Görüş Bildir
Haberler
Robin van Persie, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı

Robin van Persie, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı

Enver K.
14.07.2015 - 18:04 Son Güncelleme: 14.07.2015 - 18:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Robin van Persie, Şükrü Saracoğlu'nda düzenlenen törenle 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

Yıldız futbolcu için Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda coşkulu bir tören düzenlendi. İmza törenine sportif direktörü İtalyan Giuliano Terraneo ile birlikte 11 numaralı formasıyla çıkan Robin van Persie, taraftarları selamladı.

Fenerbahçe'nin sportif direktörü Giuliano Terraneo, imza töreninde yaptığı açıklamada 'Takımımızın güzel mozağinin tamamlayıcısı olan bir oyuncuyu sizlere tanıtacağız. Bu transferlerimizin, takımımızın dünya çapında başarılar yakalamak istediğinin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Kulübümüze bir büyük oyuncuyu daha kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kadromuzu çok güçlendirecek bir oyuncuyla birlikteyiz. Onu sizlerle baş başa bırakıyorum.' dedi.

Robin Van Persie, taraftarı 'Merhaba Fenerbahçe' diyerek selamladı.

Robin van Persie, 'Az önce benim Türkçe öğrendiğim ilk kelimeyi duydunuz. En kısa zamanda Türkçe'yi öğreneceğim. Fenerbahçe ailesinin bir parçasıyım. Gerçekten benim için çok güzel duygu. Burada bu büyük taraftarı görmek, beni karşılamaya gelmeniz gerçekten büyük bir duygu. Size sadece bir şeyin sözünü veriyorum. Kazanabildiğimiz kadar kupa için elimden geleni yapacağım. Bugün burada coşkumuz böyleyse şampiyon olunca nasıl olur, şu anda tahmin bile edemiyorum' dedi.

Hollandalı yıldız kendisini Fenerbahçeli yapan sözleşmeye imza attı. Ardından taraftar önünde topla şov yaptı.

Robin van Persie, oğlu Shaquell ile birlikte Saracoğlu'nda topla şov yaptı. Daha önce ManU alt yapısında oynayan Van Persie'nin 8 yaşındaki oğlu Shaquell, Fenerbahçe alt yapısında forma giyecek.

Fenerbahçe bugün imza töreni düzenlediği yeni transferi Robin van Persie'nin alacağı ücreti borsaya bildirdi.

Fenerbahçe'nin borsaya yaptığı açıklama şöyle;

'Profesyonel futbolcu Robin van Persie ile 2015-2016, 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarını kapsayan 3 yıllık sözleşme imzalanmıştır.

Sözleşme kapsamında oyuncuya ödenecek sezonluk garanti ücret 4.900.000 EUR, maç başı ücreti 20.000 EUR'dur. (azami 40 maç)'

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Her şey 12 yıl önce başladı"

"Her şey 12 yıl önce başladı"

Fenerbahçe'nin yeni transferi Robin van Persie İmza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kariyer planlaması sorulan Hollandalı yıldız, 'Hayatınızda hep zor seçimler yapmak zorunda kalırsınız. Ailenizle konuşursunuz.. Bir karar alırken durumun artısına ve eksisine bakarsınız. Sonunda da bir karar verirsiniz. Bu Arsenal'den Manchester United'a transfer olmamdan farklı bir durum. Ama ben şu an İstanbul'a geldiğim için mutluyum. Burası bir futbol şehri. 17-18 bin kadar taraftarın beni karşılaması beni çok etkiledi.' dedi.

'FENERBAHÇE'YE İLGİM 12 YIL ÖNCE BAŞLADI'

Türkiye'ye gelmesinde Dirk Kuyt'ın etkisinin olup olmadığı sorulan oyuncu, 'Dirk Kuyt ile son 10 yıldır beraber milli takımda forma giyiyoruz. Fenerbahçe için büyük bir tutkusu vardı. Onun buraya karşı büyük bir coşkusu vardı. Benim durumum içinde her şeyin benim için iyi olduğunu söyledi. Benim Manchester'da da Hollanda'da Türk arkadaşlarım var. Doğruyu söylemek gerekirse pek çoğu Fenerbahçeli. Ama benim için Fenerbahçe ile ilişkim 12 yıl önce başladı. O dönem Feyenoord forması ile Fenerbahçe'ye karşı oynamıştım. Taraftarlar büyük bir coşku içindeydi. Stadı adeta hareket ettiriyorlardı.' ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'tan transfer teklifi alıp almadığı sorulan Van Persie, bu soruyu 'Son yıllarda hakkımda sürekli transfer dedikoduları çıkıyor. Buna artık çok alıştım. Son aylarda da bu çok yaşandı. Basında çıkan haberlerin bazıları doğru bazıları yanlıştı. Ama ben en çok mutlu olacağım kulübü tercih ettim. En az üç yıl buradayım. Benim için artık Fenerbahçe tecrübesi var.' şeklinde cevaplandırdı.

