Görüş Bildir
Haberler
Ramazan'ın İlk Haftasında Sofranızdan Eksik Etmeyeceğiniz 11 Enfes Sahur Lezzeti

etiket Ramazan'ın İlk Haftasında Sofranızdan Eksik Etmeyeceğiniz 11 Enfes Sahur Lezzeti

mignon
06.06.2016 - 00:09

Ramazan geldi hoş geldi! Yarın Ramazan'ın ilk günü! Bu gece de ilk sahur gecesi. Durum bu olunca bana da bu haftalık sahur menüsünün ucundan tutmak düşüyor. Hadi gelin hem hafif hem doyurucu lezzetlere bir göz atalım!

1. İlk tarifimiz sahurda alışık olmadığımız cinsten!

1. İlk tarifimiz sahurda alışık olmadığımız cinsten!

Şimdi ne alaka smoothie iyice saçmaladın diyen arkadaşları bir dakika sessizliğe davet ediyorum. Bu smoothie içerisinde bol bol muz, bal ve yulaf bulunduruyor. Bu nedenle de sandığınızdan çok daha fazla tok tutuyor. Kısacası 'aman sahurda çok ağır şeyler yemeyeyim hem de tok kalayım' derseniz bundan iyisini bulamazsınız.

  • 2 yemek kaşığı yulaf

  • 1/2 S.B süt 

  • 1 adet olgun muz

  • 4-5 adet ceviz

  • 1 yemek kaşığı bal

Bütün malzemeleri blender ya da mutfak robotuna atıp iyice karıştırın.

2. Menemenin yeri farklı ama bu seferki ekmeksiz doyuruyor!

2. Menemenin yeri farklı ama bu seferki ekmeksiz doyuruyor!

Evet şimdi gecenin köründe yemek yiyip yanında da bir somun ekmek yenilince ertesi gün tok tutuyor ama bir ay sonra löp löp yağ olarak geri dönüşü acı verici oluyor. Bu nedenle ekmeği az tutup onun yerine bol lifli avokado da bize yardımcı olabilir. 

Olgun avokadoları ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra avokadolara biraz tuz ve karabiber serpin. İçerisine az miktarda beyaz peynir ufalayın ve üzerine yumurta kırın. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine alın üzerine pul biber ya da toz biber ve tuz serpip 180 derece fırında 15-20 dk kadar pişirin.

3. Daha klasik bir seçenek arayanlara da bir çözümüm var elbet!

3. Daha klasik bir seçenek arayanlara da bir çözümüm var elbet!

Simitte yumurta tarifini çok duydunuz. Ancak bu seferki fikrim farklı! Simitte menemen yapmaya ne dersiniz mesela? 

Sebzelerini yavaş yavaş kavurduğunuz menemenin yumurtasını da simitin ortasına döküp enfes bir öğün yaratabilirsiniz. Burada işin püf noktası simiti ikiye bölüp kullanmak ve yumurtayı dökerken simiti kenarlarından iyice bastırmak.

4. Yine alışık olmadıklarımızdan bir seçenek ama bu da sandığınızdan daha doyurucu!

4. Yine alışık olmadıklarımızdan bir seçenek ama bu da sandığınızdan daha doyurucu!

Yulafın içine girdiği her şey doyurucu olur bu konuda anlaşalım. Yine hafif ama doyurucu bir lezzetle geldim. Bu sefer de yulafları granola yapıp süt yerine yoğurda karıştırmak daha rahat ve lezzetli bir sonuca ulaşmanızı sağlayacak.

İlk olarak şu tarifteki granolayı yapın. Daha sonra bir kase yoğurdun içine dilediğiniz reçeli ya da balı ekleyin. Son olarak taze ve kuru meyveler eklediğiniz yoğurda granolayı da ekleyin.

5. Kinoa ile tanışmayan kaldı mı?

5. Kinoa ile tanışmayan kaldı mı?

Her içeriğimde 'kinoa kinoa' diyorum ama vallaha yararlı olduğundan diyorum. Şimdi bu kinoa aslında böyle kuş yemi gibi gözüküyor ama faydaları saymakla bitmez bir de üstelik tok tutma gibi özelliği var ki tadından yenmiyor.

Buradaki minik kekcikler de bu kinoa ile yapıldılar üstelik içleri de enfes peynir dolu benden söylemesi. 

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

6. Klasiklere geri dönecek olursan en enfes olanı burada!

6. Klasiklere geri dönecek olursan en enfes olanı burada!

Kendisi bayat ekmeklerin en yakın arkadaşı ekmek köftesi. Bir bayat ekmekten en güzel oluşturacak şey kesinlikle bu ekmek köftesi.

