Görüş Bildir
Haberler
Rota: Amsterdam & Hollanda

Rota: Amsterdam & Hollanda

04.07.2014 - 17:08 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 16:34

Dünyanın en güzel şehirlerinden biri Amsterdam’a mı gideceksiniz? Cevabınız evet ise seyahate çıkmadan önce bunları mutlaka okuyun...

Bizden söylemesi; İster turistik veya kısa dönemli, isterse çalışmak ve yaşamak için olsun, Amsterdam’ın sizi kendine çekecek belki yüzlerce güzel ve kente özel yönü bulunmaktadır. Gerçek Amsterdam’ı tecrübe etmek için gitmeli, görmeli, yemeli ve içmelisiniz. Haydi o zaman biraz Amsterdam hakkında bilgilenelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sırada Rotamız: RIJKS MÜZESİ

1. Sırada Rotamız: RIJKS MÜZESİ

Amsterdam Rijks Müzesi çok zengin koleksiyonuyla Amsterdam’ın göbeğinde, Museumplein’in en başında yer alır. MüzedeHollanda’nın 800 yıllık tarihinden bu güne 8.000 sanat eserini; heykeller, Hollanda denizciliğini anlatan gemi maketleri, antik parçalar, kıyafetler, Delftware ve tabi ki Hollanda’nın en önemli sanat koleksiyonunu görebilirsiniz.

2. Sırada Amsterdam Tarihi

2. Sırada Amsterdam Tarihi

Hollanda 16 ve 17. yüzyıllarda tüm dünyada ticaret ve sömürgecik sayesinde altın çağını yaşarken Amsterdam ise bu dönemde dünyanın en zengin kentiydi. Ticaret merkezi olması Amsterdam’ın dünyanın çok farklı kültürleriyle etkileşim yaşamasını sağladı, bu da kentte bir kültür-sanat patlamasını tetikledi. Günümüzde kentin kendine has rahat yaşamı, farklı kültürlere ve yenilikliğe açık olması ihtişamlı geçmişiyle doğrudan bağlantılıdır.

3. Sırada Rotamız: Heineken Fabrikası

3. Sırada Rotamız: Heineken Fabrikası

Gelelim meşhur Hollanda Birası Heineken Fabrikasına. (Heineken Experience). Önce Heineken’in tarihi hakkında bilgi ediniyorsunuz. Ardından bira üretim sürecinin tüm aşamalarını rehber eşliğinde keşfediyorsunuz. Yaklaşık 40 dakika süren bu bölümün ardından bir hayli yorulacaksınız. İşte burada işin en keyifli kısmına geliyor, buz gibi bira servisi tüm yorgunluğunuzu unutturuyor.

4. Sırada UNESCO Kültür Mirası Kanalları

4. Sırada UNESCO Kültür Mirası Kanalları

Hollandalıların Grachtengordel dediği Amsterdam’ın en eski üç kanalı Prinsengracht, Herengracht, Keizersgract ve Jordaan adasını kapsayan alan UNESCO tarafından kültür mirası listesine alınmıştır.Bu üç kanal ve bağlantılı küçük kanallar, binalar, her detay mutlaka görülmelidir.

5. Kent İçi Ulaşım

5. Kent İçi Ulaşım

Amsterdam çok sınırlı alanda kurulmuş, ufak ve derli toplu bir şehirdir. Öyle ufaktır ki çoğu zaman kentin yerlileri bazen Amsterdam’ı büyük bir kasaba olarak adlandırır. Kent içerisinde dilediğiniz yere bisikletle, tramvayla, metroyla, otobüsle, kanaldan tekneyle hatta yürüyerek kolayca ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sırada Rotamız: Madame Tussaud Müzesi

6. Sırada Rotamız: Madame Tussaud Müzesi

Burada ise bir çok ünlünün balmumu heykellenin olduğu müzeye gidecekseniz, bir turist info'dan kanal turu bileti ile birlikte yarı fiyatına girebilirsiniz.

Madame Tussaud Müzesi

Madame Tussaud Müzesi

İçeride sizi,  Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atarük, David Beckham, Jennifer Lopez, Elvis Presley, Beyonce, Madonna, Michael Schumacher, Kim Kardashian  ve daha birçok ünlü ve önemli kişiler ile karşılaşacaksınız.

6. Sırada Rotamız: Dam Meydanı

6. Sırada Rotamız: Dam Meydanı

Sıra geldi Amsterdam'ın tarihi güzelliklerine. Dam Meydanı'ndaki hergün 10:00 - 17:00 saatleri arasında açık olan (Haziran ayında Perşembe kapanış 20:00) Nieuwe Kerk (yeni kilise) farklı sergilere evsahipliği yapmaktadır. Birkaç kez yanan kilisenin bugüne kalmış en eski yeri koro bölümüdür ve bu bölüm 1400lere dayanmaktadır.

Dam Meydanı: Canlı Sokak Performansları

Dam Meydanı: Canlı Sokak Performansları

Dam Meydanı'na (Dam Square) gelmişken neredeyse hergün farklı insanların canlı performanslarını sergilediği sokak göstericilerine değinmezsek olmaz.

