Görüş Bildir
Haberler
Rekabet Kızışıyor! Sony ZeniMax Satın Alımından Sonra Microsoft Cephesini Suçluyor

Rekabet Kızışıyor! Sony ZeniMax Satın Alımından Sonra Microsoft Cephesini Suçluyor

Starfield'ın çıkışı yaklaşırken Sony Microsoft'u suçluyor. Geçmiş satın alımlarından da rahatsız olan Japon ekibi ZeniMax Media'nın satın alımını sorguluyor. Detaylar haberimizde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Starfield'ın çıkışına doğru bunun olması tesadüf değil.

Starfield'ın çıkışına doğru bunun olması tesadüf değil.

Bethesda'nın dev oyunu 6 Eylül 2023 tarihinde çıkış yapacak ancak tartışmalar şimdiden ortalığı alevlendirdi. Microsoft'un Activision'u satın alımının CMA (Competition and Markets Authority) tarafından incelenmesi bitmişti. Sony ise Starfield ve gelecek Elder Scrolls yapımlarının Xbox'a özel olmasından rahatsız.

"CMA inceledi ve Microsoft karşı çıkmadı."

"CMA inceledi ve Microsoft karşı çıkmadı."

Sony'nin önceki satın alımlarının raporları CMA tarafından incelendiğinde rekabete aykırı davranış saptanmıştı. Microsoft'un satın aldığı stüdyolar ile tekelleşmeye doğru gittiği tasdiklenmiş ve Microsoft cephesi buna karşı çıkmamıştı. 

Call of Duty serisinin PlayStation'dan kalkmadığını savunan Microsoft cephesine ise Sony 'Bu zaten oldu.' diye cevap veriyor.

Minecraft konusu.

Minecraft konusu.

Bu satın alımlarım Minecraft'ın alımından farklı olduğunu belirten Sony cephesi Call of Duty'nin markete direkt etki edeceğini belirtti. 

Hepinizin bildiği üzere Minecraft tek satın alım ile tüm güncellemelere erişebileceğiniz bir oyun. Bu yönüyle çok büyük bir problem yaratmıyor. Ancak Call of Duty serisine her sene eklenen oyunların hepsinin Xbox'a özel olmasının bir problem yaratacağını CMA da görüyor.

"Xbox için muhteşem özel oyunlar."

"Xbox için muhteşem özel oyunlar."

Satın alımlar sonrası Xbox cephesinden gelen bu açıklama Sony'nin ana dayanaklarından biri. Geçmiş oyunların paylaşımı konusunda ne kadar sorun yaşanmasa da gelecek oyunların Xbox'a özel olacağı durumu Sony'yi CMA'nın kapısına götüren ana sebeplerden biri.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed Göktaş

Yüzyılın ağlaması. Sony bu kadar leş oynayacağı aklıma gelmezdi. Hem ayranım dökülmesin

Pasif Kullanıcı

Koskoca Sony sin oğlum parayı bas sen al serbest piyasa değil mi bedava mı alıyorlar sanki amk

Hakkı Tenzen

Kardeş herkese satmiyorlar buradaki asıl mesele bu. Millet boşuna itiraz etmiyor. Kendilerine yar etmiyorlar yoksa bu şirketleri ikisi de kapar hemen.