'SNEIJDER İLE ARAMDA GÜZEL BİR REKABET OLACAK'

Sneijder ile uzun yıllar sonra yeniden aynı ligde oynayacak olmalarına değinen Van Persie, 'Sneijder ile aynı ligde yeniden oynayacağım için heyecanlıyım. Ama bu aynı zamanda güzel bir de rekabet olacak. O da iyi bir takımda forma giyiyor.' dedi.

2011-13 sezonundaki müthiş performansını yeniden yakalamak istediğini söyleyen Van Persie, 'Manchester United ile bir kaç idmana katıldım. Kendim de özel olarak çalıştım. Hazır hale gelmem için bir kaç haftaya daha ihtiyacım var.' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'de de üst düzey futbol oynayıp oynayamayacağı sorusuna ise Van Persie, 'Hocamız Vitor Pereira ile de güzel bir konuşmamız oldu. O benim nereden geldiğimi biliyor. Onun ekibiyle birlikte çalışarak en iyi seviyeye gelmeye çalışacağım. Aynı seviyede futbol oynayıp oynayamayacağımla ilgili soruya gelirsek... Ben hem fiziksel hem de mental olarak daha uzun yıllar futbol oynayabileceğime inanıyorum. Bunun için de elimden geleni yapacağım.' şeklinde yanıt verdi.

'MANCHESTER UNITED'DAN AYRILMAYA HAZIRDIM'

Manchester United'dan ayrılmaya nasıl karar verdiğini de açıklayan Hollandalı golcü, 'Benim hislerim uzun zamandır oluşmaya başlamıştı. Oradan ayrılmayı bekliyordum ve kendimi buna alıştırmıştım. Bir günde gerçekleşmiş bir olay değil. Futbolda birçok şey yaşarsınız. İyi ve kötü anlar yaşarsınız. Oradaki oyuncularla iyi bir diyalog yaşadık buraya gelmeden önce. Herkesin benim oradaki dönemimi takdir ettiğimi düşünüyorum. Benim için de bu yeterli.'

'ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KATILACAĞIZ'

Şampiyonlar Ligi'ne katılacaklarına inandığını da sözlerine ekleyen Van Persie, 'Şampiyonlar Ligi elemeleri ilginç olacak. İlk turda Ajax ile eşleşme ihtimalimiz var. Bu benim için ilginç bir durum oluşturur. Bizim ilk hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak. Bu takım ve bu teknik heyetle büyük bir şansımız olduğunu düşünüyorum. Taraftarların da desteğiyle bu işi başaracağımızı düşünüyorum. Ben bu takımda olabildiğince fazla kupa kaldırmak ve Avrupa'da bu takımı iyi yerlere gelmesini görmek istiyorum.'

Baskı altında oynamaya alışık olduğunu da vurgulayan Van Persie, 'Ben baskıdan korkmuyorum çünkü baskıya alışkınım. Ben de bazen kendi üzerimde baskı oluşturabiliyorum ve bunun beni iyi yönde etkilediğini düşünüyorum. Bu baskı ve taraftarın tutkusu beni heyecanlandırır. Tabii ki onlar her zaman üst düzey performans bekleyecekler benden. Bunda da haklılar. Tabii ki goller kaçırabilirim. Ama atana kadar deneyeceğim, hep en iyisini vermeye çalışacağım. Benim rüyam Fenerbahçe için goller atabilmek, bugün gördüğüm o müthiş taraftarı memnun etmek. Umarım bunu başarabileceğim.'

'AİLECEK İSTANBUL'U ÇOK SEVDİK'

Yeni geldiği İstanbul'da çok güzel izlenimler edindiğini de belirten Van Persie, 'İstanbul çok büyük bir şehir. Yanlış bilmiyorsam 18-19 milyon insan yaşıyor. Burada olduğum iki gün boyunca gördüğüm şey, insanların yardımseverliği, sıcaklığı oldu. Ailecek bunu çok sevdik. Biz şimdi ailecek bu ülkenin bir parçası olmak istiyoruz. Az önce söylediğim gibi eğer yeni bir ülkede yaşamaya başlıyorsanız o ülkeye saygı duymak ve dilini öğrenmek zorunda olduğunuzu düşünüyorum. Ailemle beraber ilk yapacağımız iş Türkçe öğrenmek olacak. Bu ülkeye uyum için çok önemli. Türkçe öğrenmem ne kadar sürer bilmiyorum ama umarım sizlerle seneye Türkçe olarak bir basın toplantısı yapabiliriz.'

Eurosport

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
2
0
0
0
0