Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Yaratıcı Billboard Reklamları! "Reklamcılık Zekâ İşidir!" Sözünü Kanıtlayan Bazı Çalışmalar

Dünyanın En Yaratıcı Billboard Reklamları! "Reklamcılık Zekâ İşidir!" Sözünü Kanıtlayan Bazı Çalışmalar

26.11.2022 - 08:10

Biliyorsunuz ki son yıllarda dijital pazarlama, geleneksel pazarlamayı geri planda bırakmaya başladı. Reklamcılık sektörü de bundan payını alıyor. Ancak yine de geleneksel pazarlamanın bir ölçütü sayılabilecek reklam panoları, yerini aynı şekilde korumaya devam ediyor. Gelin, birbirinden ilginç 8 farklı billboard çalışmasına göz atalım! Sıkı durun, reklamcılık dünyasında bir yolculuğa çıkıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arka koltuk daha güvenli sanıyorsanız yanılıyorsunuz!

Arka koltuk daha güvenli sanıyorsanız yanılıyorsunuz!

Arabanın arka koltuğunda oturanların, ön koltukta oturanlara göre daha güvende olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Clement BDDO, bu yaygın ve yanlış algıyı değiştirmek üzere yapılan bir reklam kampanyasıyla karşımıza çıkıyor. Yaratıcı Billboard çalışmasında, arabanın arka koltuğunda oturan biri her an düşebilecek gibi gösterilmiş ve karşısına bir de heykel eklenmiş. Heykel, oturan adamı aniden fırlatacakmış gibi bir izlenim yaratıyor. Avustralya'da kamu yararına başlatılan bu reklam kampanyasına hayran olmamak elde değil! O hâlde, 'Arka koltuk daha güvenli değil, kemer tak! ' diyebilir miyiz?

Düşünün, çimleri böyle tıraş edebiliyorsa...

Düşünün, çimleri böyle tıraş edebiliyorsa...

İşte, işi büyük şovlara dökmeden kendini müşterinin zihninde konumlandıran bir diğer reklam! Bazen bir ürünü tanıtmak ya da bir markanın reklamını yapmak için çok da söze gerek olmuyor gerçekten. Son derece pratik ve zekice tasarlanmış olan bu reklamda, çimleri tıraş eden bir tıraş bıçağı görünüyor. Bir çimi tıraş edebilecek kadar kuvvetli olan bu alet, aradığınız tıraş bıçağı olabilir mi?

Cola Cola ile Tazelenme Vakti!

Cola Cola ile Tazelenme Vakti!

Coca Cola, reklam dünyasında fırtınalar estiren bir marka. Yaptığı reklamlar her zaman çok konuşuluyor, bu kadar büyük bir marka olmasının sebebi de elbette bu! Billboard çalışmasında Coca Cola, yanındaki reklam panolarından da faydalanarak bulunduğu alanı en iyi şekilde değerlendiriyor. Basit, kolay yapılabilir ancak zamansız bu reklam kampanyası, kaç yıl geçerse geçsin Coca Cola için aynı etkiyi yaratır diyebiliriz! Gördüğümüz en iyi reklamlardan biri olduğunu söyleyelim.

Yolda şöyle dev gibi bir çikolata görsek? Buna kim "Hayır." diyebilir ki!

Yolda şöyle dev gibi bir çikolata görsek? Buna kim "Hayır." diyebilir ki!

Yolda yürürken, bir anda dev bir çikolata ile karşılaşsanız ne düşünürdünüz? Pek çoğumuz gidip ucundan şöyle bir tatmak isteriz herhalde! İşte bir çikolata markası bu fikri mantıklı bularak satışlarını ve bilinirliliğini arttırmak amacıyla hayatın içinde bir çikolata yaratmak istemiş. Paket, orasından burasından açılarak görenlerin iştahı kabartılmak istenmiş. Normal çikolata reklamlarının konseptinde olmayan, alanında farklı bir yiyecek odaklı reklam kampanyası! Çikolatayı yerken gözüken insanlar ise âdeta bizden birileri! E bizim de iştahımız bir miktar kabardı doğrusu...

Komşu Billboard'a bir dilim pizza ikram edelim...

Komşu Billboard'a bir dilim pizza ikram edelim...

İddia ediyoruz, bu reklamı görünce ağzınızın suyu akacak! Donatos isimli bir pizza dükkanı, reklamını Coca Cola'nın yaptığı gibi, olduğu yeri en iyi ve verimli şekilde kullanarak yapmış. Pizzasını gösterirken kesilmiş bir dilim parçayı, yan reklam panosuna ikram etmiş! Böylelikle iki panolu ve gerçekçi bir reklam kampanyası ortaya çıkmış. Özellikle yandaki reklam panosunun renksizliği, Donatos pizzalarını ön plana çıkartmış. Uzayan pizza peyniri ile iştah kabartmaması mümkün mü!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hız limitini ne kadar aşarsan o kadar gün hastanede yatmak mı?

Hız limitini ne kadar aşarsan o kadar gün hastanede yatmak mı?

Her zaman ürün veya marka reklamı yapılmıyor elbette. Kamu yararına yapılan reklam kampanyaları da oldukça yaygın. Fakat bu reklamlar genellikle sıkıcı olur, en azından bizim ülkemiz için öyle. İşte karşınızda bu fikri tamamen yıkacak bir Billboard çalışması! Bu kampanyada, hız limitinin 25 olduğu ve bundan fazla hız yapıldığı takdirde, saatteki hız miktarı kadar gün hastanede yatılacağı vurgulanmış. Gerçekleri yüzümüze vuran ve caydırıcı bir çalışma olduğu konusunda muhtemelen hemfikiriz!

Bu kadar yapılmış en iyi reklamlardan... Hız algısı: Mustang

Bu kadar yapılmış en iyi reklamlardan... Hız algısı: Mustang

Sıradaki çalışma, oldukça ilginç bir reklam kampanyası. Bu görseldeki billboard, bulanık bir görüntü vermesi amaçlanarak yarı şeffaf reçineden yapılıyor. Reklam panosunun arkadaki manzara ise tamamen gerçek. Bu reklam kampanyasında, hız kavramının vurgulandığını anlamak hiç de zor olmasa gerek! Markalarını ise Billboard'ın köşesine konumlandırmışlar: Mustang! Fazla söze gerek yok gibi...

Bir Heineken alır mıydınız?

Bir Heineken alır mıydınız?

Yine hayatın içinde ve insan zihninde somut olarak yer edinmiş reklamlardan biri! Heineken bira markası, kendi birasını ve marka rengini kullanarak bir reklam kampanyası yapmış. Ama hepsi bu mu? Elbette hayır! Bu reklamı 3 boyutlu hâle getirmiş. Sanki arkadan bir el geliyor ve birayı tutuyor. Belki de size ikram etmek için uzatıyor. O an aklında bira içme fikri olmayan birini bile ikna edebilir! Reklam dünyası gerçekten inanılmaz. Peki, birbirinden zeki tasarımlara sahip bu Billboardlar hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
3
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KumdanKum

Hepsi çok yaratıcı 👌