Görüş Bildir
Haberler
Rafine Şeker Kullanmak İstemeyenler İçin Şeker Yerine Geçebilecek Doğal Tatlandırıcılar

Rafine Şeker Kullanmak İstemeyenler İçin Şeker Yerine Geçebilecek Doğal Tatlandırıcılar

Özlem Taner
18.02.2023 - 10:07

Tatlılarında şeker kullanmak istemiyorsanız onun yerine kullanabileceğiniz doğadan elde edinilen katkısız tatlandırıcılar bulunmakta. Bu doğal tatlandırıcılar şekerin yerine geçebiliyorlar. İşte karşınızda rafine şeker kullanabileceğiniz birbirinden lezzetli doğal tatlandırıcılar.

1. Bal

1. Bal

Bal, içine konulduğu çayın, tatlının hatta yemeklerin tadına tat katmasından da öte ve çok besleyicidir.

2. Panela

2. Panela

Panela, adı verilen tatlandırıcı Amerika da oldukça yaygın kullanılan bir tür doğal tatlandırıcıdır. Bal gibi soğuk algınlığına, grip ve boğaz ağrısına iyi gelir. Panela, granül şekerden farklı olarak potasyum, kalsiyum gibi mineraller de içerir.

3. Pekmez

3. Pekmez

Pekmez, bakır, demir, B6 vitamini, kalsiyum ve potasyum barındırır.  Eğer yapımı sırasında şeker eklenmediyse tüm pekmezlerin belirli oranda doğal olduğu söylenebilir.

4. Hurma

4. Hurma

Hurma magnezyum, B6, bakır ve demir bileşenlerini fazlasıyla barındırıyor. Doğal şeker olarak hurma kullanabilirsiniz ayrıca kolesterol düşürücü etkisi de bulunmaktadır.

5. Stevia

5. Stevia

Stevia, nane yaprağına benzeyen bir bitkinin yaprağının öğütülmesinden oluşan bir tür doğal tatlandırıcıdır. Tansiyonu dengeler, sindirimi kolaylaştırır ve ağız içi yaralarına iyi gelir. Unsuz pastalarımda şeker yerine tatlandırmak amacı ile kullandığım bir tatlandırıcıdır. Kalorisinin olmaması açısından diyet ürünlere de rahatça kullanabilirsiniz.

6. Akçaağaç şurubu

6. Akçaağaç şurubu

Birçok farklı antioksidan içeren glisemik indeksi düşük olan akçaağaç şurubu, özellikle iltihap azaltan bir etki nedeniyle de tercih ediliyor.

7. Meyve reçeli

7. Meyve reçeli

Meyve reçeli elma, armut, üzüm ya da çilek reçelleri de gerçek birer tatlandırıcı olarak imdada yetişiyor.

8. Agave şurubu

8. Agave şurubu

Agave şurubu, bir kaktüsten üretilen doğal bir tatlandırıcı şuruptur. Görüntüsü bala benzer ama daha sıvı haldedir. Genelde pankeklerde çok kullandığım bir ürün. Şeker hastalarının dostudur.

9. Muz püresi

9. Muz püresi

B6 vitamini ve C vitamininin yanı sıra potasyum ve lif kaynağı olan muz, püre şeklinde getirildikten sonra tatlandırıcı amacıyla kullanılabilir hale geliyor.

10. Yacon şurubu

10. Yacon şurubu

Yacon ile hazırlanan şurup bir pekmez gibidir. Oldukça tatlıdır. Yacon kökünün suyunun buharlaştırılması ve ardından filtre edilmesi ile hazırlanır. Oldukça yoğun kıvamlıdır. Bu pekmez kıvamlı yoğun sıvı, doğal bir tatlandırıcıdır. Tariflerde yapay şeker yerine kullanılacak bir alternatiftir.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın