Görüş Bildir
Haberler
Riot Games, Cinsiyet Ayrımından Dolayı 2000 Kadın Çalışanına Toplamda 100 Milyon Dolar Verecek

Riot Games, Cinsiyet Ayrımından Dolayı 2000 Kadın Çalışanına Toplamda 100 Milyon Dolar Verecek

Burak Kaya
28.12.2021 - 16:00

Riot Games, yıllardır süren cinsiyet ayrımcılığı konusundan dolayı kadın çalışanları ile yeni bir anlaşmaya imza attı. Eskiden veya şu an aktif olarak çalışan toplam 2000 kadın çalışan için şirket, 100 milyon dolarlık ödeme yapacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2018'den beri sorun devam ediyor.

2018'den beri sorun devam ediyor.

Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden olan Riot Games, 2018 yılından beri kadın çalışanlarına yaptığı cinsiyet ayrımı nedeniyle okların hedefindeydi.

Şirketin çalışanlarının, kadınlara yaptığı davranışların ardından basına sızan haberlere göre şirket içinde gerçekten bir ayrımın olduğunu ortaya koydu.

4 yıl süren bu sürecin ardından dün The Washington Post tarafından yapılan haber ile birlikte şirket ile kadın çalışanlar arasında bir anlaşma yapıldığı ortaya çıktı.

Davada anlaşmaya varıldı.

The Washington Post'un haberine göre şirket ile kadın çalışanlar arasında yaşanan sorun, ortak bir noktada çözüldü. Aktarılan bilgilere göre şirket, yıllar içerisinde yapılan cinsiyet ayrımcılığından dolayı kadın çalışanlarına toplam 100 milyon dolar ödeme yapacak.

Bu paranın 80 milyon dolarlık kısmı kadın çalışanlar arasında paylaşılacak, geriye kalan 20 milyon dolar ise avukatlar ve masraflar için harcanacak.

Bu gelişmeyle birlikte oyun dünyasında Riot Games, bu sorunu bir nevi kabul etti ve bedelini ödemeye hazır olduğunu belirtti. Bundan sonra şirket içerisinde cinsiyet ayrımı olaylarının azalması bekleniyor.

Dünya genelinde birçok şirkette yaşanan cinsiyet ayrımı problemi sonucunda birçok CEO, görevlerinden istifa etmişti.

Şirket, son zamanlarda VALORANT ile çok popülerleşti.

Şirket, son zamanlarda VALORANT ile çok popülerleşti.

Riot Games, öncelikle LoL ile dünya çapında çok büyük bir kitleye ulaştı. Esporun ana yapılarından olan League of Legends ile büyük bir başarı yakalayan şirket, bu oyun için düzenlediği turnuvalarla ile birlikte bir ekosistem yaratmayı başardı.

Pandemi döneminin başında VALORANT ile birlikte FPS dünyasına adımını atan Riot Games, VALORANT ile de iyi bir başarı yakaladı ve şu an dünya çapında VALORANT oyunu için çeşitli turnuvalar düzenliyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın