Görüş Bildir
Haberler
Roma 2024'ün Önceliği: Düşük Maliyet

Roma 2024'ün Önceliği: Düşük Maliyet

Batuhan
17.02.2016 - 16:39

Roma 2024 Olimpiyatları Düzenleme Komitesi Başkanı Luca di Montezemolo, olimpiyatların ülkeleri için büyük bir spor bayramı olacağını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İtalya'nın başkenti Roma'nın 2024 Olimpiyat Oyunları adaylık dosyası kongreler merkezindeki sunumla tanıtılırken detaylar Montezemolo tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Montezemolo, tanıtımda yaptığı konuşmada, olimpiyatları düzenlemeleri durumunda yabancı konukları kendi hayatlarının içine alacaklarını belirterek, 'Spor birleştirici bir unsur. Bizim için büyük bir spor bayramı olacak' dedi.

Düşük maliyet yaklaşımı

Projelerinin 4 unsura dayandığından söz eden Montezemolo, bunların, yüksek düzeyde şeffaflık, düşük maliyet yaklaşımı, paylaşım-katılım ve kentin kalitesini arttırmak olduğunu ifade etti.

Montezemolo, Roma'nın diğer aday kentler Paris, Los Angeles, Budapeşte ve Hamburg arasından bu yarışı kazanmasının, ülkenin 2017-2023'teki ekonomik büyümesine yıllık ortalama yüzde 0,4'lük katkı yapacağını ve 177 bin kişiye istihdam olanağı sunacağını kaydetti.

Toplam maliyet 5,1 milyar euro

Tanıtımda, Roma 2024 organizasyonunun toplam maliyetinin 5,1 milyar euro civarında olacağı, bunun 2,1 milyarlık kısmının sponsorlar, pazarlama, bilet satışları ve Ulusal Olimpiyat Komitesi katkısıyla karşılanacağı ifade edildi.

Tesislerin yüzde 70'i hazır

Tesislerin yüzde 70'i hazır

Olimpiyat oyunlarının, kentin Foro Italico, Tor Vergata ve Fiera di Roma semt ve bölgelerinde oluşturulacak spor sahalarında icra edileceği ve bu yerlerdeki tesislerin yüzde 70'nin de hazır olduğu belirtildi.

Bu arada, tanıtımda mektubu okunan İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, 2024 Olimpiyatları'na adaylığı, ülkenin geleceğinin planlaması için büyük bir mücadele olarak tanımladı.

Adaylık dosyasının ileriki günlerde, Montezemolo, İtalya Ulusal Olimpiyat Komitesi Başkanı Giovanni Malago ve diğer ilgililerce İsviçre'nin Lozan kentindeki Uluslararası Olimpiyat Komitesine (IOC) teslim edilmesi bekleniyor.

2024 Olimpiyatları'nın ev sahipliğine hak kazanacak kent, Eylül 2017'de Peru'nun başkenti Lima'da yapılacak IOC Kongresi'nde belli olacak.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın