Görüş Bildir
Haberler
Rio 2016'da Ülkesinin Bayrağını Dalgalandıramayacak 10 Sporcudan Oluşan Mülteci Takımı

Rio 2016'da Ülkesinin Bayrağını Dalgalandıramayacak 10 Sporcudan Oluşan Mülteci Takımı

Fulin
03.08.2016 - 23:21 Son Güncelleme: 05.08.2016 - 22:36

Kuşkusuz Olimpiyat oyunlarını eşsiz kılan en önemli özellik, dünya üzerindeki tüm ülkelerden en başarılı sporcuların bir araya gelip ülkelerinin bayrağı altında mücadele etmesi. Ancak bazı başarılı sporcular ülkelerinde yaşanan sorunlar sebebiyle bayrakları altında yarışamıyorlar. Rio 2016'da yer alacak 207 ülkenin yanında bir de ülkelerini temsil edemeyecek başarılı sporcuların oluşturduğu bir mülteci takımı olacak. Bu sporculara yakından göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yusra Mardini

1. Yusra Mardini

Suriyeli yüzücü kadınlarda 100 metre serbest ve 100 metre kelebekte mücadele edecek. 1998 doğumlu sporcu ülkesindeki savaş sebebiyle ülkesini temsil edemiyor. Mardini yaşantısına Berlin, Almanya'da devam ediyor.

2. Popole Misenga

2. Popole Misenga

1992 doğumlu Demokratik Kongolu Misenga, Judo 90 kiloda mülteciler takımını temsil edecek. Sporcunun doğum yeri olan Bukavu'nun Kongo Savaşı'nda en çok etkilenen bölgelerden biri olduğu biliniyor.

3. Yonas Kinde

3. Yonas Kinde

Atletizm branşında uzun mesafelerde mücadele eden Yonas Kinde aslen Etiyopyalı bir atlet. Kinde, 2012'den beri Lüksemburg'da yaşıyor. Ülkesinden ayrılma sebebini ise politik olarak değerlendiriyor.

4. Yolande Mabika

4. Yolande Mabika

Aynen Misenga gibi Kongolu olan Mabika da ülkesindeki savaştan etkilenen bir sporcu. Judo branşında 70 kiloda mücadele edecek 28 yaşındaki sporcu, mindere 10 Ağustos günü çıkacak.

5. Rami Anis

5. Rami Anis

Savaş öncesi Suriye'nin Halep kentinde yaşayan yüzücü Rami Anis, 25 yaşında ve şu anda Belçika'da hayatına devam ediyor. Anis, yüzme branşında 100 metre serbest ve 100 metre kelebekte yeteneklerini sergileyecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. James Chiengjiek

6. James Chiengjiek

Aslen Güney Sudanlı olan atlet, atletizm branşında kendini gösterme şansı bulacak. 400 metrede piste çıkacak olan James Chiengjiek'in hikayesinde de yine bir savaş var. Güney Sudan'daki iç savaş esnasında Kenya'ya mülteci olarak sığınan sporcu çalışmalarına bu ülkede devam ediyor.

7. Anjelina Nadai Lohalith

7. Anjelina Nadai Lohalith

Yine Güney Sudan'dan gelen bir sporcu olan Anjelina Nadai Lohalith, Rio 2016'da mülteciler takımını temsilen 800 metrede piste çıkacak ve mücadele edecek. Henüz 6 yaşındayken evinden uzaklara gitmek zorunda kalan bu başarılı sporcunun hüzünlü geçmişinde iç savaş var. Lohalith, şu anda Kenya'da yaşıyor.

8. Paulo Amotun Lokoro

8. Paulo Amotun Lokoro

Bir diğer Güney Sudanlı sporcu Paulo Amotun Lokoro da atletizm branşında yeteneklerini ortaya koyamaya çalışan bir sporcu olacak. Pistin en çekişmeli müsabakalarından biri olan 1500 metrede ter dökecek olan Lokoro da diğer arkadaşları gibi Kenya'da hayatına devam ediyor. Oraya gelme sebebini ise tekrarlamaya gerek yok.

9. Rose Nathike Lokonyen

9. Rose Nathike Lokonyen

Rose Nathike Lokonyen de ülkesi olan Güney Sudan'ı temsil edemeyecek ve mülteci takımında yer alacak atletlerden bir tanesi. Kanlı iç savaşın pençesinden kaçıp, mülteci kamplarına sığınan ve spor ile tekrar ayağa kalkan bu sporcu 23 yaşında ve Rio 2016'da 800 metrede rakipleri ile mücadele edecek.

10. Yiech Pur Biel

10. Yiech Pur Biel

Mülteci takımında en fazla atlet barındıran ülke olan Güney Sudan'ın bir başka yeteneği Yiech Pur Biel de atletizm ile sesini duyurmaya çalışacak. 21 yaşındaki sporcunun uzmanlık alanı 800 metre. Afrikalıların domine ettiği bu mesafede onu izlemek oldukça keyifli olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
79
14
8
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alahomora

En gönülden başarılar👏🏻