7. Cafeler & Restauranlar

7. Cafeler & Restauranlar

Günümüzde de geçmişte olduğu gibi kahve ticaretinde Hollanda çok başarılıdır. Hollandalı kahve satar ve çok tüketir. Hollanda’da Dünya ortalamasının çok çok üzerinde kahve içilir. Amsterdam’lılar oldukça rahat, umursamaz hayatın tadını çıkarmayı bilen insanlar olarak tanınırlar. Ta ki kahve noksanlığı yaşayana kadar! Kahve Amsterdam’da sayılı ciddi konulardan biridir. Her sabah iş yolunda, işe varınca, iş saati boyunca çalışırken ve aralarda sürekli kahve içilir. Tarihi grand-cafeleri oldukça keyiflidir. Her cafe kendine özgü kahve sunum şekline ve ikramlara sahiptir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Alışveriş Mekanları

8.  Alışveriş Mekanları

Amsterdam'a gelipte hediyelik eşya almadan olurmu hiç? Hollandalılara özgü alışveriş merkezlerinden bir örneği olan 'I Amsterdam'' tarzı yerlerden tatilinizi ölümsüzleştirebilirsiniz.

9. Meşhur Hollanda Laleleri

9. Meşhur Hollanda Laleleri

Hollandalıların laleyi Türkiye’den aldıkları bilinen bir gerçek. Dünyada eşi benzeri olmayan, sadece Erzurum’da yetişen bir lalenin  son kalan soğanlarını söküp yurtdışına götürmeye çalışan 2 Hollandalı sınır kapısında yakalanmıştı. İşte o denli bir lale çılgınlığı var bu ülkede. Ülkenin önemli bir ticaret ve turizm kaynağı lalelerdir.

10. Sırada Rotamız: Red Light District (Kırmızı Fener Mahallesi)

10. Sırada Rotamız: Red Light District (Kırmızı Fener Mahallesi)

Bir çok kişinin yuvasını yıkan, Hollandanın adı çıkmış yerlerinden biri diyebiliriz burası için. Halbuki gelişmiş ülkelerde böyle mekanlar o kadar yaygın ki, neredeyse herkes alışmış durumda.  Çok kalabalık, kadın erkek herkesin gezdiği, gezerken camekanların arkasında genelevlerde çalışan kızları göreceğiniz bir mahalle. Ayrıca esrar satılan coffeeshoplar mevcut.

11. Sırada Rotamız: Van Gogh Müzesi

11. Sırada Rotamız: Van Gogh Müzesi

Hollandalı ressam Van Gogh'un çalışmalarının sergilendiği müzedir. Müze Dünya'da Van Gogh'un resim ve çizimlerinin sergilendiği en büyük müzedir. Müzeyi 2005 yılında 1.417.000 kişi ziyaret etmiştir. Müze ulusal bir müze özelliği taşımaktadır.

Müze binası Gerrit Rietveld tarafından yapılmış ve 1973 yılında açılmıştır. 7 Aralık 2002 tarihinde bazı resimler müzeden çalınmış, ancak çalınan tablolar yerine bir daha konulamamıştır.

12. Kanal Turları

12. Kanal Turları

Kanal turları yapmadan Hollanda'dan gitmem diyorsanız Holland International’a ait tekneler ile turlara katılabilirsiniz. Birçok bilet türü vardır. Bizim önerimiz 1 saatlik tur satın alın, Karşılığın da 13.50 Euro ödersiniz. İngilizce dil seçeneği var. İlk önce tekne Amsterdam kanallarının dışına çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanal Turları

Kanal Turları

Tura 1952′de yapılan Hollanda Film Müzesi(EYE)‘ni görerek başlıyorsunuz. Sonra konserlerin verildiği Bimhuis.

Kanal Turları

Kanal Turları

1 saatin sonunda tura başladığınız noktada inip otelinize tekrar geri dönebilirsiniz.

13. Sırada Rotamız: Ajax Amsterdam Arena Stadyumu

13. Sırada Rotamız: Ajax Amsterdam Arena Stadyumu

Genelde erkeklerin ilgisini çekebilecek bir stada sahip olan Holladanın Ajax kulübü, bu heybetli görüntüsü ile Utrecht' den gelirken yol üzerinde, Amsterdam girişinde bulunan, teknolojinin tüm imkanlarının kullanıldığı, ayrıca dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan Sensation White konserleride burada yapılmaktadır.

13.Peynir Dükkanları

13.Peynir Dükkanları

Son olarak Hollanda  süt ve süt ürünlerinden özellikle peynirleri ile ünlü. Almayacak olsanız dahi sırf peynir çeşitlerini görmek için mutlaka bir peynir dükkanına uğramanızı tavsiye ederiz.

Tatil Pusulası

Tatil Pusulası

Biz araştırmamızı yaptık, şimdi söz sırası sizde, erken rezervasyonlardan yararlanmak istiyorsanız altaki yazıya tıklamanız yeterli.

TATİLPUSULASI.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
7
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
n_erg_is

Madame Tussaud'un Amsterdam şubesinde Atatürk'ün balmumu heykeli yoktur, Londra'da vardır.

Osman Sönmez

Amsterdam hakkında yazınız oldukça kapsamlı olmuş. Şurada da https://gezimanya.com/hollanda/amsterdam-gezilecek-yerler benzer bir yazı var, bunları karşılaşt... Devamını Gör

İrem Su Şendaş

Amsterdam gerçekten şahane bir şehir. Şu yazıda liberalizmin başkenti diyordu ki haklılar; http://www.kesfetsene.com/amsterdam-gezi-rehberi