Görüş Bildir
Haberler
Ramazan İlk Oruç Ne Zaman Tutulacak? Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Günler Takvimi…

Ramazan İlk Oruç Ne Zaman Tutulacak? Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Günler Takvimi…

Ramazan Ayı’nın başlamasına az bir süre kaldı. Vatandaşlar, bir ay boyunca tutulacak oruç öncesinde hazırlıklarını yapıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı takvime göre, Ramazan Ayı 13 Nisan’da başlayacak. Ayrıca geçtiğimiz hafta yapılan Kabine toplantısında, Ramazan Ayı boyunca kafe ve restoranların yeniden kapanmasına karar verilmişti. Peki, 2021 Ramazan ilk oruç ne zaman? Ramazan Bayramı hangi günlere denk geliyor? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramazan Ayı İlk Oruç Ne Zaman?

Ramazan Ayı İlk Oruç Ne Zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın paylaşıma göre; 2021 yılı Ramazan Ayı, 13 Nisan’da başlayacak. 2021 Ramazan Ayı’nda 12 Nisan Pazartesi gecesi ilk sahur yapılacak ve ilk oruç 13 Nisan Salı günü tutulacak. Bir ay sürecek Ramazan Ayı, 12 Mayıs’ta son bulacak.

KADİR GECESİ NE ZAMAN İDRAK EDİLECEK?

Müslümanlığın en önemli günlerinden biri olan Kadir Gecesi, Ramazan Ayı içerisinde 8 Mayıs’ta idrak edilecek.

Ramazan Ayı’ndan Hangi Yasakları Olacak?

Ramazan Ayı’ndan Hangi Yasakları Olacak?

Ramazan Ayı’nda, tüm Türkiye genelinde hafta sonları sokağa çıkmak yasak olacak. Lokanta, restoran, kefe gibi işletmeler Ramazan Ayı boyunca kapalı olacak. Ayrıca Ramazan Ayı boyunca toplu iftar ve sahur programları yapılamayacak.

Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın paylaşıma göre; 2021 yılı Ramazan Ayı, 13 Nisan’da başlayacak. 2021 Ramazan Ayı ilk orucu 13 Nisan’da tutulacak. Bir ay sürecek Ramazan Ayı, 12 Mayıs’ta son bulacak. 13 Mayıs Perşembe Ramazan Bayramı’nın 1. günü olacak. 15 Mayıs Cumartesi ise Ramazan Bayramının son günü olacak.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün olacağı henüz açıklanmadı. Ancak 12 Mayıs Çarşamba (Arefe günü) yarım gün, 13-14-15 bayramlar günleri ve 16 Mayıs Pazar günü tatil olması bekleniyor. Ayrıca Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağının da olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın