Görüş Bildir
Haberler
Rezan Evliyagil: Namaz benim imdadıma yetişti

Rezan Evliyagil: Namaz benim imdadıma yetişti

Hasan KARA
25.10.2014 - 15:28 Son Güncelleme: 25.10.2014 - 16:26

“Yıllar geçtikçe namaz kıldığım anlarda duyduğum huzur ve sükûnet, haz ve mutluluk açıkça ve şiddetle elle tutulur gibi belirdi. Bu arada başımın açıklığı beni rahatsız etmeye, namaza durunca utanmaya başlamıştım.”

“Evimizin ‘Bir kuş yuvası kadar’ olan odasını ibadet için ayırırken, ‘Evimizin bir köşesini adeta bir mescit hükmüne getirmeliyiz’, ‘Mü'minin evi bir nevi cennetidir’ hadisi şeriflerinin tecellisine mazhar olmayı ümit ettim.”

“Genç kızlara, ileride pişmanlık duymamaları için İslam'ı yaşamalarını tavsiye ederim. Allah (cc)'ın emrine, İslâmî ölçülere uyarak şahsiyetlerini muhafaza ederek yüksek tahsil yapmağa gayret etmelidirler.”

“Kıymetli Hocamız Es'ad Coşan Efendi Hazretleri kitaplarında, makalelerinde, dergilerindeki yazıları ve konuşmalarıyla bıkmadan bizleri uyarıyor, birleşmemizi, yardımlaşmamızı, kötüyü men edip iyiyi yaymaya çalışmamızı tavsiye ediyor. Bu devirde kolayı değil, zoru seçmemizi istiyor.” 

“Kardeşim demekle iftihar ettiğim Dr. Ayşe Hümeyra ile Fatih Camii'nde bir gün buluşup Mehmed Zâhid Kotku Hocaefendi Hazretlerini ziyarete gidecektik. Hümeyra'ya ölüm hakkında bazı sorular sormak istedim. Manalı bir gülümsemeyle ‘Orada konuşuruz’ dedi. İkimiz beraberce huzura girdik. Biraz sonra hayret ve biraz da dehşetle, kafamdaki, dudaklarımdan dökülmeyen sorularımın cevaplarını Mehmed Efendi Hazretleri’nden dinliyordum.”

Kaynak : Kadın ve Aile Dergisi 15 Şubat - 15 Mart Sayısı

Röportaj : Hamide Nadir

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0