Görüş Bildir
Haberler
Reza Zarrab 10.2 Milyon Lirayı Bağışlamış

Reza Zarrab 10.2 Milyon Lirayı Bağışlamış

ATKN
20.05.2016 - 10:54

ABD'de tutuklanan İran asıllı Türk iş adamı Reza Zarrab, kefalet başvurusunda yaptığı bağış ve yardımlara da yer verdi. Buna göre Zarrab, Ocak 2013 ile Mayıs 2016 arasında muhtelif kişi ve kurumlara 10.2 milyon lira yardım ve bağış yapmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İran’a karşı uygulanan ABD ambargosunu delme, banka sahteciliği yapma ve kara para aklama suçlamaları ile ABD’nin Miami kenti havalimanından ülkeye giriş yapmak isterken gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Reza Zarrab, 50 milyon dolar kefaletle serbest kalabilmek için avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurmuştu. 

Zarrab'ın kefalet başvurusu reddedilmişti.

Hürriyet'ten Razi Canikligil, Nafiz Albayrak ve Tolga Tanış'ın haberine göre Reza Zarrab, kefalet başvurusunda Türkiye'ye yaptığı insani yardım ve bağışlara da yer verdi.

Buna göre Zarrab, toplam 48 sayfalık listeye göre 4 Ocak 2013 ile 2 Mayıs 2016 tarihleri arasında muhtelif kişi ve kurumlara 10 milyon 206 bin liara yardım yapmış. 

Listede, 44 bağışın 7 milyon TL ile Toplumsal Eğitim ve Gelişim Derneği'ne (TOGEMDER) yapıldığı yer alıyor.

Kefalet duruşması 2 Haziran’da

Kefalet duruşması 2 Haziran’da

Amerika'nın Sesi'nden Can Kamiloğlu'nun haberine göre  New York Güney Bölgesi Hakimi Richard Berman, 50 milyon dolar karşılığında kefaletle tutuksuz yargılanmak için başvuruda bulunan Reza Zarrab'ın, kefalet duruşmasının 2 Haziran’da yapılmasına karar verdi.

Yargıç Berman, Savcı Preet Bharara’dan, kefalet talebinin reddedilmesiyle ilgili gerekçelerini 25 Mayıs ‘a kadar da bildirmesini istedi.

Sarraf, kısa bir süre önce yaptığı kefalet başvurusunda 10 milyon dolar nakit, 40 milyon dolarlık teminat karşılığında serbest kalmayı talep etmişti.

Sarraf’ın avukatı Benjamin Brafman’ın imzasıyla dava kayıtlarına geçen kefalet başvurusunda, müvekkili olan sanığın kefalet karşılığında tutuksuz yargılanması konusunda iddia makamıyla anlaşma sağlanamadığı belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Savunmasını New York'un 'en pahalı' avukatı yapıyor

Savunmasını New York'un 'en pahalı' avukatı yapıyor

Benjamin Brafman - Dominique Strauss-Kahn

İki ay önce Miami’de tutuklanan Zarrab'ın savunmasını, New York’un en pahalı avukatlarından biri üstleniyor. 

Suçlamaları kabul etmeyen Zarrab'ın avukatı Brafman, müvekkilinin en kısa süre içinde kefalet duruşmasın yapılmasını istemiş ve kefalet karşılığında serbest kalmasının gerekçelerini açıklamıştı.

Benjamin Brafman (67), mafya üyeleri ve ünlülerin de avukatlığını yapıyor. 2011 yılında cinsel taciz iddiasıyla tutuklanan IMF eski başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın da avukatlığını yapan Brafman, Güney New York Eyalet Mahkemesi’ne dilekçe vererek davaya ismini yazdırmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
45
11
5
5
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Türk Mavisi

Hımm... TOGEM-DER, Türgev'in minnak kardeşi. 7 Milyon lira bağış. Paranın nereye gittiği yada gerçekte gidip gitmediği konusunda bu kadar bilgi yeterli olaca... Devamını Gör

Ali Ahmet

Ulan amip kimin parasını kime bağışlıyorsun ? Senin bu yaptığın hırsızlık yaptığı evdeki insanlara acıyan bir hırsızın çaldığı bazı eşyaları geri vermesi,kar... Devamını Gör

ya şu adama "İran asıllı Türk" falan demeyin bildiğiniz arap köğeği bu Türk falan değil. ayrıca Türkiye'ye yaptığı insani yardım ve bağışlar da eminenin başk... Devamını Gör

Türk Mavisi

Eskiden bunun adına "para aklama" denirdi, şimdi "bağış" oldu :))) Bu adamlar yakın gelecekte halk kahramanı da olurlar.