Görüş Bildir
Haberler
Ramazan Bayramı’nda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Ramazan Bayramı’nda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Ramazan Bayramı’na az bir süre kala vatandaşlar bayramda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağını merak ediyor. Hafta başında yapılan Kabine toplantısıyla birlikte Ramazan Ayı’nda uygulanacak koronavirüs yasaklarının kapsamı genişletilmişti. Şehirler arası sokağa çıkma yasağı ile birlikte kafe ve restoranlar da yeniden kapanmıştı. Peki, Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün?

Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün?

2021 yılı Ramazan Ayı, 13 Nisan’da başladı. 2021 Ramazan Ayı ilk orucu 13 Nisan’da tutuldu. Bir ay sürecek Ramazan Ayı, 12 Mayıs’ta son bulacak. 13 Mayıs Perşembe Ramazan Bayramı’nın 1. günü olacak. 15 Mayıs Cumartesi ise Ramazan Bayramının son günü olacak.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün olacağı henüz açıklanmadı. Ancak 12 Mayıs Çarşamba (Arefe günü) yarım gün, 13-14-15 bayramlar günleri ve 16 Mayıs Pazar günü tatil olması bekleniyor.

Bayramda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Bayramda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı günlük koronavirüs verilerine göre 60 binin üzerinden günlük vaka tespit ediliyor. Vaka sayılarının rekor kırmasıyla birlikte yasakların da tekrardan sıkılaşacağı biliniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yapılan Kabine toplantısından sonra; “Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz. Amacımız bu 2 haftalık sürede vaka ve vefat sayılarında önemli oranda düşüş sağlamaktır. Şayet bu iki haftalık dönemde hedeflediğimiz tabloda beklediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecektir.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın