Görüş Bildir
Haberler
Riot Forge'un İlk Oyunlarından Ruined King'e İlk Bakış: Yollar Bilgewater'da Kesişiyor

Riot Forge'un İlk Oyunlarından Ruined King'e İlk Bakış: Yollar Bilgewater'da Kesişiyor

Riot Forge'un geçtiğimiz günlerde Hextech Mayhem ile aynı anda oyuncularla buluşturduğu sıra tabanlı rol yapma oyunu Ruined King'e ilk bakışı atıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle nedir bu Ruined King?

Ruined King: A League of Legends Story pek çok sevilen karakteri kanunsuz Bilgewater'da bir araya getiriyor.

Ruined King: A League of Legends Story pek çok sevilen karakteri kanunsuz Bilgewater'da bir araya getiriyor.

Bu noktada oyunun hikayesine biraz göz atmak gerekirse League of Legends evreninin en gizemli fenomenlerinden biri olan Kara Sis'in tüm Bilgewater, hatta neredeyse Runeterra'yı tehdit ettiğini görüyoruz. Gölge Adalar'dan yayılan bu tehlike karşısında ilk harekete geçenler de elbette Bilgewater sakini şampiyonlarımız oluyor. Oyun ilerledikçe onlara çeşitli sebeplerden yolları Bilgewater'a düşmüş diğer şampiyonlarımız da ekleniyor ve Miss Fortune, Illaoi, Braum, Yasuo, Ahri ve Pyke'dan oluşan ekibimizle bu evreni keşfe çıkıyoruz.

Oynanıştan biraz bahsetmek gerekirse...

Koridor sistemini biraz açalım.

Koridor sistemini biraz açalım.

Savaşları ciddi manada çeşitlendiren ve etkileyen koridor sistemi üç ana damardan oluşuyor. Bunlardan ilki ve varsayılan olarak hamlelerimizi yaptığımız denge koridoru. Bu koridordaki hamlelerimiz hem hız hem de güç bakımından dengelenmiş bir biçimde etki ediyor. Üstteki kol olan hız koridoru ise adından da anlaşılabileceği üzere daha atik saldırılar yapılmasına olanak sağlıyor, ancak bunun karşılığını hasardan feragat ederek veriyoruz. Son koridor olan alttaki güç koridoru ise saldırıların hızını kesse de rakibe hayli güçlü bir darbe indirmemize yardımcı oluyor. Koridor sisteminde ayrıca rakiplerimizin ve kahramanlarımızın konumlandıkları yerlere de dikkat etmek gerekiyor. Zira bazı etkiler yalnızca tek bir koridorda saldırı yapıldığında engellenebiliyor yada etki edebiliyor. Bu mekaniğe alışmak türe aşina olan oyuncuları bile başlangıç için biraz zorlayabilecekken türe adımınızı ilk kez bu oyunla atmış iseniz kavramak daha da uzun sürebiliyor. Ancak mekaniğin genel mantığını kavradıktan sonra savaş stratejinizi buna göre çizmek ve kahramanların yeteneklerini buna göre planlamak oyun zevkini kesinlikle derinleştiriyor.

Hazır karakter yeteneklerinin bahsi geçmişken...

Hazır karakter yeteneklerinin bahsi geçmişken...

Grubumuzdaki her karakter kendilerine has yetenekler ile geliyorlar. Örneğin Kraken Rahibesi Illaoi iyileştirme ve biraz daha takım arkadaşlarını korumaya yönelik yetenekleri ile öne çıkarken Bilgewater'ın hakimi olmayı kafasına koymuş korsanımız Miss Fortune düşmana yaptığı agresif ataklar ile öne çıkıyor. Karakterlerimizin koridor saldırıları çok daha güçlüler ve mana tüketiyorlar. Bu sebeple bunları doğru kombinasyonlarla, doğru koridorda ve doğru anlarda kullanmak bir hayli önemli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğru ekipmanı kullanmak da savaşlarda hayati önem taşıyan konulardan bir tanesi.

Doğru ekipmanı kullanmak da savaşlarda hayati önem taşıyan konulardan bir tanesi.

Oyun boyunca karakterlerimiz ekipmanlarını güçlendirerek yollarına devam ediyorlar. Bu ekipmanları haritada karşınıza çıkan satıcılardan, hazine sandıklarından ve dövüşlerin ardından elde edebiliyoruz. Oyun stratejinize ve tarzınıza bağlı olarak tercih edeceğiniz ekipmanların her bir karakteri özelliklerine göre bir adım daha öteye taşıyorlar.

Biraz da oyunun geçtiği mekanlardan söz edelim.

Biraz da oyunun geçtiği mekanlardan söz edelim.

Oyun bizi daha ilk andan itibaren büyüleyici manzaralar ile karşılıyor. Bilgewater'ın kanunsuzluk, servet ve deniz kokan sokakları önümüze seriliveriyor. Bu sokakların keşfedilecek pek çok sırrı da var elbette. Karşınıza çıkacak farklı düşmanlarla kapışmayı göze alırsanız elde edebileceğiniz hazineler, bu dünyayı bir parça daha aydınlatacak hikaye parçaları, balıkçıdan edindiğiniz olta sayesinde balık tutabileceğiniz noktalar, tüccarlar ve daha pek çok etkileşime girilebilecek alan harita içerisine yedirilmiş. Harita ise yekpare bir biçimde değil, parçalara ayrılmış şekilde oyuncuya sunuluyor.

Bu büyüleyici dünya kendine yakışır bir biçimde oyuncuya sunuluyor.

Lafı toparlamak gerekirse...

Lafı toparlamak gerekirse...

Ruined King: A League of Legends Story sıra tabanlı dövüş sistemine aşina olmayan oyuncuları bile avucunun içine alabilecek bir yapım. Başlangıçta bu yapıya, özellikle de koridor sistemine alışmak biraz vakit alsa da ana mantığı çözdükten sonra Ruined King başında zamanın nasıl geçtiğini anlamak epey zor. Büyüleyici League of Legends dünyasını ve bu dünyanın en ilgi çekici hikayelerinden birini gayet başarılı bir biçimde oyuncuya aktaran yapım League of Legends hayranlarını heyecanlandırırken bu dünyaya hiç aşina olmayan yeni oyuncuları da anında içine çekebilecek cinsten. PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch ve PC platformları için çıkış yapmış olan oyun ülkemizde PC için 100 TL'den satışa sunulmuş vaziyette. PS4 üzerinden 285 TL'ye sahip olunabilen yapım Xbox mağazasında 219, Türk Lirası ile satışın olmadığı Nintendo Switch mağazasında ise 29.99 dolar

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?