoveli, doğal güzellikleriyle ünlü Svaneti bölgesi ve Batum gibi sahil kasabaları görülmesi gereken diğer yerlerden. Uçakla 2 saat uzaklıkta bulunan Gürcistan Ortodoks Hristiyan bir toplum olunca kutlama günleri de Jülyen takvime göre Gürcistan’da 7 Ocak Noel, 14 Ocak da yeni yıl günü ve elbette ülkede 31 Aralık gecesi de yeni yıl kutlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bosna Hersek

6. Bosna Hersek

Bosna Hersek farklı dinleri ve kültürleri bünyesinde barındıran bir ülke. Noel kutlamaları da ülkeye uygun, aynı uyum içerisinde, coşkuyla kutlanıyor. Bu coşkunun en iyi hissedildiği yerler olan Tito Caddesi, Latin Köprüsü, Kutsal Kalp Katedrali, Başçarşı, Mostar Köprüsünün yanı sıra Vjetrenica Mağarası gibi doğal güzellikleriyle ünlü olan Trebinje, başkent Saraybosna, Una Nehri’nin kenarındaki Bihac, Bosna-Hersek Krallığı’nın eski başkenti Jajce, Ortaçağ esintileri taşıyan Travnik, tarihi meydanları ve manastırları  partnerinizle gezebileceğiniz yerlerden.

7. Fas

7. Fas

90 günlük vize seçeneği ile Fas, tarihi güzellikleri, vahaları, muhteşem doğası ve eşsiz yemekleriyle yılbaşında tercih edebileceğiniz bir başka ülke. Fes El-Bali, Marakeş’teki Jardin Majorelle, Marakeş’teki Jamaa el Fna Meydanı, Chefchaouen’deki mavi renkli kasaba ve Marakeş Kraliyet Sarayı ve romantik çiftlerin tercihi Kazablanka mutlaka görmeniz gereken yerlerden.

8. Arnavutluk

8. Arnavutluk

Güzel sahil şeridi, tarihi kasabaları ve zengin kültürel mirasıyla Arnavutluk, Akdeniz’in incisi olarak bilinen bir ülke. Tiran, Berat ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Gjirokastër’i mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ayrıca, Arnavutluk’un güzel sahil kasabaları olan Dürres, Vlorë ve Himara’da plajları ve deniz manzaralarıyla ünlü bir şehir. Arnavutluk vizesiz ve uygun fiyatlı olunca tabii ki romantik bir yılbaşı tatili yapmak isteyen çiftlerimiz için güzel bir alternatif olabilir.

9. Tayland

9. Tayland

Tayland, vizesiz gidilebilecek en popüler ülkelerden biri  ve buna ek olarak bütçe dostu seyahat fırsatları sunuyor. Özellikle macera arayanlar için doğal bir cennet olan Tayland‘ta, kurtarılmış fil bakıcılığı, Tay masajı, eşsiz Tay yemekleri kursu gibi birçok ilginç deneyime partnerizle deneyimleyebilirsiniz. Bangkok, Ayutthaya, Chiang Mai‘deki tapınaklar, Phuket’te ki plajlar ve Chiang Rai’deki Beyaz Tapınak hazır gelmişken görmeniz gereken yerlerden.

10. Uruguay

10. Uruguay

Güney Amerika’nın gizli bir mücevheri kabul edilen Uruguay yılbaşında vizesiz gidilebilecek en cazip ülkelerden bir diğeri. Uruguay en çok doğal güzellikleri, sahil şeridi ve sıcak insanları ile ünlü. Uruguay’a kadar gelmişken Montevideo, La Paloma ve  tarihi Colonia del Sacramento, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alır; tarihi sokakları, eski kaleleri ve limanıyla dikkat çeker popüler sahil beldeleri Punta del Este plajları, gece hayatı ve şık tatil köyleriyle dikkat çekiyor.

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
31
25
20
11
10
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Balkanlar güzel görmek isterim.