  • 2 Bayat Ekmek

  • 2 Adet Yumurta

  • 1 Adet Soğan

  • 2 Diş Sarımsak

  • 1 Tutam Maydanoz

  • 100 Gram Kaşar Peyniri

  • Tuz

  • Karabiber

  • 1 çay Bardağı Süt

  • 1 çay bardağı Su

Bayat ekmeklerimizi robottan geçirin. Bayat ekmeklerimizin üzerine sütü ve suyu dökerek ekmekleri güzelce ıslatın. Daha sonra ekmeklerin suyunu sıkıp geniş bir kaba alın. Ekmekleri elimizle ufalayıp, üzerine kuru soğanı ve sarımsağı rendeliyelin. Üzerine yumurtaları kırıp ardından maydanozu ince ince kıyıp ekmeklere ilave edin.Daha sonra da rendelediğiniz kaşar peynirini ilave edip son olarak tuz ve karabiberi serpin. Bütün malzemeleri iyice yoğurun. Kıvamı yumuşak olursa galeta unu ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz.Hamura şekil verip galeta ununa bulayın ve yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletip dinlendirin. Kızgın yağda kızartın.

7. Pizza yapma anlayışını bu sahurda değiştirebiliriz!

7. Pizza yapma anlayışını bu sahurda değiştirebiliriz!

Gördüğünüz pizzanın tabanı mısır ekmeğinden! Eh durum böyle olunca hem beyaz ekmekten kaçmış oluyoruz hem de enfes güzel doyuyoruz.

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

8. Tatlı severleri de unutmadım tabii ki!

8. Tatlı severleri de unutmadım tabii ki!

Şimdi bana kızacaksınız ama bu işin en güzel kısmı Nutella kısmı! Enfes Nutella kavanozu ile kesiştiğiniz geceleri biliyorum hiç inkar etmeyin. Eh bu güzel kesişmeleri güzel bir birlikteliğe dönüştürüp yemesek mi? 😂

İlk olarak şuradaki gibi klasik krep hamurunu hazırlıyoruz. Daha sonra içerisine dilediğimiz kadar Nutella sürüyoruz ve dilediğimiz kadar muz ilave ediyoruz.

9. Patates dediğin en güzel sebze değil de ne?

9. Patates dediğin en güzel sebze değil de ne?

Patates sizce de yanlışlıkla sebze olmamış mı? Çünkü tadı bu kadar güzel ve her şeyle uyumlu olan bir şeyin sebze olması çok zor. Bu sefer bir de içine peynir ekleyince efsane bir lezzet haline geldi.

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

10. Enginarın tam mevsimi iken gelin onu peynirle bir araya getirelim!

10. Enginarın tam mevsimi iken gelin onu peynirle bir araya getirelim!

Sıradan börekleri poğacaları bu Ramazan'da unutun. Gelin bu sefer enginarlı peynirli toplar yapıp sahurda peynire ve sebzeye doyalım!

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

11. Üşengeçler aç kalmasın onları da düşündüm!

11. Üşengeçler aç kalmasın onları da düşündüm!

Evet sevgili üşengeçler içeriğin son maddesine kadar gelmiş olmanız bile beni çok mutlu etti 😂 gelelim sizin sahurdaki akıbetinize. Şimdi sahurda gecenin o köründe kalkıp hazırlamaya üşenceğiniz için size akşamdan hazırlamacalı sahurda da enfes güzel olacak bir sandviç önerisi ile geldim.

İlk olarak pestoyu hazırlamak için fesleğen ya da maydanoz, çam fıstığı ya da ceviz, zeytinyağı, sarımsak tozu ve tuza ihtiyacımız var. Seçtiğiniz malzemeleri blendera atın ve 1  YK zeytinyağını yavaş yavaş ekleyip bir macun elde edin. Daha sonra hindi füme ya da tavada önceden pişirilmiş hindi etini ekmek dilimlerine göre kesin. Ekmeğin içine pesto sürün üzerine domates dilimleri hindi kaşar ekleyin. Son olarak pesto sürülmüş bir dilim ile sandviçi bitirin. Sahura kadar buzdolabında bekleyen sandviçi yemeden önce tost makinesi ya da fırına atıp kaşarlar eriyene kadar ısıtın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
274
139
111
40
26
17
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Gece vakti simitli menemen yersen sabahki reflü seni ateist yapar.

Pasif Kullanıcı

Acaba siz Hz.Muhammed'in değil de, Le dîner ertesi Moët yudumlayan bir Fransız'ın mı ümmetisiniz? Bu ramazanı da yemek şölenine çevirecekseniz hiç olmazsa so... Devamını Gör

Resho

Yahu editör neyin kafasını yaşıyorsun sen... Yok Avakado, yok pesto emin ol dar kafalı değiliz ama sen %99'u Alt ve Orta Gelirli Kesimin bu ülkede yaşadığın... Devamını Gör