Görüş Bildir
Haberler
Reyhanlı'da Bin Kişilik Çadır Kent Hazırlanıyor

Reyhanlı'da Bin Kişilik Çadır Kent Hazırlanıyor

Batuhan
18.12.2016 - 15:00

Halep'in doğusundan tahliyeler kapsamında, olası göç hareketine karşı dezavantajlı grupların kalması için Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bin kişilik çadır kent kuruluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye'de, Beşşar Esad rejimi ve rejim yanlısı grupların kuşatmasındaki Halep'in doğusundan tahliyeler kapsamında, olası göç hareketine karşı dezavantajlı grupların barınması amacıyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bin kişilik çadır kent kuruluyor.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Halep'in batısında oluşturulan güvenli bölgeye çıkarıldıktan sonra İdlib'e götürülen yaralılardan durumları ağır olanlar Türkiye'de tedavi altına alınıyor.

112 metrekarelik 18 çadırın kurulumu gerçekleştiriliyor

112 metrekarelik 18 çadırın kurulumu gerçekleştiriliyor

Olası göç durumlarına karşı da çalışmalar sürüyor. Türkiye'ye gelebilecek siviller için Reyhanlı'da hazırlıklar yapılırken, dezavantajlı grupların kalması amacıyla da bin kişilik çadır kent oluşturuluyor.

Cilvegözü Sınır Kapısı yakınlarındaki Hac Konaklama Merkezi'nde yapılan çalışmalarla, 112 metrekarelik 18 çadırın kurulumu gerçekleştiriliyor.

Altyapı hazırlıklarına başlandı

Altyapı hazırlıklarına başlandı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Halep'ten tahliye edilen sivillere Suriye'de kurulması planlanan geçici barınma merkezleri için AFAD koordinesinde 3 bölgede yer tespiti yapıldı.

Bu bölgelerde iş makineleri altyapı hazırlıklarına başladı. AFAD da duş ve tuvalet konteynerleri, 238 çadır, jeneratör ve altyapı malzemesi gönderdi.

AA, Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
55
25
5
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

akpliler çok seviyorsanız cihatcıları siz besleyin niye milletin maaşından kesip cihatcı besliyorsunuz?? eğer bayılıyorsanız yeni yaptıgınız sarayda ağırlayı... Devamını Gör

fatih demir

ülkenin içine....

White Troll

umarım çok daha fazlasını getirirler ve bence o çadır kentlere toplu çocuk yapma tesisleri de eklenmeli